Türk Malı mı Japon mu?

Türkiye'de üretilen Toyota'lar ne malıdır?

• Türk malı

Oy: 24 14.8%
  • Japon malı

Oy: 84 51.9%
  • İkisi de

Oy: 21 13.0%
  • Kli malı (böyk)

Oy: 33 20.4%

• Kullanılan toplam oy
    162
Türk Malı olarak, Buğday, İncir, Zeytin, Şalgam Suyu, gibi ürünler sayılabilir:) Gerçi bunların da artık tohumu, gübresi, menşei dahi dışarıdan ama...
Bugün artık yerli olan mal, fikri, yeniliği, Ar-Ge si, yani, tüm planı projesi yerli olan maldır. Global Ticarette gerçi bunun pek bir manası da yoktur ama.
İngiltere mesela, neredeyse 20 yıldır Üretmiyor topraklarında. BMC fabrikası nerededir? Karadenizde. Özellikle bu örneği verdim: British Motor Company Türkçesi, yani ingiliz devleti var arkasında! bugün kapitalist merkezler, ürünlerini asla gelişmiş ülkelerinde üretmezler, Ülkeleri (İngiltere gibi) sermaye birikimlerini 1700 lerde tamamlamış olduklarından, artık sadece paranın akacağı mecralarıjn kontrolü üzerinde çalışırlar. yani özetle, türk Kökenli bir mal, Türk kökenli kapitalistler tarafından, daha fazla ekonomoik fırsat tanıyor diye atıyorum kafadan Nijerya da ürettiliyor ise modern ticari mantığa uyacaktır:)

Bekleyin Erke Dönergeci geliyor:queen:

Parçalarının burda birleşiyor olması Türk malı demek değildir.Paranın gittiği yerindir.Adı toyota...Toyota gelip snin ülkene para kazandırır mı?

Tabiki Japon malı tartışılmaz bile bu.Türkiye olarak da yerli kendi imkanlarıyla araba veya motosiklet üretemiyoruz sadece ara malı sağlıyoruz bunada üretim denmez.

Senin işçin alın teri döküyor, kar dediğin şeyse yurt dışına gidiyor. Tabii ki Japon malı. ama yine de Japonya'da üretilen kadar kaliteli olamıyor.

Bu arada Türkiye'de bu yolla sömürülmüş oluyor. Biz sömürgeyiz. Kimse kimseyi kandırmasın.

Leopaw

Güzel hortlatmışsın şimdi farkettim. Ama yerinde olmuş. Daha geçen hafta bir başlıkta Türkiye'de motosiklet yapılır mı yapılmaz mı, veya neden yapılır/yapılamaz tartışıyorduk.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
93 Modelden sonrası Türk malı Diye biliyorum.2. El alanlar zaten genelde hep 93 model ister

Toyota mamülleri T.c de üretim-montaj bandına girip,satışa çıkan aracın markası ''küheylan'' olsaydı ;sabancı yı kanuniyi kınadıgımız gibi kınayabilirdik(kınamaktan ziyade otomotiv sektörünün lokomatifi sıfatına sokulmaları-bürünmeleri kınanacakları başka taraf ya ...neyyssse)Sabancı o yönden yırtıyor.yada mermerler oto cherry yi X bir isimle piyasaya sürse idi aynı durum olurdu.otomotivler de üretici firma markasını koyuyor-koydurtuyor araca.Motor ithalatcıları bence kanunlarımızdaki küçük-minicik bir boşlugu bulup :üretim-imalat-satış-yedek parça-garanti kapsamı.TSE gibi küçük önemsiz BELGELERİN DOGRULUK YADA GEÇERLİLİKLERİNİ KONTROL ETMEYİ BİR AN UNUTUVERİYORLAR.(MEMURUN BİRİNİN ÖNÜNE ORJİNAL FATURA SUNULUYOR MEMUR:BU FATURADA DANDİK VAR ORJİNALİNİ GETİR...diyor.SUNAN KİŞİ ŞAŞKIN....çakma-renkli kopy-sahte fatura düzenleyip sunuyor...memur:BAK İSTEYİNCE OLUYORMUŞ DİMİ ???????? DİYOR :queen::queen::queen:eleman ikinci kez şaşkın................:pr::pr::pr::pr:Vay anam vay vay vay ...Memleket kimlere emanet.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:51 PM ----------

maviergün

DEMİŞKİ:

