- Motosikleti
- Suzuki Burgman UH200
- Konu Yazar
Trafikte agresif davranış taraftarları vardır. Fakat çoğumuz "öfke ile kalkan zarar ile oturur" atasözüne inanırız. Fakat biz bile bazen sağ duyumuzu kaybedebiliriz. Bir kaç hafta önce gecenin geç saatlerinde şehirler arası karayolunda dikiz aynamda yüksek hızla makas atarak gelen bir araç farkettim. Önümdeki aracı sollamak için sol şeride geçmiş durumdaydım. Sollamaktan vazgeçerek hız kesip sağ sinyalle sağ şeride geçtim. Biraz hız düşürmek zorunda kalarak beni solladı geçti. İleride durup yolumu kesti. Genç bir serseriydi. Epey bir atar yaptı. Ben de altta kalmadım. İkimiz de araçtan inmedik. Ama ramak kalmıştı. Daha sonra kendi sözlerimi hatırladım; "Sinirleneceksen diyalog kurma". Özetle öfke kontrolü konusunda hepimizin eğitime ihtiyacı var. Ne yapmalıyız?
1. Derin bir nefes alıp sakinleşmeyi deneyin.
2. Öfkeli davranışla olumlu bir sonuç almayacağınızı düşünün.
3. Empati kurmaya çalışın.
4. Meydana gelen tehlikeli durumda kasıt aramayın.
5. Yanınızda başkasına zarar verebilecek nesne(bıçak,silah vs) taşımayın.
Linkteki videoda yaşlı motosiklet sürücüsünün öfkesi bir türlü dinmiyor. Yolculuğu otomobil kaputu üzerinde karakolda bitiyor. Bizde olsa daha vahim durumlar yaşardı.
1. Derin bir nefes alıp sakinleşmeyi deneyin.
2. Öfkeli davranışla olumlu bir sonuç almayacağınızı düşünün.
3. Empati kurmaya çalışın.
4. Meydana gelen tehlikeli durumda kasıt aramayın.
5. Yanınızda başkasına zarar verebilecek nesne(bıçak,silah vs) taşımayın.
Linkteki videoda yaşlı motosiklet sürücüsünün öfkesi bir türlü dinmiyor. Yolculuğu otomobil kaputu üzerinde karakolda bitiyor. Bizde olsa daha vahim durumlar yaşardı.