Tutarsızlık..

Herkese merhabalar....İlk motorumu alma tarihimi bütün imkanları zorlayarak 6 ay önceye çektim ama bu seferde ehliyet önüme engel oldu.Bir hafta önce yazılsaymışım 25 ağustostaki sınava yetişiyormuşum ama şimdi ekime kaldı.Yanlız burada ehliyet fiyatı nedense çok uçuk.Bugün devletin aldığı 100 ytl peşin,100 ytl de peşin kurs alıyor.Kalan 265 ytl ye taksit yaparız dediler.( B ehliyeti olmayanlar 1oo ytl fazla vercek)Bana fiyat fazla uçuk geldi.Hemen arkadaşı arayıp bizim izmire fiyat sordurdum.Herşey içinde 180 demişler.Hadi diyelim 100 ytl msrafı dememiş olsunlar gene 280 ediyor.Ardaki fark çok ilginç :pr: Zaten küçük yerlerin dezavantajı bu...anormal bir durum varmı acaba ?

Senin dediklerine göre ordaki A2 ehliyetin maliyeti 100+100+265=465 YTL yapıyor. :silent:
Bu rakam çok uçuk, bu rakama B Ehliyeti veriyolar, bi yanlışlık olmasın ?
A2 ehliyete ben en fazla 300 - 350 arası harcamıştım toplam olarak... :silent:

DCR aynen dediğin gibi 465 dedi,benimde kafa dalgındı B yi sormadım ama yarın iş çıkışı sorcam...İzmirdeki arkadaşada herşey içinde 180 demişler...Garip bir durum

Herkese merhabalar....İlk motorumu alma tarihimi bütün imkanları zorlayarak 6 ay önceye çektim ama bu seferde ehliyet önüme engel oldu.Bir hafta önce yazılsaymışım 25 ağustostaki sınava yetişiyormuşum ama şimdi ekime kaldı.Yanlız burada ehliyet fiyatı nedense çok uçuk.Bugün devletin aldığı 100 ytl peşin,100 ytl de peşin kurs alıyor.Kalan 265 ytl ye taksit yaparız dediler.( B ehliyeti olmayanlar 1oo ytl fazla vercek)Bana fiyat fazla uçuk geldi.Hemen arkadaşı arayıp bizim izmire fiyat sordurdum.Herşey içinde 180 demişler.Hadi diyelim 100 ytl msrafı dememiş olsunlar gene 280 ediyor.Ardaki fark çok ilginç :pr: Zaten küçük yerlerin dezavantajı bu...anormal bir durum varmı acaba ?

valla ben dünyayı ehliyetsiz gezmiştim. tam 11000km gezmiştim yalan yok :) bence fiyatta anormallik yok. :) burda da 350ytl'yi 5e taksit yaptırmıştım kursa. kurs bittikten sonra da şöförler feredasyonuna da bi 150den fazla vermiştim ehliyet 500e gelmişti:)

Digi_Boy bizim iş yerindeki bir arkadaşta 4-5 ay önce 365'e almış ama izmirde nedne öyle demişler.Hadi diyelim kendi alcakları fiyatı söylemişler.ee bununda üstüne 100 evrak parası falan de,gene 280 eder...Arda bir yakınlık yok yani

arkadaşlar ben ehliyetimi alırken bazı masrafları sayarak 250 milyon liraya A2 ehliyeti verdiler. sınav ücretine 68 milyon demişlerdi sınava girerken bi vatandaşla konuştuk ben kendim takip ediyorum işleri dedi sınav ücreti 15 milyon demişti en iyi kazık buydu sadece bunu hatırlıyorum. B sınıfına 650 almışlardı... o vakit ytl yoktu

Ben geçen sene eylül ayında başvurmuştum B+A2 almak için kursa.Ama cidden bakıyorum da iyi fiyata almışım.
300 ytl B için kursa verdim(sağlık raporuymuş, harcmış vs vs hepsi içinde)
2 ytl savcılıktan temiz kağıdı
150 ytl A2 için kursa verdim(yine sağlık raporu, sınav harçları hepsi dahil)
190 ytl emniyete verdim(tek dosyadan olduğundan sadece B parasını veriyorsun.)
35 ytl idi yanılmıyorsam kart ücreti
2 ytl de yine şöförler cemiyetinden ıvır zıvır alıp dolduruyorsun.
Toplamda 679 ytl'ye çıkmış tüm masraf ve de iki sınıf ehliyet sahibi oldum:cat:

Geçenlerde arkadaş için benim ehliyeti aldığım kursa sormuştuk da B için sadece kursun istediği miktar 400 ytl idi.(Sağlık raporu, harçlar da senin cebinden çıkıyor ayrıca)...

Ben2006 eylül ayında b+a2 yi sadece kursa giderken toplu taşımaya verdiğim para haricinde trafik dahil 670 ytl ye almıştım. Sağolsn Gelişim Sürücü kursu Gebze'de 750 liraya B yi anca veriyorlar. Tutturduğunu artık götürüyorlar.

Senin dediklerine göre ordaki A2 ehliyetin maliyeti 100+100+265=465 YTL yapıyor. :silent:
Bu rakam çok uçuk, bu rakama B Ehliyeti veriyolar, bi yanlışlık olmasın ?
A2 ehliyete ben en fazla 300 - 350 arası harcamıştım toplam olarak... :silent:

Hayır yanlışlık yok rakamlar doğru Bütün masraflar dahil 465 ytl:farao:Durumu şöyle izah edeyim.Mersin, Adana, Tarsus'daki sürücü kursları kendi aralarında anlaşmışlar tek fiyat uygulamasına geçmiş durumdalar.Yani bir anlamda koordineli olarak tekelcilik yapıyorlar.Milleti bu şekilde tırtıklıyorlar.:bounce:İstanbul'da bile 325 Ytl olan ehliyet burada 465 ytl.İzmir' deki fiyatta bana pek inandırıcı gelmedi.:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar