Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları

kardeş bu çok karışık bi kavram yasalara göre ve benim şahsi fikrimce motosiklet kullanıcaksan a2 olmak zoru nda ancak duyumlarıma göre bazı trafik zabıtaları b sınıfı sahiplerinede göz< yumuyormuş ama oda o zabıtanın insafına kalmış bişey

Hayır, 2 tekerlekli motorlar için A sınıfı ehiyet lazım, 4 tekerlekli motorlar için B sınıfı ehliyet lazım, birden fazla dingili olanlar için C sınıfı ehliyet lazım v.s.... bu böyle gidiyor. Yani her motora A2 şart değil...

Dingil sayi değil, azamı yükü 3500 kg üstü C ehliyet, 3500 kg üstü romörklü E ehliyet arkadasım

Hayır, 2 tekerlekli motorlar için A sınıfı ehiyet lazım, 4 tekerlekli motorlar için B sınıfı ehliyet lazım, birden fazla dingili olanlar için C sınıfı ehliyet lazım v.s.... bu böyle gidiyor. Yani her motora A2 şart değil...

her motosiklete A2 lazım. atv ler motosiklet grubuna girmiyor. hatta atv lerin trafiğe çıkması yasak diye biliyorum. trafiğe çıkması yasak bi araca neden ehliyet sorsunlar ki:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
onu söyleyenler sadece umut ediyo:queen: yok öyle bişey söylentiden ibaret

evet 2 tekerlekli peugeot.puch mobyltte ile yamaha kawasaki honda dahil motor gücü ve cc dahil her motorda ehliyet sart ben ilk ehliyetimi aldığımda 1999 da vitesli motorlara a2 vitessiz (peugeot.puch mobyltte ) a1 istiyorlardı
a1 sadece vitessizleri kullanır a2 ise vitesli vitessiz tüm 2 tekerlileri kullanıyor diye ögrettiler bize şuanda a1 in kalktığını duyuyorum ama ne derece doğru bilmiyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kusur karşıdaysa siz ehliyetsizlikden ceza yersiniz sonra karşı tarafın kusuruna yada senin kusuruna baglı olarak değişir masraflar sadece ehliyetsizlişkten artı ceza yersiniz bilginize

bence sen yanlış biliyosun senin kullanmaya yetkin olmayan araçla yaptığın kazanın hasarını sigorta ödermi akla mantığa sığıyomu

evet 2 tekerlekli peugeot.puch mobyltte ile yamaha kawasaki honda dahil motor gücü ve cc dahil her motorda ehliyet sart ben ilk ehliyetimi aldığımda 1999 da vitesli motorlara a2 vitessiz (peugeot.puch mobyltte ) a1 istiyorlardı
a1 sadece vitessizleri kullanır a2 ise vitesli vitessiz tüm 2 tekerlileri kullanıyor diye ögrettiler bize şuanda a1 in kalktığını duyuyorum ama ne derece doğru bilmiyorum..
oda söylentiydi a1 diye bir ehliyet hiç olmadı

Son düzenleme:
A2 Ehliyet Sınavı Kritikleri :)

Evet giren arkadaşlar nasıl geçti?

Bende girdim gayet basitti sorular. 15dk bitti 30dk bekledim uyudum falan salonda :)

Valla benim 2. girişimdi takıldığım yerler oldu ama sınıfa sorunca hepsi birden aynı cevabı verince takıldığım yerlerde kalmadı çok güzel geçti bakalım sonuçlar açıklanır 15-20 gün sonra hayırlısı artık

Ben "Y" kitapçığıydım diğer şehirlerde de öylemiydi kitapçık türü bilmiyorum. Evet baya yardımlaşma vardı sınıf içi bizimde ama ben oralı olmadım çünkü kolaydı. Direksiyon sınavı 24 eylul deymiş. En erken 26 Eylülde almış oluruz ehliyetleri. Tabi sonbahar gelmiş olacak ve o ehliyetle şehirler arası yapma fırsatımızı hava tahmin raporlarına göre ayarlıcaz:pr:

valla ben 90 soruyu 30 dakikada yaptım çıktım trafik canımı sıktı ama ii geçti herkeşe başarılar ne zaman açıklanıyor ?

trsurf2000 sanırım sendeki motor sevdası değil...olsaydı kimseye hiçbirşey sormadan gider ehliyet alırdın..

o tarz birşeye bindikten sonra mutlaka daha büyüğüne heves edeceksin.. yaşın tutuyorsa (hiç yaş belirtmemişsin) bence hiç durma ehliyet al....

a1-a2 sınıf ehliyet motor kullanmaz
motoru sürücüsü kullanır..

tabi bu ehliyetin yoksa motoru yine kullanırsın mahalle aralarında polis olmayan yerlerden , kenardan kenardan :)

UYARI:ARKADAŞLAR 2005 YILINA AİT BU YAZIYA CEWAP YAZANLAR BENCE O ADAM EHLİYETTE ALMIŞTIR MOTORDA....LUTFEN TARİHLERE DİKKAT EDEREK LİNKLERİ AÇINIZ......

A2 sınıfı ehliyet ne kadara patlar???

arkadaslar merhaba A2 sınıfı ehliyet için masraf asagı yukarı ne kadar olur?bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar