Trafikdeki Yerimiz...Birazda ÖZELEŞTİRİ yapalım..

Hehehehe buna gülerim işte hangi 10km hangi 100 km saatine denk gelirsen aralardan gider aralardan gelirsin ama işimize geliyo bostancıdan avcılara 50 dakkada geldim motosiklet hariç hiçbir tekeri yere basan cihaz yapamaz onu o trafikte en buyuk sucumuz ıkı serıt arasındakı aralardan gitmek evet bu konuda sucluyuz ama oyle olmasa ne farkımız kalırdı otomobılden sadece havadar dıyemı motosiklet :silent:

motorun trafikteki avantajını ben de kullanıyorum.ama doğru ama yanlış benim için şehiriçinde motor kullanma normal şeridinde gidip ancak trafik çok yavaşladığı zaman aralara girmektir.
bu 10 km tahmini olarak millet caddesi topkapı girişinden sirkecideki feribota
kadar olan mesafe. saat 6 civarı filandı ve motorla girdiğim en berbat trafikti.küçücük motoruma rağmen gidecek yol bulamıyordum.arabalar aralarında çok az boşluk birakmıştı ve dur kalk yapa yapa o trafiği aşabildim.

3-4 yıl önce ilk motorum olan 100 lük çinli skuteri aldığımda, işte bu dedim. Her tür aradan girip çıkıyor, ışık, kavşak mavşak dinlemiyordum. Hani "ben artık oldum" dediğiniz ilk özgüveni yaşıyordum. Fırt fırt her tarafa 5-10 dakikada varıyordum. Neden bu zamana kadar beklemişim ki ben diyordum. O motor 250 bassa şehrin ortasında basardım eminim. Daha sonra 125 lik 200 lük 250 lik motorlarım oldu. Ama farkettiğim artan motor gücüyle beraber düşen süratim ve ataklığım oldu. Varacağım yere giderek daha geç varmaya başladım. Her sabah motora ilk binerken daha bir tırsaki gördüm kendimi. Giderek daha bir centilmen, daha kibar, kuralları ve kanunları takar oldum. Daha sonra sıraya uygun olarak 600 e geçtiğimde neredeyse arabalardan daha geç varıyordum gideceğim yere. 50 bin km lere filan ulaştım, hiç kaza geçirmedim. Bekaretimi bozmamak için her geçen gün daha temkinli, daha tedirgin, daha korkak, daha yavaş sürüyorum. Aman atladığım bir trafik kuralı olmasın diye bir takıntı yaptım kendime. Yayalara, araçlara her fırsatta yol veriyorum, motorcuların ne kadar centilmen olduklarını görsünler diye. Otobanda bile hız sınırlarını ihlal etmiyorum uzun süredir. Çok nadiren motoru sağırlaştırmamak (!) için basıyorum, mesela bu sabah bir Mercedesle kapıştım onu ayrı bir topikte anlatırım, ama bu son derece nadir ve bomboş yolda. Bu gidişle yakında motoru bırakırım ben. Motor sürmenin benim için avantajı filan kalmadı. Stres yapmaktan başka bir halta yaramıyor. Bugünlerde hele çok karamsarım.

Trafikte insan faktörü benim çalşıma alanım. Trafiği oluşturan 3 ana başlık (ar araç, yol ve insan) içerisinde yer alan insan faktörü bizim değiştirme şansımız olan tek alan. Kurallara uyulmaması durumunun paylaşılmasını anlıyorum. fakat anlamadığım "ben böyleyim değişemem" denmesi. Arkadaşlar insan olarak en önemli farkımız bizlerin düşünen canlılar olmamız. Düşünmek demek yeni verilere göre tutumlarımızı, davranışlarımızı, risk algımızı ve daha eklenebilecek pek çok unsuru değiştirme gücüne sahip olmamız demektir. Değiştiremem, değişmem, bu trafikta başka bir şey yapamam, ne olursa olsun yaptığım davranışı yapmaya devam ederim demek ise aslında ben düşünemem demektir. Fakat ben motosiklet kullanıcılarının farklı bir yeri olduğunu, trafikte öncü olduklarını, bu toplumun trafik kültürünü edinmelerinde önemli bir yapı taşı olacaklarını düşünüyorum. Hiç bir bahane kurallara uymamamızı haklı göstermez.
hepinize sağlıklı ve keyifli sürüşler dilerim

