Turda kullanabileceğim kask önerisi 🚨

Arkadaşlar merhaba,

Honda adv 350 kullanıcısıyım turlara çıkacağım için şehir dışı turlarda kullanabileceğim birinci önceliğim içeri ses vermeyen maksimum seviyede ses kesen bir kask arıyorum. Öyle bir kaskta yeterince güvenlikte vardır diye düşünüyorum. Ağırlık olarak çok bir kıstasım yok ama hafif olursa tadındanda yenmez. Bütçe olarak 20-23bin civarlarına çıkabilirim.Bir çok kask gördüm ama karar vermek çok zor fikirlerinizi bekliyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
En sessiz ve konforlu kasklar konusunda Schubert, Shoei, Arai gibi premium markaların modelleri ön plandadır. Ama fiyat olarak biraz daha pahalılar. Hjc, Agv, Shark, Scorpion ve LS2'nin kaliteli kaskları da işinizi görür. Ama esas olay kulak tıkacından geçer. Mutlaka ama mutlaka Alpine Motosafe kulak tıkacı kullanmanızı tavsiye ederim. Turlarınızda huzuru yakalarsınız, rüzgar sesini keser, yorgunluğu azaltır ve kafanızın kazan gibi olmasını engeller. İleri yaşlarda işitme kaybı yaşama durumunu da azaltır.

En sessiz ve konforlu kasklar konusunda Schubert, Shoei, Arai gibi premium markaların modelleri ön plandadır. Ama fiyat olarak biraz daha pahalılar. Hjc, Agv, Shark, Scorpion ve LS2'nin kaliteli kaskları da işinizi görür. Ama esas olay kulak tıkacından geçer. Mutlaka ama mutlaka Alpine Motosafe kulak tıkacı kullanmanızı tavsiye ederim. Turlarınızda huzuru yakalarsınız, rüzgar sesini keser, yorgunluğu azaltır ve kafanızın kazan gibi olmasını engeller. İleri yaşlarda işitme kaybı yaşama durumunu da azaltır.
Peki bu modeller içinde bütçeme uygun onerebileceginiz veya deneyimlediginiz kask modeli var mıdır?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Peki bu modeller içinde bütçeme uygun onerebileceginiz veya deneyimlediginiz kask modeli var mıdır?
Hayır deneyimlemedim ama epey araştırıp mağazada deneme şansım oldu bazılarını. Mesela Shoei GT Air 2 modeli çok kaliteli bir kasktı. HJC Rpha 91 modeliydi sanırım onda baya iyiyidi. Halihazırda kullandığım kasklar eskiden yeniye 1- emektar Bell Qualifier, 2- Agv K3-Sv, 3- Marushin M-Rs 969 fiber .

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayır deneyimlemedim ama epey araştırıp mağazada deneme şansım oldu bazılarını. Mesela Shoei GT Air 2 modeli çok kaliteli bir kasktı. HJC Rpha 91 modeliydi sanırım onda baya iyiyidi. Halihazırda kullandığım kasklar eskiden yeniye 1- emektar Bell Qualifier, 2- Agv K3-Sv, 3- Marushin M-Rs 969 fiber .
Senin şu an kullandığın marushin kask çok güzel görünüyor. Alınabilir bence. görüntüsü direkt ben çok kaliteliyim diyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Marushin hala satan yer var mı ki?

scorpion'un bir modeline bakmıştım, yanlış hatırlamıyorsam exo gt modeli olması lâzım. fiyatı sizin belirttiğiniz mertebelerde. satıcı rüzgâr sesi bakımından çok üstün olduğunu söylemişti. kaskın yapısı, bende de aynı fikri uyandırdı.
ense bölgesindeki dolgu bayağı kallavi, çene altındaki rüzgâr perdesi de sünger dolgulu gibi, kalıncaydı.
uzun turda, yüksek hızda ses açısından bayağı başarılı olacağını tahmin ediyorum.

arkadaşlar belirtmişler, uzun tura çıkarken kulak tıkacı kullanın. sizin derdinizin asıl ilâcı, kulak tıkacı kullanmak.

Farklı bir açıdan bakacağım. ADV350 ön siperliği kısa ve dar. Eğer tur camı taktırmadıysanız bence önceliği buna vermelisiniz. Çünkü alacağınız en pahalı kaskta bile rahatsızlık duyabilirsiniz. Eğer tur camı varsa kulak tıkacı kullanmanızı öneririm. Kask markası konusunda da arkadaşların tecrübeleri benden daha çok, ben bir öneride bulunmayayım.

Motosikleti
2024 Duke390
Geçen hafta sonu İstanbul-Assos yaptım geldim.
Kullandığım kask hjc rhpa 12 modeli XL için ağırlığı 1600gr. Şehir içerisinde rüzgar pek hissettirmiyor. Uzun yola çıkacağım için kulak tıkacı da satın aldım 130-140km üzerine çıkmadığım zaman epey rahat yolculuk yapmamı sağladı.

@El Dorado 'nun dediği gibi ön cam çok etkili olacaktır. Ben naked motorla yaptım keşke önümde rüzgar kesen bir cam olsaydı dediğim bir kaç an oldu

hiçbir kask kulak tıkacı kadar etkili ses kesmez. ama sen gene de sağında solunda veya üstünde çıkıntısı az olan bir kask alırsan bir nebze katkısı olur.
o spoyler falan koyup da "aerodinamik" diye pazarladıkları kaskların içinde fırtınalar kopuyor. tabiri caizse karpuz gibi pürüzsüz bi kask bulman lazım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
refjpg_17-03-2022_08-59-07.jpg

TIRDA KULLANABİLECEĞİM KASK ÖNERİSİ diye okuyunca böyle oldu.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Bende 15 yildir Arai ve Shoei kullanicisiyim, bir airoh ve bir de schubert denedim. gecen sene HJC aldim yedek r12 ve hayran kaldim kasina. ben boyle fiyata bu kalitede bir urun beklemiyordum. suan shoei yeden kaskim oldu. bundan sonra HJC devam, yeni cene aciliri da gelmis, denemek gerek. Ben siddettle shoei ve schubert tavsiye ederim. Ama ses konusu biraz cetrefilli, hava alsin istiyorsan ses te alacaktir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende 15 yildir Arai ve Shoei kullanicisiyim, bir airoh ve bir de schubert denedim. gecen sene HJC aldim yedek r12 ve hayran kaldim kasina. ben boyle fiyata bu kalitede bir urun beklemiyordum. suan shoei yeden kaskim oldu. bundan sonra HJC devam, yeni cene aciliri da gelmis, denemek gerek. Ben siddettle shoei ve schubert tavsiye ederim. Ama ses konusu biraz cetrefilli, hava alsin istiyorsan ses te alacaktir.
Ben shoei neotec kaskın tepesindeki açılır kapalır havalındırma hangi konumda açık hangi konumda kapalı anlayamadım. sanki hep kapalıymış gibi geliyor bana.
önceki kaskım caberg duke 2'de de üstteki bu havalandırma yeri nerede açık nerede kapalı anlamıyordum farkını.
istiyorum ki açıkken kafamın tepesinden püfür püfür serinletsin ama öyel bir şey yokmuş.
Kaybolmasın diye shoei kaskla gelen kitapçığı çok iyi sakladım, bir ara sakladığım yeri bulup aokuyayım orada kesin yazıyordur, burada herkese "aç kitapçığı oku" diyorum ama kendim yapmıyorum. :oops:

Motosikleti
K 1600 GTL
Ben shoei neotec kaskın tepesindeki açılır kapalır havalındırma hangi konumda açık hangi konumda kapalı anlayamadım. sanki hep kapalıymış gibi geliyor bana.
önceki kaskım caberg duke 2'de de üstteki bu havalandırma yeri nerede açık nerede kapalı anlamıyordum farkını.
istiyorum ki açıkken kafamın tepesinden püfür püfür serinletsin ama öyel bir şey yokmuş.
Kaybolmasın diye shoei kaskla gelen kitapçığı çok iyi sakladım, bir ara sakladığım yeri bulup aokuyayım orada kesin yazıyordur, burada herkese "aç kitapçığı oku" diyorum ama kendim yapmıyorum. :oops:
Genelde öne kapanır, arkaya açılır....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar