Selamlar
Motosiklet çalıştıkça şarj olan, pil kapasitesi yükseltilmiş Turuncu Takip Cihazı montajını yapmış bulunmaktayım. Detayları paylaşayım.
Cihazın orijinal pilinin boyutu yeni taktığım 3000 mAh bataryanın 1/9 kadar. Yeni pil cihaz içine sığmadığından dışına takmak zorunda kaldım. Pilin kablolarını cihazın orijinal kablo girişinden içine gelecek şekilde eski soketine bantladım.
Bağlantılarını yapıp devreyi yerine yerleştirdim. Vidalarını taktım ve pil tırtırlı yüzeye gelecek şekilde takip cihazına bantladım.
Banta acımayın, özellikle kabloların olduğu kısımdan su girmeyecek şekilde bantlayın.
Daha sonra pilin geldiği kısmı aşağıda kalacak şekilde monte ederseniz GPS bağlantınızı engellemeyecektir.
Aldığım röle soketinin kablo renklerine veya rölenizdeki şemaya göre montajını yaptığınızda, motosikletinizin kontağı açıkken şarj olacak şekilde sistemimiz çalışıyor.
Mantık şu şekilde işliyor.
Kontağı açtığınızda ışıkların ve kill switch bağlantısının olduğu sigortalardan akım geçmeye başlıyor. Kill SW sigortası ile tetiklediğimiz 5li röle; akü ile turuncu takip arasındaki bağlantıyı sağlamış oluyor.
Sürüşünüz süresince Turuncu Motosiklet Takip Cihazına taktığımız 3000 mAh kapasiteli pilimiz şarj olmaya başlıyor. Motosikletimizi tekrar park ettiğimizde Turunu Takip cihazının akü ile bağlantısı kesildiğinden, motosiklet aküsü yerine kendi pilini kullanmış oluyor.
Bir arkadaşımız orijinal pilinin 6 saat yettiğini söylemişti. Ben de 7,5 misli kapasiteye sahip pil taktığımdan en azından 2-3 gün rahat rahat yetmesi gerekiyor.
Ben motosikletimi günlük kullandığımdan sorun olmayacağını düşünüyorum. Cihazı motosiklet çalıştığı sürece şarj olacak şekilde ayarladığımdan motosiklet aküsünü boşaltmasının önüne geçeceğimi düşünüyorum.
Sistem henüz test aşamasında olsa da her şey çalışmakta.
Not: Montaj aşamalarında Turuncu Takip Cihazı bir müddet saçmalayabilir. Bir süre sonra kendine geliyor. Önemli olan Turuncu Takip cihazındaki Yeşil renkli kabloyu ışıkların bağlı olduğu sigortaya, röleyi ise kill sw veya kontak açıldığında devreye giren başka bir sigortaya bağlamanız olacaktır.