TÜRK Dil Bayramınızı Kutlarım.

Duble yol, metro, hastahane yapılınca evine zor ekmek alan vatandaşın verdiği vergiler ile değil Tayyip yapıyor da,
iş Atatürk'e gelince ordulara kumanda etmiş Mustafa Kemal değil, halkın kendisi kazanmış oluyor he mi?
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar,

Hocam bu nasıl bir yorumdur böyle?

Ben bu savaşları Mustafa Kemal tek başına cepheye koştuda kazandı diye birşey mi yazdim?

Benim o mesajda ne demek istediğimi anlayacak, karşı fikirden en akıllı insanlardan biri Siz'siniz, diğeri de KUVVETMIRA'dır.

Yüzbinlerce kişilik bir orduyu, sizin benim sıradan insanların yönetmesini beklemiyorsunuz herhalde?

Eğer böyle bir mantığınız varsa, pazartesi günü ilk işim Genel Kurmay Başkanı olmak için cv'mi göndericem Ankaraya.

Ama siz böyle dediğim dedik çaldığım düdük tarzından yorumlar yaparsanız benim artık size söyleyecek tek sözüm bile olmaz.

Son olarak..

Bir daha şahsıma post atarken uslübüne dikkat etmeni öneririm.

Siz olarak ele alırsak öyle demediniz elbette. Ama genel kanı herşeyi Mustafa Kemal Paşa yaptı

o olmasaydı adımız agop olurdu falan filan olunca sizin mesajınız üzerinden geneli hedef aldım.

Ve evet o kadar büyük bir orduya bir kumandan gerekir sizin bizim yapacağımız iş değil

amaa, bunu tek kişiye mâl etmek , daha ötesine götürüp o olmasydı şöyle şöyle olurdu

diyerek , onun her yaptığğını katışıksız doğru kabul etmeyi aklıma aldıramıyorum.

Dediğim dedik değilimdir varsa yanlış bildiğim bir doğru veya doğru bildiğim bir

yanlış mantık çerçevesinde kabul ederim.

Son olarak üslup meselesine gelince; düşünün ki bir sopaya ihtiyacınız var.

Yerde bir sopa buldunuz ama eğri. Onu düzeltmek için düz tutmak yetmez.

Aksi yönde eğerek düzelmesini sağlayabilirsiniz ancak. Bu verdiğim örnekten

solayı üslubum sert gelmiş olabilir ama daha önce de belirttiğim gibi sizin

söyleminiz üzerinden geneli hedef alarak söyledim söylediklerimi.

Şahsınıza saygı duyduğumu biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

Kalın sağlıcakla.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bitmez bu mevzular.
Boşverin, herkes inandigi gibi yaşasin.

Üç günlük dünya..

Duble yol, metro, hastahane yapılınca evine zor ekmek alan vatandaşın verdiği vergiler ile değil Tayyip yapıyor da,
iş Atatürk'e gelince ordulara kumanda etmiş Mustafa Kemal değil, halkın kendisi kazanmış oluyor he mi?

buna cevaben yazdığım mesaj silinmiş bilmem hangi moderatör tarafından :bounce:
cevaba tahammülü olmayan soru da sormasın arkadaş!

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Cevabından gene bir pislik akıyordur da ondan şampiyon...
Kabullen artık şu içindeki Türk kindarlığını ve rahatsızlığını....

“Ben ki ateşle konuşurdum, selle konuşurdum
İdil’le Tuna’yla Nil’le konuşurdum
Sangaryos’u Sakarya yapan
İkonyom’u Konya yapan
Dille konuşurdum...”

Arif Nihat Asya

_ Sn. Tayyip Her Türk Asker Doğar, Türkiye Cumhuriyeti' ne ait hangi köyün, kasabanın Türkçe ismini değiştirme peşinde bileniniz var mı?

_ Türkiye Cumhuriyeti milletinin anadilinde yazılmadığı için, bizim mi değil mi anlayamayacağım köylere nasıl karar verip gireceğim :silent:

belki ermenistan topraklarına kaçak geçtim nereden bileceğim :silent:

_ Her köy kasaba isminin yanına hepimizin Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk heykelleri mi yapılacak acaba :silent:

_ Yada Gaziantep karayolunda, filanca kasaba sağdadır diye ( Türkçe, arapça, gürcü dili, çerkez dili, rusça, ingilizce, ermenice, fransızca...) tüm vatandaşlarımızın dilleri ile yazılı devasa tabelalar mı olacak :silent:

_ Milletçe anadilimiz var iken, çekeriz bir el freni, ararız farklı farklı diller alfabeler arasında neredeymişiz, nereye gidiyormuşuz, sorun olmaz heralde :silent:

_ Gerçi şimdi Türkiye Cumhuriyeti' ne ait olan o köyün kasabanın Türçe ismini aleXandriya gibi birşey yapacak ya bu hükümet ,

benim o kasabanın esas isminin İskenderiye olduğunu zaten biliyor olmam da lazım sanırısam :silent:

Şimdiden çok kafam karıştı, çok kaybolan olacak çoook :mrgreen:

Son düzenleme:
“Ben ki ateşle konuşurdum, selle konuşurdum
İdil’le Tuna’yla Nil’le konuşurdum
Sangaryos’u Sakarya yapan
İkonyom’u Konya yapan
Dille konuşurdum...”

Arif Nihat Asya

_ Sn. Tayyip Her Türk Asker Doğar, Türkiye Cumhuriyeti' ne ait hangi köyün, kasabanın Türkçe ismini değiştirme peşinde bileniniz var mı?

_ Türkiye Cumhuriyeti milletinin anadilinde yazılmadığı için, bizim mi değil mi anlayamayacağım köylere nasıl karar verip gireceğim :silent:

belki ermenistan topraklarına kaçak geçtim nereden bileceğim :silent:

_ Her köy kasaba isminin yanına hepimizin Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk heykelleri mi yapılacak acaba :silent:

_ Yada Gaziantep karayolunda, filanca kasaba sağdadır diye ( Türkçe, arapça, gürcü dili, çerkez dili, rusça, ingilizce, ermenice, fransızca...) tüm vatandaşlarımızın dilleri ile yazılı devasa tabelalar mı olacak :silent:

_ Milletçe anadilimiz var iken, çekeriz bir el freni, ararız farklı farklı diller alfabeler arasında neredeymişiz, nereye gidiyormuşuz, sorun olmaz heralde :silent:

_ Gerçi şimdi Türkiye Cumhuriyeti' ne ait olan o köyün kasabanın Türçe ismini aleXandriya gibi birşey yapacak ya bu hükümet ,

benim o kasabanın esas isminin İskenderiye olduğunu zaten biliyor olmam da lazım sanırısam :silent:

Şimdiden çok kafam karıştı, çok kaybolan olacak çoook :mrgreen:

bir ülkede bir resmi dil olmalı ve her düzenleme bu resmi dile göre yapılmalı bence. ülkede farklı etnik grupların din ve kendi dillerini öğrenmelerine imkan sağlanmalı bence. ülkedeki yerleşim yerleri isimleri de resmi dile göre yapılmalı fakat tarihi isimler ya da etnik isimler etnik bölgenin diliyle de parantez içinde yazılabilir bence.

Bitmez bu mevzular.
Boşverin, herkes inandigi gibi yaşasin.

Üç günlük dünya..

abi hayırdır bizden sakladığın bişey mi var
türk filimlerindeki "sevdiğiyle evlenmezse ölür hastalığına" yakalanmış gibi konuşuyon
bi göz toprağa filan mı bakıyor :mrgreen:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi hayırdır bizden sakladığın bişey mi var
türk filimlerindeki "sevdiğiyle evlenmezse ölür hastalığına" yakalanmış gibi konuşuyon
bi göz toprağa filan mı bakıyor :mrgreen:

Abi ölümün nerden nasıl geleceğinin bir garantisimi var :)
İnsanlık tarihi sürekli olarak harp içinde geçmiştir, kimi zaman fiili harp işlenmiş, kimi zaman da siyasi :)
Halk arasında da bizim yaptıgımız gibi ideolojik şekilde kendini göstermiştir :)

Yazılanlara bakıyorumda, herkes memleketin bi tarafından tutmuş, birilerini sınır dışı etme derdinde.

Haaa..

Birde bazıları varki ; ''Memleketi sizemi bırakayım?'' gibi yorumlar yaparak memleketi babasının tapulu malı zannediyor ki, bunlar en tehlikelisidir :)

Bu dünyada hepimiz kiracıyız abi.

Ben gittikten sonra ha mukaddes olmuş ha kadim.

İkili atışmalara giren mesajlar silinmiş benim bir haberim yok.
Ben mesajımda Mustafa Kemal eleştirilemez diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum.
Herşey sırayla, yorumumu tekrar okuyunuz.
Sizin hiçbir cevaba tahammülünüz yok ben birşey diyor muyum?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar