Tunca beldesi ve civarı(belgesel tadında bir gezi-27.03.2011)

Bu gün yine hava süperdi ve bu sefer Ardeşenin Tunca beldesine çıkmaya karar verdim. oradan da o tepe senin bu tepe benim devam edecektim. yine doğaçlama tarzı bir gezi gerçekleştirdim. bu sefer diğer gezilerime göre daha çok keyif aldım. iyi seyirler

şu karşıki vadi Tunca beldesine götürecek beni. Tuncaya ilk defa gidiyorum bu arada.
DSCF6740.jpg

giderken arka tekerden ses duymaya başladım. durduğumda ne göreyim. lastiğin havası inmiş.hemen teknik destek yapıyorum.
DSCF6741.jpg

Biraz da hava basıyorum. umarım bir daha inmez
DSCF6742.jpg

biraz gidince durdum ve lastiği kontrol ettim. sorun yok. yola devam
DSCF6743.jpg

küçük bir şelale
DSCF6744.jpg

sol taraftaki levhada Tunca var. oraya sapıyorum
DSCF6746.jpg

sanırım az kaldı. bayağı gittim
DSCF6747.jpg

işte Tunca beldesine hoşgeldim.
DSCF6748.jpg

yalnız Tunca aşağıda, ben ise yukarı çıkmak istiyorum. bu yola sapıyorum.
DSCF6749.jpg

güzel bir manzara
DSCF6750.jpg

Bu da yukarıdan Tunca beldesinin çatısal görünümü :)
DSCF6754.jpg

Güzel bir açıdan güzel bir eski ev.güzel restore etmişler
DSCF6755.jpg

yukarıdaki köylerde evlerin kapısının üstünde hep bir hayvanın kafatası vardı
DSCF6756.jpg

bu yol beni nereye götürecek merak etmeye başladım
DSCF6757.jpg

bayağı bi kesim olmuş burada
DSCF6758.jpg

yine yükseldikçe güzel manzaralar geliyor.
DSCF6759.jpg

bakalım tepeye çıkabilecek miyim
DSCF6760.jpg

bu da ne. yine kar. buraya girmeye hiç cesaret edemedim. ne olur ne olmaz. yine saplanırım kara diye devam etmiyorum
DSCF6761.jpg

kendimle bir poz alıyorum. değişik bir fotoğraf oldu. ama iyi yere geçmişim :)
DSCF6762.jpg

karların erimesine az kalmış
DSCF6763.jpg

Kaçkar manzarası çekmeden olmaz. ah bi erise şu karlar
DSCF6768.jpg

toprak kayması olur da çay kayması olmaz mı :)
DSCF6770.jpg

bir de bu yolu deniyorum. bakalım beni nerelere götürecek
DSCF6771.jpg

bayağı susadım. çeşme başında bir mola
DSCF6772.jpg

Kaçkarlar bir sevdadır.tüm azametiyle ve ihtişamıyla sürekli göze çarpıyor
DSCF6774.jpg

yine bir kafatası :)
DSCF6776.jpg

işte yaprak görünümlü kelebeklerden. bu pozu alabilmek için yine ne kadar uğraştığımı sormayın. makro çekim yapamadım. uzaktan yakınlaştırarak çektiğimden tam net çıkmadı
DSCF6780.jpg

buradaki köylerdeki evler genellikle bu tarzda
DSCF6781.jpg

makro çiçek denemesi
DSCF6782.jpg

kelebek uzaklara gidip tekrar geliyor. bu sefer makro alabiliyorum.
DSCF6783.jpg

Bu sarı çiçekler kupkuru topraktan çıkmasıyla ve her tarafta olmasıyla bize birşeyler anlatmaya çalışıyor gibiler. biraz kulak verdim.
DSCF6784.jpg

geri dönüşte aşğıya inmeden bir de bu yolu deneyeyim. burası belki o çıkamadığım tepeye çıkar
DSCF6785.jpg

evet gerçekten bu yol beni tepeden aşırıp diğer vadiye geçiriyor.o gidemediğim karlı yolun uzantısına çıkardı beni.Karşıda görünen köy Güneyköy. bunu nasıl öğrendiğimi birazdan anlayacaksınız.bu arada karşıda görünen tepeye çıkmak istiyorum
DSCF6786.jpg

bir yol deniyorum ama kar çıkıyor
DSCF6787.jpg

yolu da kötüydü zaten :)
DSCF6788.jpg

başka bir yol deniyorum. o da çıkmaz sokak
DSCF6789.jpg

Güneyköyün mahallelerinden birisi. evler dikkatimi çekiyor
DSCF6790.jpg

başka bir yol deniyorum
DSCF6791.jpg

o da burada bitiyor
DSCF6792.jpg

bu arada bu da neinnesi. ayı postuna benziyor sanki
DSCF6793.jpg

yukarıya doğru giden başka bir yol daha deniyorum, bu sefer de çığ düşmüş buraya. yol kapalı. kafayı yemek üzereyim :)
DSCF6794.jpg

mecbur başka yol arayacağım. bu arada güzel bir serender görüntüsü
DSCF6795.jpg

son şans deyip bu yola tırmanacağım. yoksa geri aşağıya inmek zorunda kalacağım.
DSCF6796.jpg

bu arada fotoğraf çekerken arkadan teyze yaklaşıyor.
DSCF6797.jpg

hemen kaskımı çıkarıp muhabbet ediyorum teyzeyle. yüzündeki neşeyi ve aynı zamanda ne kadar dinç olduğunu okuyabiliyor musunuz. teyzem dönüş yolunda kendisinin neredeyse iki katı miktarda çalı çırpıyı sırtına bağlamış yukarı götürüyordu.
DSCF6798.jpg

neyse ben yukarı tırmanmaya devam ediyorum
DSCF6799.jpg

bir baktım köyün içerisindeyim. teyzeyle muhabbet ediyoruz. karnın aç mı diyor. ben "zahmet etmeyin ben gideyim" dedim. o da "az bekle, bir yemeğimizi ye" diye ısrar ediyor. ben de kalıyorum.
DSCF6800.jpg

keçi, benim keçiyi çok sevdi. koklayıp durdu motoru sürekli :)
DSCF6801.jpg

teyze yemek hazırlarken ve işlerini yaparken ben de oğlu İrfan abiyle tanışıp muhabbet ediyorum. kendisi Libya'da çalışırken malum olaylar neticesinde Türkiyeye geri dönüyor.köy hakkında bilgiler alıyorum. güzel muhabbet ediyoruz.
DSCF6802.jpg

bu da teyzenin torunu Canan.
DSCF6804.jpg

teyzem sağolsun sofrayı donatıyor. herşey kendi yaptıkları ürünlerden. açık havada muhteşem bir ziyafet ve üstüne de çay...
DSCF6805.jpg

tıkabasa yedim valla :)
DSCF6806.jpg

Bu da kedileri. iyi poz verdi ama, ben de iyi yakaladım tabi :)
DSCF6807.jpg

teyzemden ve ailesinden Allah razı olsun. bu kadar misafirperverlik beni çok duygulandırdı. ne kadar teşekkür etsem azdı.
DSCF6808.jpg

Kullandıkları Serender
DSCF6809.jpg

benim keçiyle diğer keçi :) iyi anlaştılar ama :)
DSCF6810.jpg

dönüş yolu gözükmeye başladı bu arada
DSCF6811.jpg

dönüşte küçük bir şelale daha. bu arada dere yatağında kırmızı kayalar mevcut
DSCF6812.jpg

şunların güzelliğine bakar mısınız.resmen Allah süslemiş bu dereyi bu taşlarla
DSCF6813.jpg

çekmeye doyamıyorum bu kırmızı taşları ve dereyi
DSCF6814.jpg

bu arada burayı hatırlıyorum. ben sağa devam etmiştim Tuncaya devam etmek için. bayağı dolaştığımı anlıyorum yukarılarda
DSCF6815.jpg

ve mutlu son. beni izlediğiniz ve dinlediğiniz için teşekkürler
DSCF6816.jpg

Son düzenleme:
gene çok güzel bir gezi, lastiklerine azmine ve sabrına sağlık, tekrarlarını bekliyor, teşekkür ediyoruz :)

ilginçtir...Geniş Aile'deki Ulvi'ye çok benziyorsunuz...

Keçi çok sevimli...Tırmanma kabiliyeti olarak motorla kendini karşılaştırıyor heralde :)

Böyle ıssız dağ yollarında güneşli havada yolculuk harika oluyor...Hele birde misafirperver bir haneye rastlarsanız...Şansınız varmış :)

teşekkürler güzel yorumlarınız için. Ulvi benzetmesi ilginç olmuş:)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
::alkiis::

Valla sahane geldi aksam aksam.
Içim açildi.:cat:

şelaleli resim yarışmada birinciliğer oynarmış,
tebrikler ....

