aynısı:cat:
Dünyada Japonlar, Türkiyede Konyalılar :cat: o kadar :mrgreen:
Dünyada Japonlar, Türkiyede Konyalılar :cat: o kadar :mrgreen:
bu arada bildiğim kadarı ile japon toyota sanabcının elindeki hisseleri 3 sene kadar oluyor hepsini aldı. yani toyota markası tamamen japon toyota dır.
japonlar önce yerli firma ile fiyasaya girdi. sonra bütün hisseleri satın aldı. şimdi piyasaya taşıyan firma dağıtıcı olarak faaliyetine devam ediyor
Tamamen japon sermayesi sadece işgücü türklere ait ve burdan kazanılan parada geldiğin gibi gene yurtdışına gidiyor :bounce:
Çünkü o yatırımın yerinin belirleneceği dönemde sevgili hükümetimiz 1 Milyar dolarlık yatırım için arsa bile tahsis etmiyor, Polonya ise devasa vergi indirimleri sağlıyordu.Evet 3 sene kadar önce sabancı grubu üretimdeki hisselerinin tamamını japonlara devretti bunun sebebide Toyotanın Avrupadaki ana üretim merkezini İngiltereye kaydırmasıydı. Yani siz birisiyle ortak üretime başlıyosunuz buradan Avrupaya otomobil satmak istiyosunuz ama ortağınız tutup polonya ya ingiltereye fabrika açıyor ve sizin ihracat şansınızı düşürüyor. Sende al fabrikanı madem iç pazara satmak için yaptın hayrını gör ürettiğin arabaları ben zaten satarım içpazarda diyosunuz.
opel alman yapımı bi otomobil burada yalnızca belli modelleri üretiliyordu patendi bize ait ne bir otomobil nede bi motosikletimiz var bu beni gerçekten üzüyo
Türkiyede üç tane limon tuzu üreticisinden bir tanesi benim arkadaşım limon tuzunun hammaddesi olan sitrik asit çinden geliyo ama burda işlenerek limon tuzuna çevriliyo gelirleri ve kdv si felan türkiyeye kalıyo dolayısıyla türk malıdır bence
adamlar sağ üst köşeye yazmışlar ama...
bu nasıl oluyor :silent:
şimdi böyle bir Ltd. şirket kurup, ürettiğin malın üzerine "Türk malı" yazabiliyorsun yani. ve bu ürünü (yukarıdaki açıklamana istinaden) "Türk malı" olarak kabul ediyorsun.Evet sağ üst köşeye yazmışlar ama gerçek de ortada yazılı
"Opel Türkiye Limited Şirketi", Opel şirketinin Türkiye üretimi
ve pazarlaması için kurduğu bir şirket.
peki bu tarif kime?Türkiye'de üretilen yabancı marka
malları burada üretiliyor diye yerli kabul etmek ancak keyif
verici maddelerin yarattığı hazzı hayatın gerçekliği olarak benimsemeye
benzer.