Hayır, 2 tekerlekli motorlar için A sınıfı ehiyet lazım, 4 tekerlekli motorlar için B sınıfı ehliyet lazım, birden fazla dingili olanlar için C sınıfı ehliyet lazım v.s.... bu böyle gidiyor. Yani her motora A2 şart değil...
Hayır, 2 tekerlekli motorlar için A sınıfı ehiyet lazım, 4 tekerlekli motorlar için B sınıfı ehliyet lazım, birden fazla dingili olanlar için C sınıfı ehliyet lazım v.s.... bu böyle gidiyor. Yani her motora A2 şart değil...
kusur karşıdaysa siz ehliyetsizlikden ceza yersiniz sonra karşı tarafın kusuruna yada senin kusuruna baglı olarak değişir masraflar sadece ehliyetsizlişkten artı ceza yersiniz bilginize
oda söylentiydi a1 diye bir ehliyet hiç olmadıevet 2 tekerlekli peugeot.puch mobyltte ile yamaha kawasaki honda dahil motor gücü ve cc dahil her motorda ehliyet sart ben ilk ehliyetimi aldığımda 1999 da vitesli motorlara a2 vitessiz (peugeot.puch mobyltte ) a1 istiyorlardı
a1 sadece vitessizleri kullanır a2 ise vitesli vitessiz tüm 2 tekerlileri kullanıyor diye ögrettiler bize şuanda a1 in kalktığını duyuyorum ama ne derece doğru bilmiyorum..
b sınıfı ehliyetler artık 50 cc lik motorları kullanabiliyorlar
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=40210