vah ilkokul mezunları vah
yau çocuklar bu işe birde başka açıdan baksak diyorum.şehirler arası otobüste çalışıyorum (E)sınıf ehliyetim var,tamam A2 de almak lazım o da tamam 8 yıllık mecburi eğitim belgesi istiyorlar? 25 yıl evel böyle birşey olmadığı için orta okulu bile bitirenlerin devlet memurluğu kazandığı yıllarda ehliyeti aldıkta,8 yılı okuyamadık(hayat şartları müsade etmedi)dışardan bitirmek için milli eğitime baş vurdum,şartları ve sistemi görünce vaz geçtim.haziran 12'de okul başlıyor eylül'ün sonunda bitiyor,ekimde sınavlar oluyormuş,sınavlarda başarılı olursan 1 sınıf atlıyorsun,3 yılda bitiriyorsun.milli eğitimin geçen yıl sınavdaki sorularını inceledim şu anki eğitim sistemine göre yapılıyor. ben ve benim gibilerin yaşamında bundan sonra hiç lazım olmayacağına inandığım eğitim belgesinin bu şartlar altında verilmesi yanlıştır diyorum.halbuki devlet 2005 yılından itibaren uygulanan bu sisteme bir düzeltme getirmeli diye düşünüyorum.belki bir çoğunuz benim gibiler hakkında farklı şeyler düşünüyorsunuz,yani bundan sonra A2 ehliyeti alsa ne olur gibi.ama şunu unutmayın bunun yaşı yok.yaşı genç olanlar ileride bunu anlayacaklar.
birde şunu dile getirmek istiyorum
DÜNYADA VAR OLAN
1-KARA YOLLARI
2-DENİZ YOLLARI
3-HAVA YOLLARI
bu belirttiğim yerlerde kullanım belgesinin büyüklüğüne göre taşıtların kullanıldığını,yani küçükten büyüğe göre belge gerektiğini,var olan büyük belgenin küçükleri'de kapsadıklarını,ama ülkemizde iş rant olunca istedikleri gibi kanun çıkarıldığını malesef görüyoruz.
birde basında şöyle yazılara ara sıra rast geliyoruz,ilk okul mezunlarına devlet AF çıkartacakmış?yazıklar olsun sanki potansiyel suçluyuz.katillerin soyguncuların hortumcu ve hırsızların hemen AF edildiği canım yurdumda devletin bizleri AF etmesini bekliyoruz,
Tüm motor sevenlere kazasız ve tehkikesiz günler dilerim.
Saygılarımla.
::hakem1::