Türk Malı mı Japon mu?

Türkiye'de üretilen Toyota'lar ne malıdır?

• Türk malı

Oy: 24 14.8%
  • Japon malı

Oy: 84 51.9%
  • İkisi de

Oy: 21 13.0%
  • Kli malı (böyk)

Oy: 33 20.4%

• Kullanılan toplam oy
    162
Kanuni'nin Çin'den parça alıp burada birleştirmesi sonucu ortaya çıkan motorların Türk malı mı Çin malı mı olacağı uzun süredir tartışılıyor, ben de zıt yönde bir örnek vermek istedim. Sizce Türkiye'de üretilen Toyota'lar Japon malı mıdır Türk malı mı?

hepside yerli malı değildir bunlar sadece toplama yerli dedinmi motoruna kadar yerli uretim olucak

iyide arabanın motorla ilgili bir sitede ne alakası var onu anlamadım yada araba merakın var onuda arabalarla ılgılı sıtede sorgula benceeee

iyide arabanın motorla ilgili bir sitede ne alakası var onu anlamadım yada araba merakın var onuda arabalarla ılgılı sıtede sorgula benceeee

Sen biraz daha düşün, anketin amacını bir saat daha düşünüp de anlayamazsan sana özelden uzun uzun anlatırım :farao:

Allah iyiliğinizi versin sevgili Khutuck,durduk yerde kafamızı karıştırmayınız lütfen.:p

Kütüğün zeka seviyesi 300 lerde olduğu için kafası karışmıyor :mrgreen: :queen:

bu arada bildiğim kadarı ile japon toyota sanabcının elindeki hisseleri 3 sene kadar oluyor hepsini aldı. yani toyota markası tamamen japon toyota dır.
japonlar önce yerli firma ile fiyasaya girdi. sonra bütün hisseleri satın aldı. şimdi piyasaya taşıyan firma dağıtıcı olarak faaliyetine devam ediyor

Tamamen japon sermayesi sadece işgücü türklere ait ve burdan kazanılan parada geldiğin gibi gene yurtdışına gidiyor :bounce:

bence gerek türkiyede üretildiği iddia edilen toyotalar gerekse kanuni markasıyla üretilen motosikletler türk montaj ekipleri sayesinde yapılmış olan maketler gibidir bi dönem opel türkiyede üretim yaparken türk mühendis ve çalışanları ile almanyadan sonra en iyi üretimi türkiyenin yaptığı testlerle ve araştırmalarla dünya otomotiv otoriteleri tarafından açıklanmış ve opel türkiye ödüller almıştı otomotiv sektöründe dünyada 5. sırada olan işçilik ve teknoloji ile vasıflı ve vasıfsız kadromuz motosiklet sek töründeki işçilik ve teknoloji ile kadro arasında karşılaştırma yapmak saçmalık olur dolayısıyla bin fırın daha ekmek yersek türkiyede üretildiğini iddia ettiğimiz motosikletleri gerçek anlamda ülkemizde üreterek ülkemize marjinal bir katkı ve çarpan etkenleriyle birlikte yüksek faydalar sağlayabiliriz ama inanın uzak olduğunu düşünmüyorum hoş bin fırın ekmek yememiz gerekse de her yerde ekmek fırını olduğu düşünülürse bu hedefin pek de uzak olmadığı ortaya çıkar kanaatindeyim

Ekonomiden az buçuk anlayan biri olarak kendi fikrimi söyleyeyim, Türkiye'de üretilip Fransa'da satılan Renault Clio'lar ihracattır, dolayısıyla Türk malı sayılırlar. Hammaddeler istenilen yerden alınabilir, ön cam da hammaddedir çelik de, ama en büyük katma değerin* katılıp ürünün bitirildiği nokta üretim yeridir.

*kabaca
(hamburger fiyatı)-(100g kıyma, sandviç ekmeği, turşu, ketçap, tüp, işçi masrafı)=hamburgerin katma değeri

Japon çinde montaj olunca tamam da türkiyede oluncamı hayır! Kendimize güvenelim bence. Belki pazar hareketlendi diye cbf-ybr de katılır bu yeni akıma fenamı olur! :queen:

Ktük, malesef ne Japon ne de Türk malı.Yalnız %30'unun Türk hammaddesinden yapıldığını ve işçiliğinin Türk olduğunu biliyorum.Örnegin; fren sistemi Alman.Gerisini de bilmem.

Ekonomiden az buçuk anlayan biri olarak kendi fikrimi söyleyeyim, Türkiye'de üretilip Fransa'da satılan Renault Clio'lar ihracattır, dolayısıyla Türk malı sayılırlar. Hammaddeler istenilen yerden alınabilir, ön cam da hammaddedir çelik de, ama en büyük katma değerin* katılıp ürünün bitirildiği nokta üretim yeridir.

*kabaca
(hamburger fiyatı)-(100g kıyma, sandviç ekmeği, turşu, ketçap, tüp, işçi masrafı)=hamburgerin katma değeri
.

cook mantıklı ya

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hem yerlidir hem japon :p çünkü hem japonya için üretilen bir katma değerdir hem türkiye için , bakınız gayri safi yurtdışı hasıla vesaire , ben bakamam beni aşar :cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bence japon....Bu kadar kaliteli olması, Çalışaların çoğunun ve müdürlerinin japon olması bana japon demem için sebep teşkil ettiriyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar