her hafta sivas ve ilçesi arasında haftasonu için gidip geliyorum. ilk gitmemde sol sinyal kırıldı lastiğin arasına sıkıştı patladı ve kaza yapmak üzereydim. Tüm truva ve türevlerinde bu sorun varmış.sinyali tutan iç iskelet zayıf ve motorda vibrasyon fazla. dayanmıyor.eğer kırılmadı ise seninki hemen gidip o kısımı sağlamlaştırmanı öneririm.
Ben 2.el aldım motoru (YUKI 250-4) benim motorun sinyallerinin ikisi de kırılmış ve silikonla yapıştırılmış. Belki de aynı sorunla karşılaşmışlardır. Motorda gerçekten vibrasyon aşırı, dün akşam beşinci viteste kapattım motor çıldırıyor kaçla gittiğimi de bilemiyorum.
bir gitmemde de hız göstergesi bozuldu,farlar geçti,zincir gevşedi,debriyaj gevşedi, torpidoyu açmak için anahtarı soktuğun alt kapak alt tırnağından kırıldı vs vs vs..
Benim motorumun da hız göstergesi çalışmıyor, internetten gösterge paneli aldırdım taktırdım akü göstergesiyle devir saati çalıştı fakat km saati yine çalışmadı onun telini değiştirmek gerekiyor bunun için il merkezindeki motorculara gitmem gerekecek. Ve yazdığınızdan anladığım bu km saatinin telini sık sık değiştirmemiz gerekecek. Bir kaç tel alsam ustaya götürmeden ben yapabilir miyim acaba.
Yine dediğiniz gibi; ikinci el almış olduğum motorumun sağ ve sol kapakları. Yani selyi kaldırmak için açmamız gereken kilidin bulunduğu kapak ile aküyü muhafaza eden kapağın tırnakları hep kırılmış durumdaydı. Kapak siparişini servis vermişti fakat sağlamlaştırmama rağmen akünün oradaki kapak düştü, kilidin olduğu yerdeki kapağı da sadece kilit tutuyor, kapaklar bir kaç güne gelmez de yenileri takılmazsa sanıyorum kilitle beraber o da düşecek.
Ben motoru büyük duruyor diye aldım, almadan evvel de sitesinde YUKI servisi olarak belirtilen tamircilere telefon açtım hepsi parçaları var siz motorunuzu getirin biz hallederiz dediler ama sonra motoru bi aldım ne parça var ne bir şey... Bir aydır kapak bekliyoruz!
Motorumun kaporta problemlerini hallettikten sonra full aksesuar takıp önümüzdeki yaz başında satmayı düşünüyorum. Sanırım sağlam marka motor alacak kadar param oluncaya dek motora binmeyeceğim ya da işim görülsün diye 100cc'lik bir çakma scooter alacağım çünkü buna mecburum postane, banka işleri için lazım park sorunu da yok.