arkadaşlar yazın honda da çalışırken bi motor geldi eski püskü yıllanmış sanki üzerinden tır geçmiş gibi bişey..
motor küçücük bişey geldi gözüme ama bloka bakıyorum 4 silindrli filan..allah allah filan derken yanında super four yazdığını gördüm...genç bi çocuk yabancı..bi yerden kıbrıs rum kesimine gemi ile gelmiş daha sonra kıbrıs türk kesimi,silifke ,karaman ,konya derken istanbulu filan dolaşıp eskişehire gelmiş..motor 40,000 de filandı yanlış hatırlamıyorsam (mil değil)..servise geldi dedim çünkü motor hararet yapıyomuş..dedimki bu motor türkiyeye girmedi ama bi fabrikayı arayalım belki bişeyler uydurulur maksat yolcu yolda kalmasın...ama nafile çok uzun sürer dediler parçanın gelmesi..çocuğada motor erkenden lazım gemisi varmış yurtdışına gidecekti herhalde artık..motor hararet yapmış ayrıca 40km'yi de geçmiyordu..çaresizlikle acaba silifkeye kadar böyle gidememmi filan diyordu..bizde kesinlikle hararet yaptırır kitletirsin motoru filan deyip gitmemesi gerektiğini anlatmıştık..
neyse uzun lafın kısası bende de o zaman cbf500 var mağazanın önünde duruyor..bu da benim dedim çocuğa..oooo filan demeye başlamıştı..çok hoşuna gitti filan..bu 4 silindirli ama gereksiz filan diyodu..bu 500lükler daha güzel diyordu..bende satıp 500lük almayı planlıyorum diyodu..bende göründe bir an çok cazip gelmişti çok hoşuma gitmişti..400cc 4 silindir filan ama çocuk motordan memnun değilmiş..hiç boşuna heveslenme filan demişti..
şimdi bu motoru kullanmadığımız ya da kullanan bi tanıdığımız olmadığı için yorum yapamayacağım ama bu motorla uzun yol yapan bi genç bana bunları anlattı..
haa ayrıca bence de gereksiz..küçük ve performanslı istiyosanız cbf500 var..haa 4 silindir istiyosanız cbf600 var absli filan hemde..
onun için gereksiz..çünkü honda cbf150,cbf250,cbf500 ile o sınıfı çoktaannn doldurdu...
türkiyenn bu motora ihtiyacı var demek bence şuna benziyor..
400'lük geldikten sonra 3 silindirli 350 lik gelsin demek gibi bişey..
unuttum yazmayı çocuğa bi tane kamyonet tutup 175 ytl ye silifkeye gönderdik