Opel gerçekte Alman da değildir, Fiat'ın İtalyan olmadığı gibi
ikisi de General Motor'undur. Türkiye'de üretilen yabancı marka
malları burada üretiliyor diye yerli kabul etmek ancak keyif
verici maddelerin yarattığı hazzı hayatın gerçekliği olarak benimsemeye
benzer. İthalat ve ihracat dengesinin yanıltıcı boyutudur bu araba
üretimi, satılan ucuz emek, doğa (üretim alanı, çevre(kirletilen),
düşük nitelikli ara maldır (lastik -yabancı patentli-, cam, döşeme gibi),
oysa Türkiye'nin girdisi olarak görünen paranın önemli kısmı yabancı
sermayenin kazancıdır. Türkiye'de yapılan bu dış sermaye güdümlü
üretimin gerçek kazananı Türkiye değildir.
İşte kısa ve öz.Bu başlık beni banlattırır ben kaçtım.........

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:59 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:56 PM ----------

yani kimse :eek:tomotiv-sanayi firmasında şu kadar kişi elmek yiyor diye gurur-sevinç yapmasın.Bu firmalarda üretim oldukça biz fakirleşiyoruz-basitleşip daha kolay sömürülür oluyoruz.Biz :möööööö........ diyoruz adamlar :sagiyimmiiiiiiii....... diyor ve gelip sagıyorlar bir güzel...........

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
bal gibi japon malıdır...

hiç bir otomobil safkan bir ülkeye ait değildir. dünyadaki otomobillerin %90'ının ABS sistemleri BOSCH marka ve patentlidir, bir çok marka debriyajda VALEO kullanır ki bu yanlış hatırlamıyorsam fransız markasıdır, lastikleri üreticiler duruma göre bazen MICHELIN (fransa), bazen PIRELLI (italya), bazen GOOD&YEAR (ingiltere) olarak seçerler. ama alman MERCEDES'in altındaki lastik PIRELLI olunca (hoş MERCEDES'de artık ne kadar Almanların o da tartışılır) MERCEDES italyan olmaz. Aynı şekilde PORTEKİZ'de üretilen MERCEDES VITO'lar için PORTEKİZ malıdır denilebilir mi?

velhasılı, bu tür üretimlerde önemli olan malın hangi ülkede üretildiği değil, marka, patent ve tasarımların kimde olduğudur. İran tamamen PEUGEOT tabanlı ve motorları dahi PEUGEOT'dan alınma SAMAND otomobilleri üretir ama bu SAMAND'ı fransız yapmaz. SAMAND İran markasıdır ve malıdır. Dolayısıyla TOYOTA Türkiyede üretim yapsa da, japondur. Tıpkı aynı şekilde Türkiye'de üretim yapan HYUNDAI'nin kore, RENAULT'nun Fransız, FIAT'ın İtalyan olması gibi. Tamamen Türkler tarafından tasarlanan ve Aksaray'daki fabrikada üretilen O403 otobüslerin de Türk malı olmadığı gibi. İstediğiniz kadar kendiniz tasarlayın marka bizim değil. MERCEDES kabul etmese, izin vermese o aletler de yollarda O403 olarak dolaşmaz...

velhasılı KANUNİ de Çin'den ÇİNÇİN marka motorun parçalarını getirip burda montaj yaparsa o motorlar Türk KANUNİ olmaz, Çin'li ÇİNÇİN olur. kendimizi kandırmayalım boşuna.

