Transalp750 mi? Tenere 700 mü? Taureg 660 mı ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
La nerdeee?
Zündapp lar altın gibiydi ..SAat gibi sayardı..
Biz java lazer lerin , java350 ts lerin zamanında MZ le başladık turlamaya.. Önceleri bir sürü mobilet puch geldi geçti..
Şu 250 lik scootr-er gibi olan motor yeni gelmişti koreli olarak ilk.. dorado corvus... Üzerinde teybi radyosu falan vardı... Galeride sırf ona bakmak için arada gider ağzımızın suyunu akıtır geri gelirdik... Halbuki bindiğim motor 90 model alman MZ.. Güç hız konusunda havada katlar.. Ama işte gençsin, güzel şık görünüyor lanet...

Şimdi bazan görüyorum yollarda.. Hemen kafamı çevirip utandığımı hissediyorum... İnsanoğlu garip işte..
90'lar İstanbulunda tüm kuryelerde Mz vardı. 90'lar ikinci yarı Titan ve Gn 250 görmeye başlamıştım ama Mz daha fazla yaygındı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
90'lar İstanbulunda tüm kuryelerde Mz vardı. 90'lar ikinci yarı Titan ve Gn 250 görmeye başlamıştım ama Mz daha fazla yaygındı.
Evet..Selçuk ecza deposu 97 de bütün illerdeki motorcularına Jet-pa nın sattığı kanuni seyhan verdi.. O da MZ di..Kombassanın konya fabrikasında montajlanıp dağıtılıyordu... Ama bir alman MZ gibi değildi.. Titanlar 99 yılında girdi ülkeye..2001 yılında da titan delüx diye marşlı modelle (Çin toplaması) piyasaya daldı motorlar 2 senede dağıldı :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hayat bir yudum su kadar kısa fakat bir o kadarda güzel, hayatımda kalp kırmadan kimseye zarar vermeden yapabileceğim bütün şeyleri yapmaya çalışıyorum. Altımızdakininde ne olduğunun zerre önemi yokmuş, önemli olan keyifle yolda olmakmış.
Öyle metaforlara kaptırma kendini ama 23-28 arası bende kayıp gibi. O arada çok şey yaptım gerçi ancak yıllar hızlı geçiyor yani. Bir de yeri geldiğinde kır aga hakedeni. Hepimizin kişilikleri, toleransları var; nerede nasıl davranacağını öğrenememiş adama medeni davranmanın faydası yok, zararı oluyor hatta sonunda. Herkes kendi menfaati için çalışır, ben bile, sen bile, forumdaki ve dünyadaki herkes bile. Aleni zarar ver demiyorum, kalp kırmanın da bir seçim olduğunu unutma ve mümkün olduğunda kullanan sen ol. Yeri geldiğinde s*ktiri çekmek sonrasında rahat etmeni sağlıyor.

Bir Tenere-Tuareg- Transalp konusunun geldiği noktaya bakın yav...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Beyler eğri oturup doğru konuşalım; bir çoğumuzun %30 araziden anladığı asfaltı bozuk köy yolları ya da bilemedin kenarlarında mıcır olan ara yollar. Böyle lenduha gibi makineleri alıp ne yapacaksınız? Nedir bu adv modası böyle?
"Öküzüm büyük olsun, varsın çifte gitmesin" şeysi.

Motosikleti
Ns200 15"
Öyle metaforlara kaptırma kendini ama 23-28 arası bende kayıp gibi. O arada çok şey yaptım gerçi ancak yıllar hızlı geçiyor yani. Bir de yeri geldiğinde kır aga hakedeni. Hepimizin kişilikleri, toleransları var; nerede nasıl davranacağını öğrenememiş adama medeni davranmanın faydası yok, zararı oluyor hatta sonunda. Herkes kendi menfaati için çalışır, ben bile, sen bile, forumdaki ve dünyadaki herkes bile. Aleni zarar ver demiyorum, kalp kırmanın da bir seçim olduğunu unutma ve mümkün olduğunda kullanan sen ol. Yeri geldiğinde s*ktiri çekmek sonrasında rahat etmeni sağlıyor.

Bir Tenere-Tuareg- Transalp konusunun geldiği noktaya bakın yav...
Abi zaten öyle insanları daha hayatıma sokmadan sepetliyorum. :)

Konu daha köfteye gelecek, bekliyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
"Öküzüm büyük olsun, varsın çifte gitmesin" şeysi.
Tam da böyle. zaten senede 5bin km yol yapmaya anca fırsat buluyorum, onda da olsun o kadar keyif versin, bakınca tipini de beğeneyi diyorum. Bizim gagalı motorların tipini beğenmiyorlar ama bana güzel geliyor, hemi de kırmızı. :)

Sport touring bir motor mesela tracer 9 yada nt 1100 köy yollarında seyahat için ne kadar uygundur? Yani %20 köy yolunda giden birisi için ne tavsiye edersiniz?

• Beğen
Tepkiler: F54
Valla bu adam size ne yaptıysa güzel kudurtmuş gibi, her bunak nefret ediyor. 5 aydır forumdayım bir yanlışını görmedim adamın
hocam kayıt tarihime bir bakmak ister misiniz ? :D ben de yeniyim. Ayrıca o kadar da yaşlı değil, 23 yaşında sayılırım.
2 3 aydır forumdayım, eskilere de bazen göz dikiyorum. Bu eleman sürekli boş yapıp millete sallayıp hayatta bişey başaramayan ve hıncını internet ortamında alan biri.
O yüzden sen keyfine bak üstad :)

Sport touring bir motor mesela tracer 9 yada nt 1100 köy yollarında seyahat için ne kadar uygundur? Yani %20 köy yolunda giden birisi için ne tavsiye edersiniz?

Bunun bir formülü yok ki.
Ben en son RS660 ile köfteye gittiğimde navigasyon beni TEM'in yanındaki servis yollarından TEM'e kaçak soktu - Lüleburgaz dolayları. Bozuk, hafif çamurlu, çakıllı topraklı yol. Tabii ki şu an Tuareg'de rahat olduğum gibi sürmedim, ama kapattım ATC'yi çil çil eğlendim, gayet gidiyor.
Tracer9 ve NT1100 daha da rahat oturuşlu ve kendi geometrisi az kavga çıkaracak motorlar - ama onlar da çok ağır tabii RS'e göre.

Ama özetle, tommy'nin dediğine "sana ne yaw bilader" diyesim gelse de, bu tür kullanımlar adventure motor için "elzem" durumlar oluşturmazlar. Her motor her yerde gider aslında neredeyse. İş çok gevşek zeminlerde bozuluyor - ki orada da lastik devreye giriyor zaten. Benim Tuareg'de hala ikinci set STR'ler var, Başıbüyük ormanına dalıyorum bazen, çamurda damı bacayı dağıtıyor çok kötü.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim köy yolu diye gittiğim yollardan sportouring motor da gider aslında. Belki öyle yollara çok giriliyorsa lastikleri ona göre seçmek gerekebilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hocam kayıt tarihime bir bakmak ister misiniz ? :D ben de yeniyim. Ayrıca o kadar da yaşlı değil, 23 yaşında sayılırım.
2 3 aydır forumdayım, eskilere de bazen göz dikiyorum. Bu eleman sürekli boş yapıp millete sallayıp hayatta bişey başaramayan ve hıncını internet ortamında alan biri.
O yüzden sen keyfine bak üstad :)
2 mesaj yukarıda bu yazıyor bu da bütün sırrı çözmüş gibi takılıyor sen hangisinin torunusun onu söyle :ROFLMAO:

burada yazılanları en ufak ciddiye almıyorum kırılma sevinme yok burası artık benim için kendimi eğlendirdiğim bi site 10 dakika sonra unutuyorum kendi yaşıtım motosiklet sürcüleriyle takılsam muhabbet r6 ve 450sr mı r25 mi muhabbetinden ileri gitmez ama burada bunaklara bugüne kadar söylenmeyenleri söyleyip eğleniyorum 😁

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Konu daha köfteye gelecek, bekliyorum.

Birisi köfte mi dedi :cool:

izgara-kofte-09.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar