- Motosikleti
- Ns200 15"
Yok ya abi kahvaltıyı genelde pas geçerim, yağ yakımı döneminde gereksiz.Aralıklı oruç mu yapıyorsun?
Yok ya abi kahvaltıyı genelde pas geçerim, yağ yakımı döneminde gereksiz.Aralıklı oruç mu yapıyorsun?
Sorduğum soru yukarıda, aldığım gayriciddi yanıt aşağıda...Hornet 750 kullandım diyenler, acaba max hangi devirde hangi hızı gördüklerini yazabilirler mi?
Böyle gayriciddi yanıta, "Dominarla devam et" bile fazla aslında...@Punctum
ne hız ne de dizimi ne kıçımı, vs yere sürttürme hevesim var. 180i de geçmedim.
buyur devam et
Neyse, şimdi sorunun yanıtını verdim herhalde...Soru sorup sonra tripli cevap vermek neden?
ben sana ne süreyim diye sormadım ki
motostatz.com
Aşağıda hem MT07'nin hem de Hornet 750'nin bulabildiğim devir/tork/güç eğrileri var. Bunların ne denli doğru olduğunu veya doğruluğunun teyit edilip edilmediğini bilemiyorum. Ama hem MT07 (sürücü kursunda ne kadar olursa artık), hem Hornet 750 kullanan biri olarak (gerçi yakın arkadaşımın Tracer 7'si de var portföyümde), bu eğrilerin kabaca doğruyu söylediğini düşünebiliriz.
Bu bana fiili değil de teorik bir grafik gibi geldi. Bu kadar düzgün olamaz. Ayrıca CB750'nin tekerde 93PS vermesi imkânsız, kankta 92HP / 93PS. Yani bu grafik uydurma.
Uydurma demeyelim de, dynodaki yanılma payı diyelim.Bu bana fiili değil de teorik bir grafik gibi geldi. Bu kadar düzgün olamaz. Ayrıca CB750'nin tekerde 93PS vermesi imkânsız, kankta 92HP / 93PS. Yani bu grafik uydurma.
Uydurma demeyelim de, dynodaki yanılma payı diyelim.
Performans verilerine bakarsak, benim kullanımıma yakın değerler var.
Bu motosiklet özellikle 6000 devirden sonra gerçekten karakter değiştiriyor. Ama örneğin MT07 kadar yatayda tork vermiyor. Ama görüldüğü gibi 5 ve 6. viteslerde hız değişimi neredeyse yok. Max hıza zaten 5. viteste ulaşıyor, sonrası artık konfora giriyor.
Şunu unutmayalım; Hornet 750 yazılımsal olarak çok sınırlandırılmış bir motosiklet. Altınızda ciddi anlamda bir güç var ancak bunu tam kullanamadığınızı bir yerde hissediyorsunuz. MT07 ise (yenisini bilmiyorum), daha deli dolu bir şey. Belli bir devire kadar daha çılgın, daha kontrolsüz bir güç dengesi var. Ama işte o devirden sonra Hornet'e yetişemiyor.
Ankara'da Hornet geçiyorDarlik da sürüyorsan Hornet arayi ciddi acar ama Teke Sile orman yolundaysan MT ile basa cikamaz . (Sürücü faktörü esit kabul edildiginde) 2. vitesin alt devirlerini kullanamak zorunda kaldigin dar yaricapli ve yakin viraj kombinasyonlarinda hem hizlanmada hemde kompresyonda MT nefis sonuc verir.
Ama aralarina 765 RS girerse her iki parkurda da üzerlerinden gecer.
Ankara'da Hornet geçiyor
Şaka bir yana, evet alt devirlerde MT07'nin daha lineer bir tork eğrisi var ama işte daha önce başka bir konuda söylediğim gibi, motorda belirleyici olan tork değil, güçtür! Hızlanma için torka ihtiyaç duyarız ancak bu torkun ne kadarının devire dönüştürülebileceğini belirleyen nicelik güçtür...
765 konu dışı zaten. Lütfen![]()
maps'ten bakınca öyle olabilirAngarada Güdül yolunda sürüyorsan Hornet ok , Yesilöze saparsan MT07![]()
maps'ten bakınca öyle olabilir![]()
Yok grafik komple teorik simülasyon, fiili ölçüm sonucu değil. Onu anlatmaya çalıştım. Zaten sonradan farkettim, grafiğin üstünde "The Horsepower / Torque Curve below was generated by the ProfessCars™ software, based on the factory data:" yazıyormuş zaten.
videoda ahım şahım hareketler yapmıyor ki standart bi offroad sürüşü düşürmekten korkmazsan o yollara girmek gitmek öyle sanıldığı kadar zor değilyutuptan keşfettiğim bir abi var tuareg ile bildiğin hard offroad yapıyor adam ve memnun kendisi. şimdi bu sürüşe hard değil diyenler olacaktır. onlara bir şey demek istemiyorum.
adamın kanalı: https://www.youtube.com/@Trails07/videos
alenen bir videosu:
bu motorların hepsi çok yeteneklide sürücü olarak üzerinde ben bir halt yapamam![]()
Ahaha, beklediğim cevapYesilözü bulup orada yillarca orada egitim veren ve bütün Ankaraya tanitan benim yahu ne maps inden bahsediyorsun
Abi ne yalan söyleyim hiç detaylı bakmadım, dyno test verisi bulup paylaşmak istedim.Yok grafik komple teorik simülasyon, fiili ölçüm sonucu değil. Onu anlatmaya çalıştım. Zaten sonradan farkettim, grafiğin üstünde "The Horsepower / Torque Curve below was generated by the ProfessCars™ software, based on the factory data:" yazıyormuş zaten.
Ama o grafiğin görüldüğü gibi fiili ölçüm olmadığı anlaşılması lazım zaten...
Yok yahu senin paylaştığın grafiği demiyorum, ilk paylaşılan grafiği diyorum.Abi ne yalan söyleyim hiç detaylı bakmadım, dyno test verisi bulup paylaşmak istedim.