Benzer sayılabilecek bir durumda ben yaşadım.
Gece vardiyasından çıkmış evime gidiyordum.
Tam evimin olduğu sokağa giricem bir "şehirler arası cenaze nakil aracı" sokağın başında durdu.
Sabah saatleri olduğundan etraftakileride (uyuyanı vs.) düşünerek küçük küçük 2 kere kornaya dokundum.
Aynadan ters bi bakış attı ama umursamadığını sezebildim aynadaki ifadesinden.
Neyse 1 dk felan durdu bende arkasındayım hala geçebileceğim bir pozisyon yok sokağın tamamını kaplamış vaziyette.
Bilen bilir o araçları kapalı kasa minibüs tarzı geniş bir araç.Zaten sokak ta dar.
İlerlemeye başladı hâlâ arkasındayım bu arada sokak bayır yukarı ortalarına doğru biraz genişliyor fakat araç parketmiş orayada. (geniş bir yer bulmasınlar hemen park

)
O geniş yerde geçmeyi planlıyordum solundan beni görebileceği pozisyonda ilerlerken tam park etmiş aracın yanında durdu aniden.
Tekrar kornaya dokundum. El kol hareketi yaptı. Tam anlayamadım bu arada telefonla konuştuğunu farkettim.
Zat-ı muhterem telefonu kapatmış olacakki aşağı indi geçsene tarzı birşey dedi . Karşılık olarak bende indim motordan al dedim bunu buradan geçir ne istersen yapıcam vericem gibisinden birşey söyledim.
"Başka zaman geçersiniz siz böylesiniz zaten" cümlesini bana sarfettiği an kafa göz girişesim geldi zaten gece çalışmışım dokunsalar patlıcam neyse deyip derin bir nefes alırken o sıradada kaskımı çıkartıyorum araba bozuldu dedi.
Araba çalışır vaziyette araçtan iniyor bozuldu diyor egzostan dumanlar çıkıyor motorun sesini duyabiliyorum.
Çıkarttım telefonu aracın arkasındaki şikayet hattını sanırım beyaz masanın telefonu numarasını çeviriyordum. Ara ara şikayet et dedi umursamazcasına.
Aradım şikayet ettim 2-3 gün oluyor ses seda yok .
Kamera gerçekten önemli hergün E-5 kullanıyorum sabah akşam. Oradaki dengesizliklere alıştık diyoruz sokak ortasında bunlar çıkıyor başımıza.heleki en son yaşadığım olaydan sonra şart oldu kamera gerçekten paylaşmayı çok isterdim.
Bırak araç olarak görmelerini "İNSAN" yerine koymuyorlar.
Zoruna gidiyor insanın duyduğu kelimeler cümleler.
Zahmet edip okuduysanız sağolun varolun yeni bir konu açma gereği duymadım zaten bu "saygı" konusu bununla ilişkili.
Saygılarımla.