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Usta iş güç :silent:

Usta iş güç :silent:

:mrgreen: ben gezginim. boş zamanlarım da da öğretmenlik yapıyorum:mrgreen:

Yorum yapan herkese teşekkürler bu arada

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:15 ----------

şelaleli resim yarışmada birinciliğer oynarmış,
tebrikler ....

aslında yarışmaya verebileceğim bir çok fotoğrafım vardı ama tarihini kaçırmışım.diğer yarışmaya saklıyorum kendimi:p

Gene güzel bir gezi bölge zaten harika tebrikler.
Bide motor sanki lastik istiyor dişleri baya erimiş bence değiştirirseniz hafif karlı zeminde takılmadan ilerler sizin keçi.

OKD

Tebrik ederim. Paylaştığınız için de teşekkür ediyorum.

teşekkürler herkese
brs3417, evet lastikler beni değiştir diyor. yazın askere gidecem. askerden gelince değiştririm diyordum ama mecbur değiştirmem lazım. zaten patlak da verdi. vacib oldu değiştirmek artık

Karadenize taşınmaya zorluyorsunuz insanı resmen :)
Çok güzel fotoğraflar gerçekten dereye ve o kelebeğe hayran kaldım :)

@Fusuy364 arkadaşım; enduronun hakkını veriyorsun, aralıksız çok güzel geziler yapıyorsun.. Takdir ediyor ve tüm raporlarını keyifle izliyorum. Yaşadığın bölge de doğa açısından çok güzel. Bir gün tanışmak ve birlikte teker çevirmek dileğiyle..

Karadenize taşınmaya zorluyorsunuz insanı resmen :)
Çok güzel fotoğraflar gerçekten dereye ve o kelebeğe hayran kaldım :)

Karadenizi tavsiye ederim. fotoğrafları beğenmenize sevindim. o kelebeği aslında istediğim gibi yakın ve net çekemedim. çektirmedi. çok nazlılar. hiç yaklaştırmıyolar. yaklaşmak için akla karayı seçiyorum. bazan de uçmaya bi başlıyor , hiç konmuyor mübarek.
aslında geçen yaz yapmış olduğum şu gezide aynı kelebekten net bir makro çekim yapmıştım. sayfanın altında büyük boy fotolar mevcut
http://www.motosiklet.net/forum/etk...senden-sarp-sinir-kapisina-gezi-fotolari.html

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:05 ----------

@Fusuy364 arkadaşım; enduronun hakkını veriyorsun, aralıksız çok güzel geziler yapıyorsun.. Takdir ediyor ve tüm raporlarını keyifle izliyorum. Yaşadığın bölge de doğa açısından çok güzel. Bir gün tanışmak ve birlikte teker çevirmek dileğiyle..

Teşekkür ederim. evet ,buralar enduroluk. ben de sizinle tanışmak ve dağ bayır yayla gezmek isterim. beklerim buralara

Şu ana kadar gezilerini bıkmadan usanmadan ilgiyle takip edenlerden biriyim. Gerçekten anlatımlarındaki yalınlığın, kısa cümlelerle o anı yaşatabilmen, poz değerleriyle doğanın güzelliğini yansıtabilmen hepsi mükemmel bir ritim oluşturuyor. Ellerine ayaklarına sağlık keçinle daha nice gezilerinizi bekliyoruz teşekkür ederim paylaşımların için :rendeer:::biggrinn

Adana İl Temsilcisi
yusuf kardeş,bu defa çamursuz yol yapmışsın.ama azmin ve israrın takdire şayan.teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
yine sen süpersin abi... ellerine sağlık.

Şu ana kadar gezilerini bıkmadan usanmadan ilgiyle takip edenlerden biriyim. Gerçekten anlatımlarındaki yalınlığın, kısa cümlelerle o anı yaşatabilmen, poz değerleriyle doğanın güzelliğini yansıtabilmen hepsi mükemmel bir ritim oluşturuyor. Ellerine ayaklarına sağlık keçinle daha nice gezilerinizi bekliyoruz teşekkür ederim paylaşımların için :rendeer:::biggrinn

teşekkürler hoş samimi yorumunuz için. beni daha da gaza getirdiniz:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:54 ----------

yusuf kardeş,bu defa çamursuz yol yapmışsın.ama azmin ve israrın takdire şayan.teşekkürler.

sağolun. aslında çamurlu kaygan ve biraz da bataklık yerlerden geçtim ama çekmedim oraları, fakat dedğiniz gibi çok da macera(çamur) aramadım. sadece günün keyfini çıkardım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:56 ----------

cengaver29, teşekkürler ilginize.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar