Ben ki ateşle konuşurdum, selle konuşurdum
İdille Tunayla Nille konuşurdum
Sangaryosu Sakarya yapan
İkonyomu Konya yapan
Dille konuşurdum...
Arif Nihat Asya
_ Sn. Tayyip Her Türk Asker Doğar, Türkiye Cumhuriyeti' ne ait hangi köyün, kasabanın Türkçe ismini değiştirme peşinde bileniniz var mı?
_ Türkiye Cumhuriyeti milletinin anadilinde yazılmadığı için, bizim mi değil mi anlayamayacağım köylere nasıl karar verip gireceğim :silent:
belki ermenistan topraklarına kaçak geçtim nereden bileceğim :silent:
_ Her köy kasaba isminin yanına hepimizin Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk heykelleri mi yapılacak acaba :silent:
_ Yada Gaziantep karayolunda, filanca kasaba sağdadır diye ( Türkçe, arapça, gürcü dili, çerkez dili, rusça, ingilizce, ermenice, fransızca...) tüm vatandaşlarımızın dilleri ile yazılı devasa tabelalar mı olacak :silent:
_ Milletçe anadilimiz var iken, çekeriz bir el freni, ararız farklı farklı diller alfabeler arasında neredeymişiz, nereye gidiyormuşuz, sorun olmaz heralde :silent:
_ Gerçi şimdi Türkiye Cumhuriyeti' ne ait olan o köyün kasabanın Türçe ismini aleXandriya gibi birşey yapacak ya bu hükümet ,
benim o kasabanın esas isminin İskenderiye olduğunu zaten biliyor olmam da lazım sanırısam :silent:
Şimdiden çok kafam karıştı, çok kaybolan olacak çoook :mrgreen: