Mesajlari biraz daha okursan konuyu acan arkadasin babasinin Goldwing'e binecek kadar, cocugunu parasiyla yurtdisinda okutacak ve ona 16binlik motor alacak kadar durumunun iyi oldugunu gorursun.
600RR'dan baska motora binmedim diyorsun ama Honda Twister ile basladim diyorsun???
Bizim Turk milletinde herkes Rossi, herkes M. Schumacher. Bence belgesiz yetenek ancak mahallemizde gecer, ben de kendimi futbolda cok yetenekli saniyordum, ta ki gercek bir futbolcuyla oynayana kadar...
Ben de 500-600 metre mesafede bazen takmiyorum, ama 50km ile dusmek bile insani oldurebilir, saka degil bu, aslinda en azindan onu takmak lazim.
Kac tane scooter kullananin ehliyeti var ki zaten, herhalde SScileri pizza dagiticilariyla kiyaslamamak lazim
Yollarda araba kullanan psikopat cok fazla gercekten, onlardan hizli gitmek gerektigi konusuna katiliyorum. Ben TEM'de 130 yaparken bile (gilera olsa da scooter icin cokkkk) cok tirsiyorum. Bir suru katil ruhlu insan var etrafta. Bunlari gecersek aslinda araba kullanan bircok insanin bizim cektiklerimizden hic haberi yok. Itiraf etmek gerekirse motor kullanmaya basladiktan sonra trafikte (araba kullanirken) motorlara karsi cok daha dikkatli olmaya basladigimi hissediyorum. Sadece aralardan zirt diye gecen, kendini gereksiz tehlikeye atan bilincsiz ve zeka seviyesi problemi olan racingciler icin pek fazla birsey yapilabilecegini dusunmuyorum. Onlar zaten bunlari yaparak her an olumle burun buruna gelebileceklerini kabul etmeliler.
Arkadaşlar kedi uzanamadığı ete mundar dermiş. Bu konuyu açan arkadaş sanki bu gözle bakıyormuş.
Konu hortlamış bende şöyle bi gözden geçirdim.
Ben racing kullanırım buna kimse karışamaz derim. Fiyatının fazlalığı, yakıtının çok olması buna verilen harcırah beni bağlar başka kimseyi değil. Sırt arılarım kola ağrılarım bunların hepsi o makinayı kullanmaktan aldığım zevk için feda olur. Şehir içinde çok kasarmış bilemem ben 600RR dan başka makina kullanmadım şu güne kadar ama arkadaşlarımdan duyduğum ne kadar rahat olduğu R6 tısı olan bi insan bile dedi çok yoruyor ama 600RR o kadar yormuyor diye. buda motor ve marka farkı olduğu için belkide.
Ben racing motora küçük yaşta vuruldum isterdim sadece olsun kullanmayacağım silsem parlatsam bana yeter derdim. peki ne oldu motor almaya kalktım 24 yaşımda ve ilk aldığım motorda racing değildi honda twister ile başladım işe bir sene kullandım (bu süre zarfını kısa olarak görebilirsiniz belki ama yetenekliyim biraz diye düşünüyorum.) korkularımı yaşadım ve bunların üstesinden nasıl gelinir öğrendim. Şimdi ise 2. racing makinamı kullanıyorum ama yine 600RR daha fazla yükseltmeyede gerek yok gibi görüyorum en azından şimdilik bana yetiyor. Kaskı koluma takmıyormuyum kimi zaman oluyor hanginiz takmadıki kolunuza ama bilincinde değilmiyim kardeşim 300-500m den fazla yol gideceksem hızımda 50 yada 60 km/saat i geçecekse takarım kaskımı giyerim montumu öle çıkarım yola.
Ayrıca arkadaşların dediği gibi ençok kask taşıyan ve takan motorcular racingciler. kaçtane scooter kullanan insan kask takıyor.
Kazalara değinmek istiyorum birazda. gidin şu anda istanbuldaki bütün motor tamir servislerini dolaşın bakalım racing ten scooter a kadar hangisi fazladır kazalı yada bozuk yada yana yatmış ??
Bence scooter kullananlar daha bilincsiz SS cilere göre. (herkes üstüne alınmasın) altındaki makinanın gideceğini zannediyorlar aralara girdiklerinde yada aradan kaçamadıklarında.
Ben şahsım adına konuşuyorum istanbul trafiğinde 600RR ss yada güçlü makina kullanacaksın arabalardan hızlı gideceksinki seni arac yerine koymayan insanlardan daha rahat kaçabilesin. E-5 tarafiğinde 100-110 km hızla giderken aynadan gelen arabayı görüp korkmayanınız varmı??? nasıl geçiyorlar sizin şeridinize tecavüz edip???
Örn. akadaşımı sokakta tartıştığı dolmuşçu inat etmiş evine kadar kovalamıştı. böle manda insanlardan kaçmak için ben derimki güçlü makina kullanın.