yoksa dünyadaki nerdeyse tüm cep telefonu, televizyon ve elektronik eşyaların tamamı Çin malı olurdu. ama arkasında Made in CHINA yazan nokia çin malı değil, Finlandiya malıdır. Aynı şekilde Made in CHINA ya da KOREA yazan SONY'lerin japon malı olması gibi.

bakın elimde tuttuğum (hava atmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın) iPhone'un arkasında ne yazıyor : "Designed by Apple in California Assembled in CHINA". şimdi bu iPhone ne malı sizce?

bişeyin ne malı olduğunu parçaların üretildiği yer belrler bence çünkü zaten parça kalitelidir ustalık her şekilde kaliteli olmaz zorunda ciddi bi iş fakat parça kalitesi olmadımı işçilikte bi işe yarmaz

Tamamen japon sermayesi sadece işgücü türklere ait ve burdan kazanılan parada geldiğin gibi gene yurtdışına gidiyor :bounce:

evet bu iş böyle oluyor malesef konunun cevabıda budur.türkiyenin sanayileşmeside budur yani kendini sanayileşmiş sanmaktadır fakat yabancıların elindedir:mrgree

mesela aracları ele alalım.ford connect modeli otosanda üretiliyor ve bu aracı abd ye gönderirken güle oynıya sevindikte bu başarımızı kutladık.sevinirken kutlarken bi düşünsek biz napıyoruz iş gücünden başka..

100% türk malı yokki türkiyede

japon malı "mars" ta üretilse dahi kalitedir,alınır.
Çin malı nerede üretilirse üretilsin "çin" dir alınıp satılması düşündürür.

Forumdan Uzaklaştırıldı
slm

:queen::queen::queen: işte sımdı koptum

Forumdan Uzaklaştırıldı
italyan toyotolar

Tamamen japon sermayesi sadece işgücü türklere ait ve burdan kazanılan parada geldiğin gibi gene yurtdışına gidiyor :bounce:

aynen öyle katılıyorum.Türkiyede Türk malı bir taşıt malesef yoktur.Türk emeği geçen taşıtlar vardır.bu işi aslında bir sonlandırmalı.degiştirip değiştirip sormamalı. ve ya MT olarak birtane ortak motosiklet yapalım patentini alalım v.s bizde diyelim artık Türk Malı motosiklet.:cat:

Evet hemen pancar motordan biir motor(hatta dizelllllllll...125 cc öyle motorları varki),bursadaki türk ustalaradan saşe bir plastik imalathanesindende kaporta parçalarını döktürdükmü geriye elektrik tesisatı kalıyo. 125 CC AŞIRI BESLEMELİ DİZEL MOTOSİKLET...MADEİN TÜRKİYE :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:Deldikmi dağları....................Bir sabancı bir koç T.C için bunu yapamazmı................Hobi için milyon dolarlar harcayıp antika araç toplatıyorlar,restore ediyorlar:pr::pr::pr:İstenmiyor arkadaşlar.Kimse T.C yi düşünmüyor......................................................

Safkan Amerikan,İtalyan,Fransız,İngiliz;Belçika,İsviçre,İsveç,Hollanda,Yugoslavya(eski),Rus,İspanyol,İngiliz,
Meksika,Brezilya,Hindistan,Çin,Pakistan,Malezya,Endonezya,İran,vs., otomobiller veya ağır vasıtalar vardır.Fakat safkan TÜRK yapımı hiçbir tekerlekli cihaz yoktur."Efendim,Biz otobüs,Kamyon,Tank,Zart,zurt üreten ülkeyiz!" diyorsanız,alayının ya motor yada komple kalıbını dışardan aldıklarını ispat ederim.Yapabilecek adam yokmu? Var tabiki ama kimse kılını kıpırdatmıyor.Sonrada herkes "Aha bak ben baımıza bununda geleceğini biliyordum!" diyor.

Safkan TÜRK yapımı hiçbir tekerlekli cihaz yoktur.

2815528646_3c49f1f89d.jpg

Tekerlekleri saymazsak (SKF rulman) al sana %100 yerli yapım araba. :wiinkk::p

Markası da "KERİM" :p:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar