Tünellerde ne kadar emniyetteyiz?

Katılım
20 Mar 2006
Mesajlar
3,261
Tünellerde 70 km hız limiti olmasının eminim bir çok nedeni var, ama bunlardan en önemlisi tahminimce tünel içindeki asfaltın dışarıdaki asfalta oranla daha kaygan olmasıdır.

Dışarıdaki asfalt kızgın güneş, yağmur vs görür ve üstünde oluşan toz veya yağ tabakası, tünel içi asfalta oranla çok daha azdır. Araçlardan damlayan yağ ve dış etkenlerden oluşan ince toz tabakası tünel içi asfaltta kesinlikle daha fazla oranda olmalı.

Kaldı ki, tünel dışı asfalt ile tünel içi asfalt arasında birden oluşan ani sıcaklık değişikliği bile kazalara yol açmak için iyi bir nedendir diye düşünüyorum.

Aşağıdaki videoda motorcu kahramanlarımız da var.

[WebTV=1]18151[/WebTV]

Evet usta, sen ne dersin bu hususta :)
 
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
151
Aslında hep kendi hataları sollama yada sağından hızla geçme ve uygunsuz hız şartları.Hepsine geçmiş olsun sayelerinde tecrübe edindik.
 
Katılım
18 Haz 2010
Mesajlar
473
Bende bir iki ihtimal ekleyeyim.
1. tünelden ilk defa geçen birisinin yolun gidiş-gelişmi yoksa tek yönlü olup olmadığını farketmemesi(yani şöyleki yolda kimse yok hızla gidip öndeki aracı görüp sollamaya kalkışırken karşıdan bi araç ışıgı görünmesi.)
2.tünel içindeki fanlar orayı soğuk tutmak için görevlendirilmişlerdir.
3. Temizleme araçlarının döktüğü suyun dışardakine oranla çabuk kurumaması .
 
Katılım
19 Mar 2011
Mesajlar
1,661
Kabataştaki tünelde ilk ve tek geçişimde yolu güzel ve boş görerek 150-160 bastım. bunu okudugum iyi oldu birdahakıne artık daha dikkatli olurum . Aynen tecrübe edindik.
 
Kocaeli İl Temsilcisi
Katılım
29 Mar 2011
Mesajlar
4,134
hep aşırı hız bunun başka açıklaması yok :( daha dün ışıklarda gözümün önünde kazaya şahit oldum sonuç yine aşırı hız ve bir yaya kamyonun altında kalmaktan son anda kurtuldu , kamyonları yavaşlatmak ne mümkün adam şehir merkezinin göbeğinde yardırmış gidiyor ,

yaya bir anlık dalgınlık sonucu yeşili farketmedi ve sonuç hüsran kamyon silme adama çarptı , resmen adamcağız kağıt gibi yere yapıştı ve tamamiyle yeşili beklediğim sırada gözümün önünde herşey oluverdi ,

inşallah yaşıyordur ambulans geldi hemen kaldırdılar, fakat ağzından kulaklarından kanaması olduğuna şahit oldum ..

allah cümlemizi kaza ve şerden korusun arkadaşlar ,

aman yavaşşşş....
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
4,559
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tünelde olan kazaların tek sebebini aşırı hız olarak görüyorum. Çünkü hız yapmak isteyenlerin büyük bir kısmı normal yolda kenardan araba çıkar, önüme yaya atlar gibi sebeplerle kendini frenliyor ama tünelde biliyor ki tünel sonuna kadar önüne kimse çıkamaz, yalıtılmış bir yol. Tabi bir de egzoz sesinin tünel içinde yankılanıp sürücünün bundan zevk alması var.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst