Ehliyet almak KOLAYMI, ZORMU ben anlayamadım.
Ülkemizde bildiğiniz gibi ehliyet almak için düzgün bir eğitim almak, kursu takip etmek, zorlu sınavlardan geçmek gerekmiyor. Bu açıdan bakınca Türkiyede ehliyet almak kolay gözüküyor.
Evet kursa gitmedim, sınav önceden bilinen 20 sorudan oluşuyordu 1.5 dakika sürdü, direksiyon sınavı otomatik (cvt) vites scooter ile 10 saniyeden ibaretti
AMA
10 Nisanda ehliyete başvurdum
1 Temmuz sınav günüydü. Yani 80 GÜN sonra!
Sınav günü geldi, çakışma var dediler 8 Temmuza alındı. 1 hafta daha.
Sınav toplam 1.5 dakika sürdü ama 45 dakika çıkma yasağı vardı, esir olduk.
Eskiden 1 saatte açıklanan sınavlar artık Milli Eğitim tarafından yapıldığı için 20 günde açıklanır dediler, 24 Temmuzda açıklandı.
Direksiyon sınavı 29 temmuzda yapıldı.
Sonra dosyanın çıkması 1 hafta sonra dediler. O bir hafta geçtikten sonra tam 4 kere ertesi güne attı. Bugün imzadan çıkmadı, şu olmamış bu gelmemiş.
Sonunda 8 ağustos salı günü dosyamızı alabildik. Ehliyetini aynı gün alırsın dediler nede olsa dosya artık elimizde ya. (O dosyayı alana kadarda şöförler odası, vergi dairesi vs geziyosunuz tabi)
Trafik şubeye sabahın 8inde gittik Milli Eğitimden listeler gelmedi ne zaman gelir bilemeyiz dediler. Akşama öğrendikki sabah saat 9da listeler gelmiş.
Ertesi gün oldu sabah 9 buçukta gittim bu sefer ve sabah 8de gel erken gel geç kalmışsın diyerek yine dosyamı işleme bile koymadılar.
Diğer gün sabahın 7 buçuğunda kapısında dikildim şubenin. Yinede 30. sıradaydım ve TAM 4 SAAT AYAKTA DİKİLDİKTEN SONRA sıra geldi. Ehliyetimin 3 gün daha bekledikten sonra verilecek olması bir yana OTOMOBİL EHLİYETİMDE GİTTİ!
Ben bu arada 20 Nisanda motorumu alıp daha motorumu almadan ehliyete başvurduğum halde ehliyetsiz olarak binbir stresle 8000km (8bin) den fazla yol yaptım. Şu andada son dakika golü yiyeceğim diye iyice stres paranoya yapmış durumdayım.
120 gün geçti yaz bitiyor hala ehliyetim yok. İnsanlar bu belirsizlikte nasıl işyerlerinden izin alacakta bu işlere koşturacak?
Şimdi soruyorum,
Ehliyet almak KOLAYMI, ZORMU?