sonunda ehliyet sahibi oldum ama nasıl????
Evet en nihayetinde ehliyetimi aldım,uzun ve zorlu beklemeler sonunda kavuştum ehliyetime.Mayıs ayında başvurduğum ehliyet'e ağustosun 12 sinde kavuşabildim yani 3.5 aylık bir bekleyişten sonra neden bu kadar beklenildiğini bilmiyorum çünkü bu bekleme süresi sonunda adamın biride çıkıp yahu kardeş sen bu motoru kullanabiliyormusun diye sormadı..Bir direksiyon sınavı olduk evlere şenlik,adam bana git şurdan dön bakayım dedi,madem bu kadar basit ehliyeti niye 4 ayda alıyoruz :cherry: daha da ilginci sürücü kursunun müdürü benim motorla sınav yapmaya kalktı yahu ne diyorsun dayı dedim sen,"ver bagayiim senin modornan argadaşlar dönsün gelsin"dedi ya inanamıyorum ya bu ülkede bir birim de doğru düzgün işlesin dişimi kıracam adam sınav ücreti 50 ytl topluyor herkesten sonrada "ver bagayim senin modoru diyor"ya git işine dedim vermedim o da bana demezmi sınav olamazsın diye, o zaman tepem attı işte hadi dedim yapma bakalım sınavda göreyim,bebe kandırıyor ya amcam neyse en nihayetinde sınavlarımızı olduk bitirdik,önce sürücü kursundan sertifikamızı aldık,sonra şöförler cemiyetine gittim 40dk bekledim 3 milyon yatırdım,sonra vergi dairesine gittim 2saatlik bir beklemeden sonra 50 ytl yatırdım niye yatırdığımı bilmiyorum daha öncede ziraat bankasına para yatırmıştım sanki birileri beni soyuyor gibi geldi,daha sonra trafiğe gittim elimde dosyayla trafikte görevli memur "adın varmı"? dedi nasıl dedim elbette var hayır burada yazıyormu adın dedi hee baktım orda buruşmuş bir kağıt var birtakım isimler yazıyor neyse bende o yırtık kağıda adımı yazdım oldumu dedim memur bey oldu dedi bugün git yarın gel ok dedim yarın gittim tam 1.5 saat bekledim neden beklediğim belli değil orda bayan memur var çay falan içiyordu neyse tam 1.5 saat sonra çağırdılar beni gittim elime bir zarf tutuşturdular al bunu postala akşam 5 te gel dediler akşam 5 te gittim bekle dediler bekledim 45 dk sonra verdiler ehliyetimiiii.....Şimdi ben artık motor kullanabilir oldum yasalara göre ne güzel ama kimse benim motor kullanabilip kullanamadığımı bilmiyor ama eğer ben 500ytl harcayıp bu ehliyeti almasaydım Avrupa ülkesi olduğumuz için polis çevirdiğinde Avrupa da uygulanan para cezalarına uygun 800ytl ceza vermek durumundaydım..Çoğunlukla devletle ilgili kurumlardan uzak durmaya çalışırım ama mecbur bazen gitmek zorunda kalıyorum ama şunu merak ediyorum acaba Pakistanda,Afganistanda bu kurumlar nasıl işliyor acaba ordada aynımı? Avrupa ülkeleri ile zaten kıyaslamıyorum,,,Her neyse ehliyetsizlere duyrulur,, ehliyet almak sabır işidir....