Trafikte insan faktörü benim çalşıma alanım. Trafiği oluşturan 3 ana başlık (ar araç, yol ve insan) içerisinde yer alan insan faktörü bizim değiştirme şansımız olan tek alan. Kurallara uyulmaması durumunun paylaşılmasını anlıyorum. fakat anlamadığım "ben böyleyim değişemem" denmesi. Arkadaşlar insan olarak en önemli farkımız bizlerin düşünen canlılar olmamız. Düşünmek demek yeni verilere göre tutumlarımızı, davranışlarımızı, risk algımızı ve daha eklenebilecek pek çok unsuru değiştirme gücüne sahip olmamız demektir. Değiştiremem, değişmem, bu trafikta başka bir şey yapamam, ne olursa olsun yaptığım davranışı yapmaya devam ederim demek ise aslında ben düşünemem demektir. Fakat ben motosiklet kullanıcılarının farklı bir yeri olduğunu, trafikte öncü olduklarını, bu toplumun trafik kültürünü edinmelerinde önemli bir yapı taşı olacaklarını düşünüyorum. Hiç bir bahane kurallara uymamamızı haklı göstermez.
hepinize sağlıklı ve keyifli sürüşler dilerim

Hayatta bence en zor şey akademisyenlere veya eğitmenlere pratik yaşanan hayatı anlatabilmektir...yani yanlış anlama deveye hendek atlatmak bile bazen daha kolay olabilir...nedeni ise teoriye olan bağımlılığınız...teori kağıt üzerindedir...yazılırı...çizilir...hayat ve yaşam dediğimiz şey kitap ansiklobedi veya başka basılı bir matbuat değildir...bu matbuatlar ve mantık bazı sorunları çözemez...

Eğitim seviyem çok yüksek olmamasına rağmen herhangi bir kurum kuruluş veya akademisyenden daha çabuk çözüme refaha mutluluğa ulaşabilme yetisine sahibim...hani olur ya bir sperm vardır ulaşır...o sperm benim işte...:queen:

yetilerimi heyecan ve hezeyanlarımı kullanarak mutlu sona ulaşıyorum...:p

ben böyleyim değişmem...beni durdurabilen tek şey vicdanım olur...kızımın varlığı ve tüm bireylerin uymakla mükellef olduğu kurallar silsilesine bir örnek vereyim...250 metrelik düzlükte 4 tane ışık var...Barbaros Bulvarında...ve hepsi trafiğe balans ayarı vermek için aynı anda yanmıyor...birinden çıkıp ötekine giriyorsunuz...hiç bir lanet şehir planlamacısı İSBAK görevlisi veya o teorisyen hede hödöcüler bunu niye yaptıklarını bilmez inan buna..."Avrupada böyle" deyip sığ dünyalarında yaşamaya devam ederler...

3 yıldır Leventdeki ışıklar kaldırılsın..Leventden Zincirlikuyuya çıkış kaldırılsın diye savaşıyorum...ama 2 ay önce bu düzenleme yapıldı...yine ışıklar var yayalar için...bu sürecte bir alt geçit yapmadılar...

Aynı dangalaklar alt geçidide yapardı ama gece 23 den sonra kapatıp yukarıdan geçmeye çalışan bu toplumun bireylerinden biri arac altında kalır...

bu şehir yönetilmiyor...bu ülke yönetilmiyor...kimse yönetilmiyor...hükümet belediye dediğin kişilerin ne için varolduklarını herkes biliyor...yağmur suyu kanalları inşaatları için var bu müteaahit bürokratlar ve yandaşları...

biz buyuz...böyle yönetime böyle vatandaş diyerek yazımı tamamlıyorum...

Türkiye sınırları içerisinde medeniyetten uzak olmanın keyfini doyasıya yaşıyorum...Ama Zürihte nedense gayet medeni ve insancıl bir şekilde yaşadım(fi tarihte)..Sadece evimde aileme sizlere sanal ortamda işyerimde çalışanlara saygılı olmaya özen gösteriyorum...bunun dışındaki tüm ortamlarda yaşamın içinde bu denli özenli değilim...gerçek bu...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
91 den beri motosiklet üzerindeyim..Hiç haksız olduğumuz yanları konuşmayız yazmayız nedense...Kazaların çoğu bizi sinek gibi gören ARAC sürücülerinin varlığıyla alakalı olduğunu düşünüyorum...Ayşe Şule Bilgicin yazısını okuyunca şunu farkettim ki bize trafikte serseri gözüyle baktıran şeylerden biride bu TRAFİKTE BİZDE VARIZ psikoljisiyle yaptığımız kural tanımaz hareketler...

91 den beri derken...Mobiletide motordan sayıyorsanız tabi ...vitesli ilk makinam 1992 Yamaha DT 125 ti...

Ben kendi adıma yaptığım ve yapıyor olduğum hataları şöyle özetleyeyim...

1.Peder polis diye (emeklide olsa teşkilatta bilinen biri) soyadıma güvenerek yıllardır ehliyetsiz gezdim... 1 yıl bile olmadı ehliyeti alalı...bana bu motoforumun ve sizlerin kazandırdığı bilincle aldım desem yeridir...büyük kazalarda yaptım bir şekilde hallettim...buda tabiki hata...

2.Trafikte aşırı özgüven...sanki herşeyi biliyorum...bilmediğim teknik yok sanki...bu nedenle her türlü anlık ters durumlardan çıkabileceğimi düşünüyorum...hatayı doğuran şeylerden biri...bana bişey olmaz mantalitesi...

3.Bu özgüvenin beraberinde getirdiği atraksiyonlar...girilmedik ara atmadığım makas yok...ki bazen karşı tarafın mutlak duracağını hesaplayarak dalıyorum makasa veya araya...peki ya hizamdaki arac hızını kesmezse...ya makas yaparken oda aniden hızlanırsa yada beni farketmeyerek sollama yaparsa(ki genelde kör noktada oluruz..)

4.Eller sürekli kornada...trafikte otomobilleri taciz etmek...kornamı silah gibi kullanıp otomobillerin beni farketmesi adına sürekli belli melodilerle kornaya basarım...bazen abartıp sürekli basılı tutuyorum...ne olur ne olmaz diye...sanki önüme asla kırılmayacak ya...

5.Plakam genelde kapalıdır...metodu sormayın...EDS çıkınca bu yönteme başvurdum...OGS olmasına rağmen ne olur ne olmaz diye plakamı bir şekilde kapatıyorum...kendimi tek güvende hissettiğim yer emniyet şeridi çünkü...orayıda EDS siye elimden bir Allahın kulu alamaz...tınlamam...yasalar kurallar eni yakalanana ceza yiyene kadar bağlar...

6.Kurallar benim için geçerli değildir...şeritler ışıklar uygulamalar düzenlemeler eğer benim o anki durumuma aykırıysa çiğnerim...kendi kurallarımı koyarım...

Bunları gururla yazmıyorum...Utana sıkıla yazaıyorum ama İstanbulda yaşamanın bedelini ödüyorum ödetiyorum...1-2 trafik cezasıda benim kendi canımdan asla önemli değil...bazı kurallar bazı gereksiz ışıklar hem zaman kaybı hem sanki diğer araclar için varlar gibi..

yani Trafikte BEN ve diğer araclar var sanki...kimse kusura bakmasın yazdım...ben kendimi eleştiriyorum...sizde istediğim kendi hatalarınızı yazmanız...topiği kişiselleştirmesin kimse...sen şusun ben buyum...sen sütten çıkmış ak kaşıksın ben bilmem neyimde demesin...

Hatalımıyım...evet...düzelirmiyim hayır...psikiyatrik çözümlerde aradım ama nafile...

Böyle TRAFİĞE böyle SÜRÜCÜ gerekli diye düşünüyorum...

çünkü bazen gerçekten cinnete veriyor insan kendini...ters bişey olduğundada direkt küfürleşme ve kavga çıkıyor doğal olarak...belkide uzun yaşamam ama kolay kolayda yerde paspas olmam...genelde araclar içten kapıları kilitlediği için hep saldıran taraf ben oluyorum...bu demek oluyorki haklıyım...herif 1.5 tonluk aracını üzerime sürerse ya aracını ya kendisini darp edicem bir şekilde...

asabiyim...haklıyım...hakkımıda bir şekilde kuralsızlıkla veya şiddetle alıyorum...ama hakkımı ararkende haksız durumuna düşebiliyorum...git polise şikayet et savcıya bilmem ne ifade ver ambiansıda ters geliyor...

sizden ricam hatalarınızı dürüstce yazmanız...topik konusu ben değilim...biziz... :cat:

mete_han abicimmmmmmmmmmm:p=)) bırak Allah Aşkına ne yasası tmm yerıne zamanına göre elbet yasa war ama senın yazdıklarında gayet dgru ama bnm gecmedıgım tek kör nokta ışıklar mecbur bklıorum ehliyet yok polısede karsı gelemem bu yasımla... =)) bırak ama sen ben o biz motorcular değil böle şerefsizlikleri yapanlar utansa daha iyi...

Özeleştri yapmak gerçekten herkesin yapamayacağı birşey, bu konuda kendisini bilen arkadaşları alkışlıyorum.

"Böyle TRAFİĞE böyle SÜRÜCÜ gerekli diye düşünüyorum... " düşüncenize kesinlikle katılmıyorum.

Size OMM'nin Motosiklet Yol Sanatı kitabını ve EMOK veya OMM'nin sistem eğitimlerini almanızı öneriyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Özeleştri yapmak gerçekten herkesin yapamayacağı birşey, bu konuda kendisini bilen arkadaşları alkışlıyorum.

"Böyle TRAFİĞE böyle SÜRÜCÜ gerekli diye düşünüyorum... " düşüncenize kesinlikle katılmıyorum.

Size OMM'nin Motosiklet Yol Sanatı kitabını ve EMOK veya OMM'nin sistem eğitimlerini almanızı öneriyorum.

herkezın bı dusuncesı wardır dusuncelerede saygı meselesı ben senınkıne saygı duyyorum sızınde ole oldugunuzu umuyorum... :) ama böle bi şehirde haywanii şekilde hergun abılerımız ölüyosa başlarım böyleeeee trafıgede ıstanbulada...!!!!!!!!!!:farao: giden CAN ! o arabadakıler ise yaşıyo hayatına dewam ediyoo... kusra bkma sna saygısızlık degıl yaptıgım ama bazı şeylerde gercek... gerceklerde acıdır malesef...! mete_han abim bn senın yanındayım herzaman... bitanecık abımsın...

Pazar günü yaya yaya geziyorum, motor yok napalım. Yoldan karşıya geçicem. Yaya geçidine adımımı attım, 2 taksi geliyodu durdular bana yol verdiler (pek rastlanan bi durum değil ama oldu işte). Tam geçiyodum aralarından bi motor fırladı vınnnn önümden geçti. 2 adım daha atmış olsam gitmiştik. Kimdi o çıksın söylesin burda, çok feci sövdüm ona göre :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pazar günü yaya yaya geziyorum, motor yok napalım. Yoldan karşıya geçicem. Yaya geçidine adımımı attım, 2 taksi geliyodu durdular bana yol verdiler (pek rastlanan bi durum değil ama oldu işte). Tam geçiyodum aralarından bi motor fırladı vınnnn önümden geçti. 2 adım daha atmış olsam gitmiştik. Kimdi o çıksın söylesin burda, çok feci sövdüm ona göre :D

zzuhahahahahah =)) valla ben degılım ztn ıstanbuldayım :=)=)=)=)=):p:p

trafikteki yerimiz tek kelime sıfır kendini kolladın kolladın yoksa bir tamponluk halimizvar allah korusun dün biraz motor kendine gelsin diye gittim yol yapayım dedim 70 km falan gezdim dönerken abi bir kamyon yapıştırmış geliyor ben de 90 km süratle baktım yol zaten dar bir atılırsın frenlere motoru zor durdurdum yoksa atacak yoldan yani birde burda kaza haberlerini okuyoruz temelli motora binesim kalmıyor ölsen yinede iyi ya sakat kalırsak işte o çok kötü birazdaha dikkatli olalım arkadaşlar saygılar

Forumdan Uzaklaştırıldı
katılıyorum okay... kalkmıss bıde kıtap fln dıolar yaa.... ne kıtabı bole ayı araba kamyoncular oldgu sureece kıtabı okusan ne

bugün köprüde slalom yapıyordum servis dönüşü...arkamdan motorize ekip motoru benim 2 katı hızımla slalom yapark bi geçti...abovv dedimm..plakamı aldımı acaba derken gözden kayboldu ben köprüyü henüz bitiremedim polis mecidiyeköye varmıştır bile...:pBMW 650 ile...

Bir insana kendisinden başka kimse zarar veremez.Bu kelimenin altında çok şey saklı,Önce kendimizi eğitelim sonra başkalarını eğitmeye çalışalım.Mete kankama katılıyorum çuvaldızı önce kendimize batıralım

hiç ehliyetim olmamasına karşın kurallara harfiyen uymaya çalışırım (arabada da motosiklette de)genelde gaza gelmedikçe kötü şeyler yapmam sakin sakin kullanırım karşıdaki kişinin de hata yapabileceğini aklımdan çıkarmam...zaten genellikle köyiçlerinde kullanıyorum arada akşamları arabada pederle 10 km fln karayolu yapıyorum...yaşıma göre iyi şoferimdir :)

Başka bi topikte bunun kavgasını dün gece 12'ye kadar tartıştıkk,ve anlamak istemeyenlere yine anlatamadıkk,fakat çoğunlukla kurallara uymuyoruz ama neden uymuyoruz yaşamk için ben şahsen beni gaza getiren birinin önünde uzayıp gidiyorumm,o gaza geldiğimi zannediyo ama ben ondan kaçıyorumm ,bi dingillik yapıp tekerin altına almasın diye benii ,metenin yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ,gerçek yaşam kitaplarda anlatıldığı gibi değil,teorikte telafuz çok basittir,iş icraata döndüğünde herkes birbirinin aynıdır diye düşünüyorum saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar