Türkiye’de Yerli Motosiklet Üretimi Hızlandı: Dakikada Bir Üretim

Her kafadan bir ses cikmis 90 saniyede bir motor üretiliyor ile her doksan saniyede bir motor banttan iniyor lafi OSMAN CAVUS ile CAVUS OSMAN arasindaki fark kadar, bir motorun banta konup banttan inmesine kadar olan süre o motorun sifirdan -montaj bitip banttan ininceye kadar gecen süre motorun imalat süresidir , ayni bir hortumun icine sivi vermeye baslanip diger ucundan cikincaya kadar kattettigi mesafe ve hortum capi hesabina göre bos hortumun dolu hale gelmesi icin nekadar sivi dolmasi gerektigi, hortum capi carpi x hortum uzunlugu hesap edilerek kac hortumun icinde kac cc ve veya lt oldugu hesabini örnek alirsak doldurmak istedigimiz bidonu veya depoyu nekadar zamanda doldugunu hesap edebiliriz, ayni ölcüde olan ikinci bir bidonu daha kisa zamanda doldugunu görürüz, seri imalatta(Bant usulü) calisilan ürün her ne olursa olsun , ister pantolon, ister tisort olsun o mamülden dakikada veya saatte kac adet üretildigi ortaya cikar, neticede itibariyle de tamamen benzemese dahi sohbete konu olan 90 saniyede BANTTAN bir Motor iniyor lafi dogrudur,herkeseselam,saygi ve hürmetlerimle.

Ya o değil de, hani yerli marka diyor ya? Montajdan nı bahsediyor, yoksa kendi ürettikleri bir aksam var mı? Ya da blokta hangi markanın altyapısı kullanılıyor?
Mondial gibi bir yerlilikten mi bahsediliyor?

Ya bir laf vardir "sözüm meclisten disari diye" dilenciye hiyar vermisler egridir diye begenmemis, neyapalim bunada eyvallah diyelim artik, günümüzde bircok beyaz esya Avrupa markalari adi altinda ülkemizde üretiliyor, istisnai olarak Avrupada üretilen ithal beyaz esya kullanmaya kalksak,fiyatlarin üstesinden gelemeyiz, mesela Bosch,Siemens,grundig,vs. gibi markanin ürününü aliyoruz, bir bakiyorsun MADE IN CHINA" yaziyor, Adidas Alman mali fakat Vietnamda üretiliyor, yani günümüzde artik kimin hangi mali nerede ürettigini anlamak icin etiketini okumak lazim BIM den 4 lü sabun aliyorum "MADE IN INDONEZIA" SOKTAN dis macunu aliyorum MADE IN ROMANYA gel de cik isin icinden , ve bunada "FASON" üretim deniliyor,selam ve sevgilerimle.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ya bir laf vardir "sözüm meclisten disari diye" dilenciye hiyar vermisler egridir diye begenmemis, neyapalim bunada eyvallah diyelim artik, günümüzde bircok beyaz esya Avrupa markalari adi altinda ülkemizde üretiliyor, istisnai olarak Avrupada üretilen ithal beyaz esya kullanmaya kalksak,fiyatlarin üstesinden gelemeyiz, mesela Bosch,Siemens,grundig,vs. gibi markanin ürününü aliyoruz, bir bakiyorsun MADE IN CHINA" yaziyor, Adidas Alman mali fakat Vietnamda üretiliyor, yani günümüzde artik kimin hangi mali nerede ürettigini anlamak icin etiketini okumak lazim BIM den 4 lü sabun aliyorum "MADE IN INDONEZIA" SOKTAN dis macunu aliyorum MADE IN ROMANYA gel de cik isin icinden , ve bunada "FASON" üretim deniliyor,selam ve sevgilerimle.
Grundig markasını arçelik satın aldı zaten arçelik/beko fabrikalarında üretiliyor ama içlerindeki çoğu parça çin malı zaten.

Bosch ve Siemens de ev aletlerinde aynılar artık, aynı fabrikada üretiliyor, birebir eşdeğer modelleri var görünümleri azıcık farklı onların da fabrikası Tekirdağ/Çerkezköy'de ama içlerinde çok fazla çin malı parça var, sadece en üst modelleri Almanya üretimi, onlar hala eskiden alıştığımız gibi dayanıklı ama fiyatları da haliyle pahalı.

Espresso kardes vallahi sen herseyi biliyorsun bu gibi ticari birlikteliklere birnevi "SIRKET EVLILIGI" diyorlarda, konumuz o degil mevzu "Musatti" marka motorun 90 saniyede bir banttan inmesi, vakti zamaninda WV marka Kamlumbaga arabada simdi unuttum ama birkac dakikada bir üretim bandindan iniyordu, ve bu araba 1972 yilina kadar 20.000.000 (20 Milyon ) adet üretmis olmasi, hatta bu vesileyle 20 milyon sayisina ulastiklari icin o sene (Jubileum Kafer) yani jübile Böcegi adi altinda özel ve extrali bir modeli sinirli sayida üretmislerdi,selamlarimla.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Espresso kardes vallahi sen herseyi biliyorsun bu gibi ticari birlikteliklere birnevi "SIRKET EVLILIGI" diyorlarda, konumuz o degil mevzu "Musatti" marka motorun 90 saniyede bir banttan inmesi, vakti zamaninda WV marka Kamlumbaga arabada simdi unuttum ama birkac dakikada bir üretim bandindan iniyordu, ve bu araba 1972 yilina kadar 20.000.000 (20 Milyon ) adet üretmis olmasi, hatta bu vesileyle 20 milyon sayisina ulastiklari icin o sene (Jubileum Kafer) yani jübile Böcegi adi altinda özel ve extrali bir modeli sinirli sayida üretmislerdi,selamlarimla.
WV yani kaplumbağa dediğiiz benim ilk arabamdı, 97 yılında 74 model bir WV alıp araba kullanmayı onunla öğrenmiştim. Çok güzel arabaydı, her ayın en az iki haftasonu 4. Levent sanayide geçirirdim, ama ona rağmen hala güzel hatırlarım o arabayı.

Motosikleti
Arora kasırga
Face gruplarında dönen muhabbete göre yedek parça konusunu çözmesi lazım
Her motoru bozulan gidip sıfırını tekrar alamaz.
Fİyat konusunda da daha rekabetçi olması gerek
Abush piyasaya girdiğinden beri fiyatı en dipte
Alt edip pazarı ele geçirmek istiyorsa hem indirim hem karta vade farksız taksit bombasını patlatmalı

Umarım 90 saniyede ürettikleri motorları kontrol ediyorlardır.
Düşünsenize, motosikleti kullandığınızda daha ilk 9 saniyede bir taraflarının kırıldığını veya civatalarının döküldüğünü.
Umarım böyle olmaz.
Keşke başarılı olsalar.
Çok isterim.

Yazmayım dedim dayanamadım.
Musatti nedir Allah aşkına.
Musa desen Musa değil İtalyan desen İtalyan değil.

Hattın sonunda geniş bir alan olur banttan inen motosikletler oraya dizilir. Sonra tek tek kontrol edilir. Aynı anda kontrol olacak diye bir şey yok. Bazen mesela çizilen motosikletler olur onlara rötuş yapılır veya bir parça planlanan güne yetişmez sonra dan da takılabilir, plan aksatılmaz o parça sonradan da takılır,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar