yuh yani sende aldıgın gibi kaza yapmışsıniyice kendini alıştır frenlere ve devriyaja scuterı aklından cıkartman lazım bu motorun dez avantajlarından biride fren sistemi konprosörle durur yokuş aşşa konprosörle in 2 kişi ben çok kez durmadıgı için kaza atlattım.
birde 2.viteste durmak tohaf:S motorun hızı neyi gerektiriyosa onunla git tvs nini vitesleri agresiftir ben hala alışamadım şahsen.
motorun hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin viteslide iyice tecrübe edin inme motorun üstünden: )
Valla öyle oldu sakinşeytan. Kompresörden kastın arka fren mi oluyor ben biraz cahilimde bu konularda :mrgreen:
İşe gitmek için hergün anadolu yakasından avrupa yakasına geçiyorum. İyice alışmaya başladım. Özellikle yoğun trafikte. Arka frene ilk zamanlarda oldukça yabancıydım, şimdi daha bi aşina olmaya başladım(özellikle kazadan sonra :queen: ) Sağol bilgiler için. Kazasız belasız sürüşlere hep beraber inşallah.
kevin büyük geçmiş olsunn allah beretinden saklasın motor kazası pistir dikkatli ve korumalıklı olmak en dogrusu ama olacağında önüne geçemiyorsun o ayrı ünv aldıgımız bi ders notu kriz=hazırlıksız yakalanmak kazalarıda buna benzetiyorum ve en iyi kurtulma yolu olarkta korumalıktır diyorum hele bu aylarda motor kullanıyorsak![]()
Sağol arkadaşım. Korumalık konusunda da kesinlikle katılıyorum. Herşey vardı üstümde ama eldivenleri aceleden takmadım. onda da hata yaptığımı anladım. Çok şükür yarasız beresiz ve hasarsız atlattık. İnşallah tekrarı olmaz. Hepimize kazasız belasız sürüşler.
Valla öyle oldu sakinşeytan. Kompresörden kastın arka fren mi oluyor ben biraz cahilimde bu konularda :mrgreen:
İşe gitmek için hergün anadolu yakasından avrupa yakasına geçiyorum. İyice alışmaya başladım. Özellikle yoğun trafikte. Arka frene ilk zamanlarda oldukça yabancıydım, şimdi daha bi aşina olmaya başladım(özellikle kazadan sonra :queen: ) Sağol bilgiler için. Kazasız belasız sürüşlere hep beraber inşallah.
Sağol arkadaşım. Korumalık konusunda da kesinlikle katılıyorum. Herşey vardı üstümde ama eldivenleri aceleden takmadım. onda da hata yaptığımı anladım. Çok şükür yarasız beresiz ve hasarsız atlattık. İnşallah tekrarı olmaz. Hepimize kazasız belasız sürüşler.
Arkadaşlar aklıma geldi de motorla ilgili iki sorun kafama takıldı. Aslında sorun mı yoksa normal mi sizin takdirinize bırakıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :rendeer:
1- Motorla giderken egzosttan pata pata sesler geliyor bazen bu normal midir?
2- Sabahları jigle ile çalıştırırken motoru bayağı bi beklemem gerekiyor. Bu bekleme süresi çok uzun geldi bana. Pek normal gelmedi gibi. Daha hızlı ısıtma yöntemi var mı yoksa beklemeye devam mı?
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler
Son düzenleme: