Türkiye 'de Kullanılan İlk Bilgisayar...

Türkiye 'de bilgisayar kullanımı, Karayolları Genel Müdürlüğünde, 1960 yılında hizmete giren ve yaklaşık 12 yıl kullanılan IBM-650 Data Processing Machine" ile başlamıştır. Tarihi sistemin ilginç bazı özellikleri :

Birinci nesil, lambalı olması,

Her biri 10 karakter ve 1 işaretten oluşan 2000 sözcüklük Tambur bellek bulunması,

Dakikada 78000 toplama-çıkartma, 5000 çarpma ve 138.000 mantıksal karar verebilme özelliği,

Delikli kart ile bilgi girişi yapılması,

Özel kablolarla bağlanan kontrol paneller ile delikli kart irtibatı,

Okuma 200, Delme / Yazma 100 kart / Satır dakika hızında olması

Assembler ve Fortran 'ın özel programlama dilleri kullanımı (SOAP-FORTRANSIT)

http://www.kgm.gov.tr/

tam link ve fotolar için...sol taraftaki fotoğraf galerisini tıklayın...en alt solda resimleride var...bizim IBM...tanıdım valla...

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kanka ne iş?...Kimse cevap yazmaz oldu sana.....

Paylaşımın için teşekkür...Çok önemli bilgilerdi....Aydınlattın bizi....

Kankalar bu günler içindir...Öpüyom seni.....:rendeer:

Meta_han abeyyyyyyyyyy :) Ne adamsın yaaa :mrgreen: Nerden bulursun bölee şeylerii :queen:

alpcim herşey ilgi alaka değilki...Türkiyede kullanılan ilk bilgisayarı tesadüfen görünce3 sizle paylaşmak istedim...yani gogıldan iki garip foto koyup paylaştığım günlerde oldu ama artık gerçekten içime sinmeyince topik fazla açmıyorum...yani makarada olsa geyikde olsa kralı olsun dimi...

sitede esen anti-meteizm havalarina ragmen ben metehan abinin yanindayim sonuna kadar.:cat:
metehan abi eski havan yok senin yaa.ben eski halini istiyom senin.polemik istiyorum polemik :)

Bu mete_han yok mu ! :silent:

Zamanında boğaz köprülerini bile satmaya kalkıştı. :mrgreen: :queen: :queen:

sitede esen anti-meteizm havalarina ragmen ben metehan abinin yanindayim sonuna kadar.:cat:
metehan abi eski havan yok senin yaa.ben eski halini istiyom senin.polemik istiyorum polemik :)

sadık müridler için hep bir ayrıcalık olur...:p

vıper sende artık uğramaz oldun hacı bizden koptun iyice...:pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mete abi yaa hanii yaff ben bilgisayar milgisayar göremedim orda 3 tane bankamatik resmi koymuslar :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

Bu bilgisayar G.antep için pek kafa yormamış anlaşılan. :p G.antep in dar ve biçimsiz sokakalarının sorumlu bu bilgisayar demek. Bios unu yakıp intikam almak lazım:))

Bu delikli kartı Lab da gormustum cok enterasan :) bende de Commador 64 vardı heytt bee :)

motor aldın değiştin öndecen daha iyi yazılar çıkıyodu
CıBıF seni bozdu :p

yok be...ben artık başka boyuttayım...kıdem insanı bilgeleştiriyor...:p

mete abi yaa hanii yaff ben bilgisayar milgisayar göremedim orda 3 tane bankamatik resmi koymuslar :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

IBM in ilk makinalarından biri...bi tanede paraya kıyıp almışlar melmekete...acaba kim aldı hangi devlet yekilisi uygun gördü...:p

Son düzenleme:
TuğrulÖzbek;585394' Alıntı:
motor aldın değiştin öndecen daha iyi yazılar çıkıyodu
CıBıF seni bozdu :p

CBFcılar ölmez vatan bölünmezz:queen: :queen: metehan abinin ekibi basar bak burayı demedi demeyin :p:cherry: :cherry: :cat: :bounce:

diriltelim su topic'i 2.sayfaya dusmus,belki ugrasirsak biraz polemik cikar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar