Transalp xl 700

Arkadaşlar,x8400 ü mü sıfır alıp 2 sene kullanıp 6000 km yaptıktan sonra geçen hafta sattım.İstanbulun güzel çukurlarına her düştüğümde bu yollara enduro lazım diyip duruyordum ve yeni motorumun enduro olmasına karar verdim.ABS benim için olmaz ise olmaz eksikliğini hep hissettim bu yüzden vstorm yada transalp 700 ü araştırmaya başladım bence ikiside güzel motor ancak yapılan zam ile artık dl 650 almak mantıklı olmaktan çıkmış bugün yarın kasası değişebilecek bir motora 23 bin artı aksesuar vermem.Transalp 700 kullanan arkdaşların sayısının azlığı dikkatimi çekti gerçekten tutulmadımı yoksa buralara pek uğramıyorlar mı?

Şu anda hondanın elinde transalp yok bu ilk bakışta tutuldu ki ellerinde kalmadı gibi yorumlanabilir.Mart ayında sıfır bir transalp alamayı kafasına koymuş biri olarak gerçek 700 kullanıcılarının yorumuna çok ciddi ihtiyacım var.

Sevgili Aydoğanx 650 eski kasa değil merak ettiğim yeni ksa onun için basa basa xl 700 yazdım.

Transalp 700 kullanan arkdaşların sayısının azlığı dikkatimi çekti gerçekten tutulmadımı yoksa buralara pek uğramıyorlar mı?

Evet, buralara pek uğramıyorlar.

Param yetseydi XL700'ü kesinlikle düşünürdüm. Bildiklerim şunlar: XL 650'ye göre arazi yeteneği biraz daha azdır, rüzgar koruması da biraz daha düşüktür. Onun dışında birçok artısı vardır. Lastikleri tubeless'tir, ABS'lidir ki çok önemli bu. Kullanmadım ama kullananlar memnun diye biliyorum. XL650'lerin parçası daha bol ve daha ucuz ama 700'ler de yaygınlaştıkça muadiller bulunmaya başlar diye düşünüyorum.

honda yetkili serviste çalışan arkadaşım yeni kasanın çok sattığını ve bakıma gelenlerin çok memnun olduğunu söyledi.yeni kasa eskiye göre biraz daha hafif daha güçlü ve çoğununda şikayet ettiği yakıtın bu yeni modelde azaldığı. şuan o sınıfta benimde tek alacağım xl700 transalptir.

Yılların hayali gerçek olacak gıdım gıdıp biriktirdiğim paralarla alacağım bu enduro yu onun için yanlış karar verip üzülmek çok acı olur benim için yazan herkese ve yazacak olanlara şimdiden peşin peşin teşekkür.......

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------

Evet, buralara pek uğramıyorlar.

Param yetseydi XL700'ü kesinlikle düşünürdüm. Bildiklerim şunlar: XL 650'ye göre arazi yeteneği biraz daha azdır, rüzgar koruması da biraz daha düşüktür. Onun dışında birçok artısı vardır. Lastikleri tubeless'tir, ABS'lidir ki çok önemli bu. Kullanmadım ama kullananlar memnun diye biliyorum. XL650'lerin parçası daha bol ve daha ucuz ama 700'ler de yaygınlaştıkça muadiller bulunmaya başlar diye düşünüyorum.

Uğradıkarı yer varsa oraya ben gitsem:wiinkk:

Yılların hayali gerçek olacak gıdım gıdıp biriktirdiğim paralarla alacağım bu enduro yu onun için yanlış karar verip üzülmek çok acı olur benim için yazan herkese ve yazacak olanlara şimdiden peşin peşin teşekkür.......

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------

Uğradıkarı yer varsa oraya ben gitsem:wiinkk:

Özelden mesaj attım.

Üye olmadığım forum kalmadı ama bir arpa boyu yol katedemedim:pr:Yeni kasa transalp bilgisi yok hiç bir yerde allah aşkına 2008 den beri kaç tane satıldığını bilen olabilir mi?

Üye olmadığım forum kalmadı ama bir arpa boyu yol katedemedim:pr:Yeni kasa transalp bilgisi yok hiç bir yerde allah aşkına 2008 den beri kaç tane satıldığını bilen olabilir mi?

Endurocu.com'a üye olmuşsun ama kendini tanıtmadığın için konunu kilitlemişler. Her forumun kendi kuralları var. Tanıtım başlığı aç önce. Sonra da sorunu sor. Mutlaka yardımcı olan çıkar.

Hocam selamlar.

Satış rakamlarını bilemiyorum ama, "motoron" dergisinin haziran sayısında xl700, dl650, versys ve xtz660 tenere'nin karşılaştırmalı bir testi vardı. Bulup okursan faydası olacaktır.

Ama olayı şöyle özetlemişler;

"Yolculuk için v-strom, asfalt bitince durmak istemiyorsan tenere, virajların kralı versys, bu özelliklerin hepsinden istiyorsan transalp"

Transalp bilindiği gibi yıllarca üretilmiş, enduro camiasında kendini kanıtlamış bir motor. Motorun bilinen handikapları her yenilenen kasada giderilmeye çalışılmış. Son kasada da, abs, enjeksiyon gibi eksikler tamamlanmış ve motorun ağırlığı bir nebze de olsa düşürülmüş. Bulunduğum yer küçük olmasına rağmen bir sürü xl650 kullanıcısı var. Ancak bir tane bile xl700 kullanan yok. Sadece geçen sene honda servisinde Datça'dan gelen bir arkadaşla tanışmıştım. O da motorunu sevdiğini söylediği halde satmaya çalışıyordu. tabi, bu xl700'ün kötü bir motor olduğu anlamına gelmiyor. Eski kasası çok bilinip sevildiğinden, 2. eli gayet makul fiyatlara satıldığından ve bol yedek parça-aksesuara sahip olmasından dolayı hala çok satılıyor. İleride xl700'ler çoğalmaya başlayınca o da aynı şekilde tutulacaktır bana göre.

Motor hakkında duyduğum tek olumsuz şey, birebir "deauville" modelinden alınmış 700'lük motorun enduro tarzına pek uymadığı şeklindeki laflar. Bir de bu aleti ciddi arazi koşullarında kullanmayı düşünenler enjeksiyon olayına pek sıcak bakmıyorlar. Biraz pratikle dağ başında bile karbüratör temizleme imkanı varken, olmadık bir yerde arıza yapan enjeksiyonun insanın başına açabileceği muhtemel dertler endurocuları düşündürüyor. Ama bahsedilen arazi koşullarına girmek gibi bir niyetiniz yoksa, enjeksiyon ve deauville motoru sıkıntı yaratmayacaktır.

Kendi adıma, 1,4 motorlu arabam kadar yakan TA'mın enjeksiyonlu olmasını isterdim. Belki ileride diyelim :))

akinosan üşenmeden uzun uzun yazdığın için teşekkürler.Kararsızlığım günden güne artıyor en sonda servis elemanı olan arkadaşında satmak istediğini duyunca iyice düşünceler sardı beni....

Bu arada motatale 2 tane gelmiş biri de benim istediğime beyaz kırmızı renk ah ah ne yapmalıyım olmadı 2001 model 8000 tl 20.000 km de bir 650 gs var sarı renk onu mu alsam ne yapsam:silent:

Valla biz eski kasa Transalp kullanıcıları olarak (hepsi değil tabi ama büyük çoğunluğu) yeni XL 700'leri pek sevmedik.Endurodan uzaklaştı cadde motoruna yaklaştı gibi.Oturuş pozisyonu değişti,ön jant ufaldı,motor küçüldü.Mümkünse yan yana iken her iki modele bir binin ve farkı anlamaya çalışın.Ha bunun dışında makinenin motoruna diyecek lazım yok.Çok güzel tıkır tıkır çalışıyor,arıza vermiyor.Sonuç olarak son karar sizin.Beğeniyorsanız alın,ne de olsa Honda

Bu motorun birkaç testini okumuştum aklımda kaldığı kadarıyla en buyuk eksiği 6. vites olmayışı.

Aynı şekilde 170 km/h gibi bir maksimum sürati yeterli bulunmuyor. 500cc scoterler bu hızlara cıkıyorken bi enduro - toruring makinanın yavaş kalması TR kullanıcılarını memnun etmemiş olmalı zira v-strom ve versys 220 km/h lık hızlara cok rahat çıkabılıyor.

Bunun dışındaki özellikleride zaten enduro diğerlerinde yok.

Kısacası Tarz meselesi.

KLE 500 üm var arkadaşım üzerine bindiğinde 200 ü görmeden inmiyor ama gel görki bana 150 km/h sollamalar dışında lazım olmuyor.

Bu nedenle nasıl bir motor istediğini iyi analiz etmen lazım.

Ha şu da var sıfır translp parasına F650 GS ( yeni seri ) alınabilir.

Bende senin gibi düşünüyoum sollamalar dışında 150 lileri pek görmem genelde hızım hep 120 -130 olmuştur yani 6. vites olmuş olmamış beni pek etkilemez hatta 5 vites olması vites aralıklarının daha geniş olması ve daha az vites değiştirmek anlamına gelir ki bu tercih ettiğim bir şey.2. el piyasası gerçekten ilginç 20 bin tl yeni kasa f650 bulunmuypr 23-25 isteniyor genelde bir önceki kasaya mı uöneliyim diyorum yani 200-2007 arası az km li bir f650 gs

Sanırım kasım ayından sonra uygun fiyatlar gormeye başlarız acelen yoksa bekle derim.

Ama onumuzde ramazan ve kurban bayramı tatıllerı var :)

Şimdiden planlar yapılmıştır bile.

ben kullanıyorum transalp xl700... yukarıda yazılanlara katılıyorum...eski kasaya göre daha asfalt motoru... araziye çıkmayı düşünüyosan alma bence... hız meselesi garip... otobanda 2 kere 185 gördüm... ama deneme, merak giderme amaçlıydı.... bence bu tarz bir motor seçiyorsan maksimum hızı en son düşüneceğin şey olmalı... yakıt konusunda söyleyeceğim f650'den daha fazla yakıyor ama işletim maliyetleri daha düşük... bu durum yakıtı kompanse ediyor... rüzgarlığı alçak ama opsiyonel olarak yüksek rüzgarlık taktırabilirsin... 2009 model benimkisi... haziran 2009 trafiğe çıkışlı... şehir içi, uzun yol asfalt ve sıkı toprak yollarda 15 bin km yaptım... hiç pişman olmadım... vitesli proper bike tecrüben az ise sana en uygun motor bu... çünkü uysal, gaz kolunun tepkisi uysal yani... hataları tolere edebilme şansın daha fazla...selesi rahat, yolcumdan da hiç şikayet duymadım... elciklere ve ayak peglerine yansıyan titreşim az... tek pişmanlığım bal rengi değil de bordomsu kırmızı almak oldu :):) tavsiye ederim... sorun varsa yazabilirsin arkadaşım...

Sevgili Barbudos;

Şükür kavuşturana diyeyim :) Yazdıkların için ne kadar teşekkür etsem azdır.Dediğim gibi amacım kendimi ciddi anlamda dağa taşa vurmak değil istanbulun yolları zaten adventure beklentilerimiz karşılıyor.Bnede genelde asfaltta kullanacağım ama aklıma estimi bir köy yolu tabeleasındanda içeri girmeye çekinmemeliyim motorum yüzünden.Honda XL 200 ile iki yaz önce bördübet ve gökovanın sapa yollarına girdim çıktım belkide ilk motorlu taşıtın girdiği bir kaç yere de girmiş çıkmış bile olabilirim.Zevklimiydi elbette zevkli idi ama her an bunu yapmak istememNeyse benimde aklımdan geçen renk aslında beyaz kırmızı sorum yok çünkü sen genel olarak anlatmışssın anlatıklarında bana göre okeydir kullanan hele 15 bin km yapan biri pişman değilse benim için zaten bir kere daha okeydir.

Temel olarak hız delisi değilim 130 dan ötesi bence gereksizdir konforlu olsun kronik sorunu olmasın gerektiğinde toprak yola girsin bana yeterde artar bile şimdi o zaman gelelim ilinci kısma 12 eylüle kadar yıllık iznimi kullanıyor olacağım.Dönüşte sezonun kısalığına rağmen almalımıyım transalpi yoksa azcık sabırla martta fuarda mı almalıyım.Fuarda eskisi gibi indirim yapıyorlarmı bir iki sen önceye kadar yapıyorlardı ama son durumu bilmiyorum.Kısacası siz olsanız alırmıydınız beklermiydiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar