Türkçe Artık Prizren'in Resmi dili

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son 15 yıldır dünya gündeminde sürekli yer almayı başaran Kosova, bu defa Türkler'in zaferi ile manşetlere çıktı. Kosova'daki Türk siyasilerin yıllar süren çabaları sonucu, Prizren'de resmi dil Türkçe oldu. Mahir Yağcılar başkanlığındaki Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) müthiş uğraşlar sonucu bunu başarması, kentteki 5 bin civarındaki Türk tarafından da büyük sevinçle karşılandı.

Gazetelerden büyük övgü

Sonsayfa.com'un haberine göre, Kosova Başbakanı Agim Çeku, Meclis Başkanı Berişa ve KDTP Milletvekili Mahir Yağcılar, Türkçe'nin Prizren'deki resmiyetiyle ilgili anlaşmayı dün imzaladı. Yasa bugün yürürlüğü giriyor. Avrupa'daki birçok gazete, Prizren'de resmi dilin Türkçe olduğuna geniş yer ayırdı. Gazetelerin hepsi, bunun Kosova'da yaşayan Türkler'in çok büyük bir başarı kazandığına dikkat çekti

isteyince oluyormuş..Çok sevindim doğrusu :wiinkk:

:rendeer: :rendeer: :rendeer:

filistin06468x60kd5.gif

prizrenin resmi dili türkçe olmuş güzel olmuş ta.
bu gidişle bizim resmi dilimiz ingilizce para birimimizde dolar olacak ona yanıyorum

cihan' Alıntı:
prizrenin resmi dili türkçe olmuş güzel olmuş ta.
bu gidişle bizim resmi dilimiz ingilizce para birimimizde dolar olacak ona yanıyorum

Aynı malı deme corç aynı malı deme :queen: :queen: :p

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Sevindirici bir haber, Türkçe konuşmak isteyenler sonunda olanca baskıya, ölüme, savaşa rağmen bunu başardılar.

Hepimiz bireysel olarak elimizden geleni yapsak ne dilimiz İngilizce ne para birimimiz dolar olur. Çocuklarını kolejlere gönderen oradan başka eğitim kurumu olmadığını sananlar, medya maymunlarına prim verenler, İngilizce gibi basit geçmişi olmayan Amerika'da bile İspanyolca'nın ezmeye başladığı bir dile haddinden fazla önem verenler, açtığı işyerine yabancı isim takmayı marifet sayanlar, yabancı malı sorgulamadan kaliteli bulanlar vs.

Şu saydığım bozuk zihniyeti yok edelim işte o zaman bizi kimse tutamaz. İç ve dış düşmanlarımız bunun farkındalar bu zihniyeti korumak için her yolu deniyorlar. Bir kişiden ne olur, ben ne yapabilirim? demeyin bireysel katkılarla bu işi çözeceğiz kimse yukarıdan önlem almayacak, aldırmayacaklar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar