Ben seni biraz makul görürdüm. Yanlışlık yapmışım. Bildiğin gibi devam et. Kusura bakma sustum.
Ben sizi hiç makul görmüyordum, onun için şaşırmadım da. Mesela, "Evet, açıktan kınamalıydılar" diyememeniz de şaşırtmadı.
Tanıdığım birçok gerçek dini bütün insan var. Gayet ahlaklı insanlar. Esas sorun dini kullanarak çıkar elde etmeye çalışan güruh. Samimi müslümanlar bu insanları aralarında barındırdığı sürece zan altında kalmaya devam edecekler.
Bir de ülkedeki tüm insanları müslüman sanmak gibi bir yanılgı içerisindeyiz. Maalesef saf müslüman toplasan yüzde yirmi bile çıkmaz. Kimse neye inandigini neye hizmet ettiğini bile bilmiyor. Ya varsa diyerek aman yaratıcıya karşı cikmayalim ki ahirette yanmayalim şiarı ile hareket eden milyonlarca insan var. Alayı deist ama farkında değiller.
Din içinde de çelişkiler var ama onu göt korkusu nedeniyle yazamıyorum. En basitinden tövbe ettiğin zaman tüm günahların silinmesi olayı. Adam her haltı yiyip bir cumaya gidiyor, bir tövbe ediyor TAKKADANAK başa döndüğünü sanıyor. Bana göre çok yanlış.
Geçen samimi arkadaşımla sohbet ederken tek çıkar yolun evrensel değerleri benimsemek olduğunu yazdım. S....m evrensel değerleri dedi.
Bizde iki değer var: Yerli ve milli. Onun da ne olduğunu iktidar belirliyor.
Yanlışın var ne zaman birileri yerli ve milli olur ise halk onu iktidara getiriyor bu özelliğini kaybettiği anda da yok olup gidiyor. Yerli ve milli olamayanlar sadece hayal görüyor...
Atatürk yerli milli dedi millet ikna oldu
İnönü yerli milli dedi devam edebildi
Menderes ikna etti
Ecevit ikna etti
Demirel ikna etti
Özal ikna etti
Erbakan ikna etti
Tayyip ikna etti..
Kimi yaptı kimi yapamadı kimi yalan söyledi kandırdı kimi samimiydi anlaşılmadı..
Ama sonuçta millet ne ister ise o oluyor
buraya birkac ilginc bilgi birakayim, yalniz detaylica arastirmadan linç baslatmayin.
Bircogumuzun aksine, Osmanli zamaninda Turkler hor gorulur, Turklere cingene muamelesi yapilir, devlet kapisinda is verilmezdi. Gercek anlamda bircok uzman tarihcinin ortak gorusu sudur: Osmanli Turk devleti degil.(google da kis bir arastirma yaparak bununla ilgili kaynaklara ulasabilirsiniz.) Bu hazmetmesi kolay bir durum degil. Hatta keske bilmeseydim turunde bir gercek. tokat gibi carpan bir gercek.
Bu pencereden baktigimizda, Ataturk un yaptigi isin ne denli onemli oldugunu anliyoruz. Ataturk un neden bu dunyada gelmis gecmis en onemli liderlerden biri oldugu daha iyi anliyoruz. Eger basarili olamasaydi, suan Turk kelimesi tarih sahnesinde olmayacakti bile. Mogol kelimesi bize ne ifade ediyorsa, Turk kelimesi de onu ifade edecekti. uzak.
Ataturk kurtulus mucadelesi ile 1000 yillik Turk yurdunu dusmanlardan temizlerken, ayni zamanda Turk kelimesini tarih sahnesine geri getirdi.
Tabiki yuzyillarca hor gorulmuslugun, asagilanmisligin etkilerini silmek kolay degildi. Turklerin gercek benliginin, ozguveninin geri gelmesi icin, tarih sahnesinde hic olmamis capta bir Turkculuk akiminin baslamasi gerekiyordu. Ataturkun her soyleminde zaten bunun izlerini goruruz.
-Turk milleti zekidir caliskandir
-Muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur. gibi gibi..
Dostlarim, Ataturk te bir insandir hatalar da yapmistir. Lakin, Ataturku birakin diger politikacilarla karsilastirmayi, onlarla ayni cumle icinde gecirmeye tenezzul eden kör cahildir. Hele ki, Ataturke dil uzatan insan musveddesi hirsiz politikacilara tapanlar, ya kör cahil ya da kansizdir.
sunu diyebilirsiniz: kardes, yazdin yazdin da konuyla ne alakasi var? alakayi anlayan anlar zaten.
sozlerimi Ataturk un en sevdigim cumlelerinden biriyle noktalayacagim:
"Ülkesini en cok seven, isini en iyi yapandir"
kalin saglicakla.
Kayı boyu zaten türk değildir ki Osmanlı Türk olsun değil mi. Selçuklularda türk değildir. Türkler Anadolu'da herkesten habersiz kimseye görünmeden yer altın da yaşarlarmış. Kurtuluş savaşı esnasında birden ortaya çıkmışlar. Daha önce yaşayanlar ise bir anda kaybolmuş Anadolu topraklarından...Bu tarihçiler bizi hep aldatıyor..hain bunlar