Bunu dine bağlayan yok , bilakis dindar oldduğunu iddia edip ve böyle gözüküp gücü eline geçirince dinle alakası olmayan uygulamaları keyfe keder yapanlardan şikayet var.
Hangi dine mensupsanız, onu dine inananlara bir nebze güvenirsiniz.camii, sinegog veya kiliside ibadet ederken gördüğünüz kişileri tanımasanızda , bir şekilde başka bir yerde karşınıza çıksa ortak inançdan dolayı, hiç tanımadığınız bir başka birisine göre tercih edebilirsiniz.
Bunların yaptığı islam inancını kullanıp , bir cemaat oluşturup , cemaate bağlı kişileri yönlendirip , o kişiler mevkii , makam sahibi oldukları vakit , hakedene değilde bunların istedikleri şekilde iş alımı , eleman alımı ve hareket etmelerini sağlamak.Bunu yaparkende asla ilkelerinden taviz vermedikleri gibi bir yalana sarılmak.
Çok örnek verebilirim , En bariz örneği Keriz feneri davasında yargılamayı yapan mahkeme heyetiyle bile oynayabilecek bir güç ellerinde. Fenerciler yardım topluyor , yetmiyor hükümet bunlara yapılacak yardımı vergiden düşmelerine imkan tanımak için kanun bile çıkartıyor, isadamı olarak ya devlete vergi ver , ya da fenere, cemaat fener telkininde bulunuyor .sonra bütçe açık diye ona zam buna zam. Yardım malzemesi nerden kaça alınır ? kime ne kadarı verilir.? Bu seçim neye göre yapılır. ? arada kalan para nerde tutulur? hiç bir açıklama yok.kurgulama belgelerle para verilmiş gibi yapıp aslında bu paraları ödemedikleri ortaya çıkartılınca dava süreci başladı ama aklanabilmek için çekilmedik numara bırakılmadı. Olay budur. Devlet adına yetki kullanırken, devletin bekaası veya vatandaşın refahı yerine , cemaat telkinleriyle hareket etmek. Yoksa kimse bunu müslümanlar yaptı demiyor. İSlami inancı ve gerçek imanı olan zaten kul hakkından korkar, ahretten korkar bu işlere bulaşmaz.Tayyipte milli görüş gömleğini çok önceden çıkarttığını zaten beyan ediyor. Yaptığı icraatlardan yahudi üstün hizmet nişanı alıyor , mahdumlar dolar milyoneri , kendisi dolar milyarderi, kabine panpişlerinin evlatları para içinde yüzüyor, cemaat çoşmuş vaziyette , daha önce kendisine engel teşgil eden her kuruma çakıyor.Bundan yüz bulan yobaz tayfa azdıkça azıyor , medreseler , tekke ve zaviyeler aç.ılsın söylemleri başladı., Söylenemeyen her türlü arızalı taleplerini dillendirmeye başlıyor. daha ne olsun.
Ya da ben ve çoğu vatandaş durumu yanlış anlıyor ,sırf iktidara gıcık olduğumuzdan iftira yapıp senaryolar üretiyoruz. Aslında komşularla sıfır sorun politikamız on numara işliyor, tarım politikalarından dolayı köylü parayı koyacak yer bulamıyor. emekli maaşları o kadar fazla ki vatandaş parayı nerede harcayacağını bilemiyor. Örgüt tamamen kürt halkının özgürlüğü için böyle yapıyor. Apo köpeği meclise girmeli dokunulmazlık almalı, hatta hükümete girip, içişleri bakanı veya milli savunma bakanı yapılmalı, tekke ve zaviyeler kanunu değiştirilmeli her yana medreseler açılmalı , Amerika her zaman dost ve müttefikimizdir.Nato yatar kalkar hep Türkiyeyi düşünüp korur, İsrailin topraklarını savunmaktan başka yaptığı hiç bir şey yoktur bunu yapmak en tabii hakkıdır. Türkiyeyi hükümet yönetir. Ancak Biz mal olduğumuzdan bunu hep yanlış anlayamıyoruz ( 2 sene evvel benzieri bir yazımdan banlanmıştım . Artık bana bir ban yolu gözükür )
Tarhan Telli cemaatin adamı olsaydı değil fabrika kurmasına izin verilmesi sırf buna özel kanunlar yapılır, imtiyazlar tanınırdı. Ç:ılgın proje olarak yapılacağını iddia edilen eylemleri yapmak isteyen ancak cemaat yardımı olmayınca kapı kapı dolaşıp eli boş dönmeye gayet güzel bir örnek oldu Tarhan Telli. Şimdi suudi arabistanda motor yapar , Türkiyeden birileri almak isterse 150.000 liranın yanına devlet bir o kadar vergi koyar. Sonrada vay efendim neden dünya markası yaratamıyoruz diye yalandan hayıflanır. .Biz yıllardır seçimlerde bizi kim yöneteceği yönünde oy atmıyoruz. Bizi kim soyacak, kimin hısmı akrabası yolunu bulacak, kim hangi kurumu arpalık yapacak buna oy atıyoruz.Şeçim meydanlarında atıp tutmakta seçmenin oyunu almak için bir yöntem ama dini kullanarak o makama ulaşmak diğerinden daha kolay.