Kesinlikle doğru :cat:Evet katılıyorum
daha önce de yazmıştım avrupa standartları diye bişey tutturulmuş gidiyor
avrupada (Hollanda) 50 cc motorlara da ehliyet var A1 ne anlama geliyor düşündünüznü hiç
ama Her vatandaş sürücü kurslarından eğitimini alıyor.derslere girerken öncelikle tam koruma eldivene kadar aranıyor ikincisi a2 ehliyeti alanlar bir yıl boyunca 250 cc nin üzerinde motora binemiyor . ilk yıl motorların arkasında mavi kare içerisinde L harfi bulunuyor sınava girerken önce motoru iterek 100 metre götürmek ve orda önce ileri sonra geri olarak (motor yedekte itilir vaziyette)park ediliyor. daha sonra sınav başlıyor sen motunla önde heyet arabasıyla arkanda seni takip ediyor kaskında mobil iletişim ile gideceğin istikamet sana seyir esnasında söyleniyor sağa dön sola dön diye tam tamına 45 dakika motor sürüp hata yapmazsan sana 250 cc ye kadar sürücü belgesi veriliyor. öyle sanıldığı kadar kolay değil. ülkemizde yapılan sınav 3 kukanın arasından 8 çizerek bir tur at sonra 30 metre mesafede bir tur at gel ve dur tamam girdi. kaska dahi bakılmıyor. en kolay ehliyet ülkemizde alınıyor ve hala ehliyetsiz vatandaşlar ehliyetli vatandaşlardan kat kat çok .
ne varki dar gelirli vatandaşım sürücü kursuna vereceği parayı düşünüyor haklı olarak çünki arkası yok.avrupada bu saat ücreti olarak alınır kaç ders alırsan ona göre ücret ödersin kimisi vardır 5 derste alır kimisi vardır 40 derste hala vites arar .kabiliyet meselesi . ama hiç kimse ayni kefeye konmaz sınavlar da herkese aynidir selam torpil geçmez .öğren de gel derler adama
B ehliyeti yetsin, A2de nasıl olsa 8 çizdiriyorlar diyen arkadaşlara da yolları katliam makineleriyle kanla revanla mı doldurmak istiyorsunuz diye sormak istiyorum. Bu işin çaresi Avrupa'daki gibi ipleri sıkılamaktır, önüne geleni sokağa motorla salmak değil. Avrupa'da lüzumsuz ne varsa içine alan kültürümüz ah şu Avrupalı mantığını bi gerçekten kavrayabilse...