tüm motoseverlere selamlar

ben batur ıstanbul avcılarda oturuyorum.17 yasındayım hayatımdaılk defa bu ayın 12sinde motor aldım honda cbr125r. sürmeyide yeni öğreniyorum. tüm önerileriniz can kulağıyla dinlenicek ve değerlendirilecektir

Son düzenleme:
Hoşgeldin . Motorun hayırlı olsun. Güzel motor başın ağrımaz.Ehliyet varmı ?

Katılımcı olman dileğiyle

Ehliyet için basvurdum.25 ekımde yazılı sınav 3,4 aralıkta sanırım dıreksıyon sınavı olucam en gec 15 aralıkta ehlıyetımı almıs olucam o zamana kadarda iyice pişmiş olurum heralde :D//bu ardada hosbulduk tesekkurler

batur hoşgeldin
motoru sıfır mı aldın
sıfırsa rodaj süresince düşük devir yüksek viteste git :queen:

Aramıza hoşgeldin :) Forum da ; Motosiklet Modelleri Bölümünden ; CBR 125 Baslığına bekleriz seni de :)

evet daha sıfır.Peki teşekkürler . hiç bilmiyorum scooter bile kullanmadım cbf 150 alıodum son anda cbr ı aldım :D/ ya o topic 700 sayfa flan gecen gece uyelıgımı aktıflestırmeden once bı okudum 40 sayfa fılan uykum geldı masalah cok yazılmıs ya

Hoşgeldin.Öncelikle daha önce motosiklet deneyimin olmadığı varsayımıyla eğitim almanı tavsiye edeceğim.Profesyonel eğitim için param yok diyosan çevrendeki motorcu abilerinden işin incelikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi almanda fayda var.Kendi başına yapman gerekenlerde,boş bir alanda,dur kalk çalışması(en az 100 defa tekrarlaman otomatiğe bağlamanı sağlar),bir parkurda düşmeden gidebildiğin en yavaş hızda gidebilme çalışması(aynı parkurda ne kadar yavaş gidebilirsen bu seni dahada ustalaştıracaktır),slalom çalışması(kuka veya taşları 1.5-2 metre arayla koyup aralarından en hızlı şekilde geçmeye çalış),vb. gibi alıştırmaları yapman senin için çok iyi olacaktır.Zira tüm bu çalışmalar sıkışık trafikte çok işine yarar.Açık ve düzgün yolda gaza sonuna kadar asılmayıda iyi motoculukla karıştırmamanı tavsiye ederim:cat:.

ya dün düz yolda bastık ıkıncı vitese attım ama hızdan pek hoslanmom 40,50 den sonra keyfım kactı yawasladım bnm hosuma gıden motorların seslerı o yuzden bunda oğrenıp ılerde chooper tarzı kullanmayı dusunuyorum

Ya bide konu komşu gelen geçen herkes felaket senaryolarıı anlatıo bnm abım şöle öldü bn şöle düştüm omzumu kırdım , motoru aldıgımdan beri insanlar ne yaparsam ölürüm onu konusuolar buda bnm moralımı bozuyo bı onerınız warmı

Son düzenleme:
Herşeyin başı eğitim ve sabır! Ne felaket senaryolarını nede sana gaz veren hikayeleri dinlemeden,sindire sindire bu işi öğrenirsen kimsenin dediği çıkmaz.İnsan kaderini kendi belirler.Tabiki başına düşecek tuğla için bişey diyemem ama motosikleti hakkıyla öğrenip mantıklı sınırlar içinde kaldıktan sonra neden 70'lik gençler gibi uzuuuun yıllar kullanmayasınki?:cat:

Rahatlattın içimi abi keşke herkes böle konuşsa ya . yani şimdi bn hız sewmıyorum fazla, kaskım da war kaskımı cok sewıyorum hıc cıkarmıcam motoruda cok ii öğrenmeden trafiğe çıkmıcam bu şartlar çerçevesinde zarar görmem düşük ihtimal dimi yani

batur hoşgeldin kardeş motorun hayırlı uğurlu olsun ehliyet olayında aynı kaderi paylaşıyoruz ama ben daha kayıt olmadım :D şimdi çok pişmanım keşke B yi alırken a2 yi de alsaydım diyorum

kazasız belasız...

Bende eylülde direksiyon sınavına giriyorum. Başlangıcı vitesli ile yapman güzel scooter kullanmak hikaye zaten. Bisikletten daha kolay.

kaskını tak trafiğe çıkarsan ki çıkacaksın. kurallara uy . ehliyet olmasa bile ruhsatını yanında bulundur.

Hızı sevip sevmemek sorun değil kurallar çerçevesinde git yeter. :cat:

Resimleri bekliyoruz

eylülde nasıl giriosun acaba dönem dönem deilmi bu sınavlar hangı kursa gıdıosun

Hoşgeldin.Öncelikle daha önce motosiklet deneyimin olmadığı varsayımıyla eğitim almanı tavsiye edeceğim.Profesyonel eğitim için param yok diyosan çevrendeki motorcu abilerinden işin incelikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi almanda fayda var.Kendi başına yapman gerekenlerde,boş bir alanda,dur kalk çalışması(en az 100 defa tekrarlaman otomatiğe bağlamanı sağlar),bir parkurda düşmeden gidebildiğin en yavaş hızda gidebilme çalışması(aynı parkurda ne kadar yavaş gidebilirsen bu seni dahada ustalaştıracaktır),slalom çalışması(kuka veya taşları 1.5-2 metre arayla koyup aralarından en hızlı şekilde geçmeye çalış),vb. gibi alıştırmaları yapman senin için çok iyi olacaktır.Zira tüm bu çalışmalar sıkışık trafikte çok işine yarar.Açık ve düzgün yolda gaza sonuna kadar asılmayıda iyi motoculukla karıştırmamanı tavsiye ederim:cat:.

Rahatlattın içimi abi keşke herkes böle konuşsa ya . yani şimdi bn hız sewmıyorum fazla, kaskım da war kaskımı cok sewıyorum hıc cıkarmıcam motoruda cok ii öğrenmeden trafiğe çıkmıcam bu şartlar çerçevesinde zarar görmem düşük ihtimal dimi yani

Motosiklet.net 'in varlık sebebi paylaşım zaten.Senin gibi kardeşlerimiz gelecek ve buradaki herkesin tecrübe ve bilgisinden yararlanacakki bilinçli bir motosikletli kuşağı oluşturalım.İlk mesajımdaki nacizane tavsiyelerimi uygulamanıdıa rica edicem.Bide aşağıdaki linklerin altındaki başlıkları zaman buldukça okursan,sadece buradaki yazılanlar değil kullanım ve güvenlikle ilgili tüm varolan bilgilerede ulaşacaksın.İnşallah gerek olmaz ama acil bir durumda çoğu hayat kurtarır bilgilerdir.:cat:
http://www.motosiklet.net/forum/surus-teknikleri/
http://www.motosiklet.net/forum/gerekli-bilgiler/

çok teşekkürler emin ol hepsini okuycam. Ben gerekli olur diye gecen sene ilk yardım sertifikası bile aldım. bunları hayli hayli okurum

kardeŞim hoŞ geLdin.. Motosiklet tercihin güzeLmiŞ. bu arada ben de 17 yaŞındayım. ehLiyete başVurdm sanırım araLık gibi eLimde olur .umarım güzeL vakit geçiRRsn . . kaLıcı oLman diLeğiyLe. . :)

gaza gelme baturum, artistiğine kaçma işin, zamanla olur herşey, sabırlı ol, dikkatli ol, hayatta kal!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benımde motor yokk ama :D cokkk hosuma gıdıyoooo ıyı heves cıkarmalarrr ama dıkkat etttt sakın sakınnnn kasksız yola cıkmaaaa sakınnnn ..;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar