ngk bujiyi soran senmiydin? hangi modelini aldın kaça aldın
bende bakıma götürdüm 9000km oldu sübapta şıkırtı var ama yapmadı ayar. o kadar fark etti demek, rolanti olayı çok hoşuma gitti. dediklerini bende yapayım bari
ben ve arkadaşım 97 alırdık hep
Demekki yarın şu hava ayarını kurcalıyor olucam
Yeni model apache rtr 160 ve 180 serileri ne zaman gelicek ?
cümneten günaydın arkadaşlar selamın aleyküm.....
şamandıra bozuktur.........ya arkadaşlar benzin ışığı yandıktan 10km sonra depoyu fulledim, 10 litre benzin aldı. neden öyle oldu acaba??,
Günaydın. Ramazan ipucu ver bakalım nasıl yapalım şu ayarı anlat hele 160 lira yakmasin sonra motor
tek zamanlı :sunny:arkadaşlar benim eski scootere 97 oktan atıyordum yakmıyordu 95 atınca fişek anlamadım tek zamanlı olduğu için olabilir belkide apache lerde 95 97 oktan deneyen varmı arasındaki farkı anlayan varmı
şamandıra bozuktur.........
anladım kardeşim güle güle kullan, benimde aklımda iridyum buji birara yapıcamevet bujiyi soran bendim ve senin verdiğin linkteki yani bu https://www.ngkbujimarket.com/product.php?id_product=363 bu bujiyi aldım izmirdeki motomax bayisinden 35 tl ye gayet güzel uyum sağladı motora yetkili servis bizim burda cırt o yüzden benim evin altında daha önceki scooterimi yapan ustama verdim motoru ayarlardan sonra dediğim gibi nekadar ısınırsa ısınsın 1100 deviri geçmiyor motor saat gibi ışıklarda durup rolantiye bırakıyorum çalıştığı bile belli değil bakalım bu depoyu komple bitireyim fark olup olmadıgı ozaman çıkacak meydana ama fark oldugu bariz belli.. motorun benzin yakışından ilk kıllandıgımda ayarlardan önce 433 kilometrede bitti bir depo benzin sonraki depo 350 küsürlerdeydi yedeğe düştüm tam o ara bakıma soktum motoru bakımdan çıktı hala yedekte 45 50 km gitti benzin ışıgı direk ve sarı olarak yanmaya başladı ve yine fulledim depoyu 15.999 litre aldı depo pompada bu şekil yazıyorduyani tam boşalmış 16 lt şu an 180 km oldu bir çizgi indi depo boşaldıkça çizgilerin düşmesininde hızlandıgını hesaba katarak en az bi 500 km gitmeyi umuyorum bu depoyla hesabıma göre aayardan önceki son depo yine 400 420 km arası bitti bakalım ayar sonrası ne kadar gidecek depo tam bittiginde çıkan sonuca göre belli olacak ayarın nekadar işe yaradığı
![]()
şamandırayla alakası yok benceramço motor daha 1500km de . normalmi ya şamandıra bozulması?
ramço benimkide patır patır yapıyo bu iyiye işaret demek demimotor la gez dolaş.... sonra motorun hava ayarını komple sık.... sonra uygun yeri bulana kadar gevşet.. çık gaz yemesine felan bak.... motor komprosöre bindiğinde genelde patlatır.........
yokuş inip çıkarkende bezin değeri değişiyor sürekliramço motor daha 1500km de . normalmi ya şamandıra bozulması?
sıkıntı gösterge miktar değil, yedekte iken 10 lt benzin almış depo, hava falan mı yaptı daha sonra depo kapağını açıp içine baktınmı miktarınayokuş inip çıkarkende bezin değeri değişiyor sürekli