Türkçe katlediliyor...Türkçeyi koruma kanunu çıksın..Bakın şu ilana..YAZIKKKK!!!

Yorumsuz bir ilan daha sahibinden...Türkiyenin en büyük ilan sitesi diyorlar,ama güzel dilimizin katledilmesine göz yumuyorlar..sahibinden .com'un moderatörleri uyuyun.. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...n-balina-masrafsiz-05395701738-81384470/detay

iyide sen buna bıdı bıdı ediyosunda sahibinden.com ne yapsın ki ? binlerce ilan açılıyor..ve + onlar yazıya değil gelecek paralara bakıyorlar maalesef:jocolor:

orjinal değişen parça yok ilksahibinde bir kuruş masrafı yoktur tek barşa vur git yeni muanne ve vizesi 2013 kadar var her türlü motorsiletlerle taks edilir farkı alınır yada verilir kaskı bulunmakta

YETKİLİ KİŞİ HÜSEYİN BEY 0539 570 17 38 ARAYINIZ

bunu yazıyor ben bu yazıyı anladım sen nasıl anlamadın hayret yani :p

Türkçe karşılığı olduğu halde kullanılan yabancı kelimelere ne demeli! Motosiklet dünyasında bu şekilde kullanılan yığınla kelime var.

başkalarını eleştireceğiz diye hiç kendimize bakmıyoruz. mesela konuyu açan arkadaş moderatör demiş; nedir bu moderatör. yönetici demesi dahamı zor.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
"Türkleri koruma kanunu" çıksın, sıra ona da gelir :)

mesela hep araştıracağım diyorum unutuyorum. Grenaj mı krenaj mı karenaj mı karanaj mı kırenaj mı nedir bunun Türkçe karşılığı .D

Türk Dil Kurumu dilimizde karşılığı olmayan bu kelimelere karşılık gelen yeni kelimeler üretebilir. Bilgisayar bu anlamda çok başarılı bir kelimedir. Seksenli yıllarda kompitür diyordu herkes hatta televizyonda bile. TDK çok başarılı bir çalışma ile bilgisayar kelimesini üretti. Kask yerine miğfer deniliyordu.

Konuyu açan arkadaşın haklı olduğuna inanıyorum fakat sahibinden.com çalışanları ne yapsın ki? Binlerce ilan yayınlanıyor, hepsi biçim yönünden incelense çok uzun sürer.

Super Moderator
Ayda bir Türkçe'ye saygı temalı benzer konular açılıyor, ama sonuç yine farklı olmuyor... Şu başlığa yazılan mesajların bile yarısından fazlasında hatalar varken, kriter ne olacak düzgün Türkçe için?

Gelen talepler üzerine forum kurallarında da "Düzgün Türkçe kullanılmaması" diye bir uyarı maddesi var artık, ama geneli gördükçe o kadar zor oluyor ki düzgün Türkçe kullanabilenleri bulmak :(

Bu işin çözümü de kimsenin kontrolüyle, yasaklamasıyla, düzenlemesiyle olmaz; okumayan bir milletiz, dolayısıyla yazamayan bir milletiz, kendimizi düzeltmek yerine, birinin bizi düzeltmesini bekleyen hazırcı bir milletiz... Umarım daha kötüleşmeden durum, iğneyi kendine batırması gerektiğini, elini artık biraz olsun taşın altına sokması gerektiğini görebilenler çıkar.

aslında organize şekilde her gördüğünüz ilanı sahibinden üzerinden "şikayet et" butonu ile bildirirsek cevapsız kalmayız diye düşünüyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sahibinden de 6 saat onay süreci var...
Ama olduğu gibi otomatikman yayına çıkıyor ilanlar...
Kontrol mekanizması kocaman sıfır gözümde...
Daha kriterlere göre ilan açmasını bilmiyoruz ve yetkililerde sağolsunlar bakmıyorlar bile...
Hiç sıkılmam üşenmem..Tıklarım şikayet butonuna...
Sizde tıklayın.......:cat:

Konuyu açan arkadaşın haklı olduğuna inanıyorum fakat sahibinden.com çalışanları ne yapsın ki? Binlerce ilan yayınlanıyor, hepsi biçim yönünden incelense çok uzun sürer.
doğrudur ama o zaman ilan verdiğinizde size...
ilanınız yetkililerce incelendikten sonra yayına alınacaktır diye bir uyarı vermeye hakları yok...

ne ilanlar var yahu..hiç kontrol edildiklerini sanmıyorum..
adam 126 bis satıyor,ama emin olun ondaki özellikler ne ferraride var nede F-16 da..ama yayına alınmış ve nedense yetkililer anormal bir durum görememişler...:pr:

motosikletinize sunrooflu yazın,coupe yazın, ne bileyim istediğiniz absürt özellikleri yazın yayınlanacaktır...

ulan arkadaş anlamadığım millet ilanda takır takır başka numaralar veriyor.ben arkadaşlar adına ilan verince kabul etmiyor.anlamadım gitti...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Masrafsız Balina :queen:

başkalarını eleştireceğiz diye hiç kendimize bakmıyoruz. mesela konuyu açan arkadaş moderatör demiş; nedir bu moderatör. yönetici demesi dahamı zor.

"dahamı" yerine "daha mı" yazmanız gerekirdi. :)

Ayrıca konuyu açan şahsın yazdığı gibi "YAZIKKKK" şeklinde bir yazmı da Türkçe'de ilk defa görüyorum. İlginç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar