Transalp'e egzoz

Merhaba arkadaşlar;

Honda TransAlp için uzun süredir bir egzost arayışı içindeydim.
Hem gümbür gümbür olacak, alarm öttürecek hem de performansı arttıracak birşey arıyordum.
Mototalda ve özen motor da baktığım en ucuzu 350 € olan egzostlarda bu istediklerimi bulamadım.
Riske girip egzostu kendim yaptırdım.
Bugün takıldı yeni yapılan egzost. Katalitik konvertor yerinde duruyor, iptal edilmedi.
Alt devirlerde yanından geçtiğim arabaların alarmları bağırmaya başlıyor. Üst devirlerde gaz açıkken egzostdan fazla ses gelmiyor. Kompresyona bindirince gümbür gümbür ses geliyor yine.
Ayrıca alt devirlerde çekişi delirdi. Resmen tork konvertörü koymuş gibi oldum.
Daha yakıt tüketimine olan etkisini görmedim :)
Ayrıca motor rölantede çalışırken 3 metre gerisinde durunca saçlarınız egzost gazından dolayı ahenkle dansediyor :)

Maddi olarak bana 250 YTL ye maloldu.
Burada tanıştığım Topkapı teknik oto sanayiden Ferik egzost (Savaş Ferik - Barış Ferik) ustalar yaptı egzostu.
Görmek denemek isteyen olursa benim motorda seve seve gösterebilirim.

hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan dostum.

bırak egsozu bizim bi Transalp'imiz bile yok henüz :pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun kardşm bendede xt660x var 2 acrapovic var :) düşün artık

Ben de resim rica ederim :)

Eminim sesi çok güzel olmuştur.

İmkanın warsa bide video koysan :)

canım bi resim veya buluşma alalım 250 ytl uygun bi fiyat bana göre... eğer gerçekten güzelse...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben gördüm egzoz güzel olmuş.:)

Freak' Alıntı:
Alt devirlerde yanından geçtiğim arabaların alarmları bağırmaya başlıyor. Üst devirlerde gaz açıkken egzostdan fazla ses gelmiyor. Kompresyona bindirince gümbür gümbür ses geliyor yine.
Arabaların alarmları çaldıracak kadar rahatsız edici bir egsoz sesinden bahsediyorsun yani?

Freak' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;

Honda TransAlp için uzun süredir bir egzost arayışı içindeydim.
Hem gümbür gümbür olacak, alarm öttürecek hem de performansı arttıracak birşey arıyordum.
Mototalda ve özen motor da baktığım en ucuzu 350 € olan egzostlarda bu istediklerimi bulamadım.
Riske girip egzostu kendim yaptırdım.
Bugün takıldı yeni yapılan egzost. Katalitik konvertor yerinde duruyor, iptal edilmedi.
Ayrıca alt devirlerde çekişi delirdi. Resmen tork konvertörü koymuş gibi oldum.
Daha yakıt tüketimine olan etkisini görmedim :)
Ayrıca motor rölantede çalışırken 3 metre gerisinde durunca saçlarınız egzost gazından dolayı ahenkle dansediyor :)

Maddi olarak bana 250 YTL ye maloldu.
Burada tanıştığım Topkapı teknik oto sanayiden Ferik egzost (Savaş Ferik - Barış Ferik) ustalar yaptı egzostu.
Görmek denemek isteyen olursa benim motorda seve seve gösterebilirim.

Selam. Enduro eksozu olarak biraz pahalıya mal etmiş olsan da , dediğine göre amacını göstermeye başlamış. Enrudolar diğer motorların aksine düşük devirlerde de güçlü olduğundan susturucunun genişlemesiyle boğulan motor olağan olarak güç kazanmış. Ancak sizin de dediğiniz gibi susturucunun genişlemesi ile (veya içindeki kapakların sayısının azaltılmasıyla) egsozun sesi çok daha güçlenir (uzun yolda kafa şey eder ama :) ). Ama ne var ki negatif yanı da her ne kadar katalitik konvertör olsa bile de bu kadar rahat çıkan basınca ayarlanmadığından çok fazla işlevi olmaz.

Türkiye'de son zamanlarda bir çok oto eksozcusu, cesurca motorsiklet eksozu işine girmeye başladı. Ama ne var ki, eksoz/susturucu şakaya gelmiyor. Hesaplanmadan imal edilen eksoz ve susturucular işi astarından pahalıya çıkartabiliyor. Motoru yoruyor, fazla yakıt tüketiyor, çok gereksiz sesler çıkartıyor.

Diğer yandan Transalp gibi güç makinasında sese neden ihtiyaç duyduğunuzu da anlamış değilim. Enduro'lar sessiz canavarlar olarak anılır. Race veya chopper ile mukayese edilemez ki...

Freak' Alıntı:
yer ve zaman rica ediim :)

nihayet dün akşam üzeri bahsi geçen egzozu görme fırsatım oldu.
öncelikle belirtmek gerekir ki kesinlikle rahatsız edici bir sesi yok. Gayet tok ve güzel bir sesi var, özellikle motor kompresöre bindirildiği zamanlarda ses yükseliyor bu da trafikte farkedilme olayını arttırıyor.
işçiliği gerçekten güzel, sadece ucuna yağmur girişini engellemek için bir kapak gerekir diye düşündük biz.

canım bi resim veya buluşma alalım 250 ytl uygun bi fiyat bana göre... eğer gerçekten güzelse...

herşey bir depo kılıfına bağlı :cherry:

Freak kardesim sayesinde , bende aynı egzosdan taktırdım, motorum Honda Nx4 , 400 cc ama sanki 1000 lik bir makina gibi çalışmaya başladı :) rahatsız edici diil ama bas bariton uzaklardan duyulan bir ses! yakıt arttı ama bu benim devamlı gaz veriyor olmam dan mı bilemiyorum ( ama değiyo:) yaw!)
motoru yorar mı onu da bilmiyorum. Ama ilk gün kafamın şiimesinden acaba pişmanmıyım derken , şu an memnunum hem trafikdeki baskı uyandırması hem sesiyle yakışanın da bu olduğunu düşünüyorum!..
sevgilerimle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar