Trafik Tahammül Sınırları

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Merhaba Dostlar.

Cumartesi günü Tekirdağ'a köfte yemeye gideyim dedim. E5/Beylikdüzü yokuşunda dengesizin teki yüzünden az daha kaza yapıyordum.
MediaMark galiba sağda kalan yer, onun hizasında, metrobüs durağına yakın bir noktada beyaz ticari transporter orta şeritte, sinyalsiz ve kontrolsüz bir şekilde bir anda durdu. Sağ akıyor, sol akıyor; bi bu dangalak durmuş yolun ortasında. Arıza mı falan derken adam kaçtı gitti, ben motorla kalakaldım. Bir anda arkadaki yeni yanaşmış sallama kornaya abandı. İçimden bırak git motoru al kapıdan ibişi dedim ama baktım çocuk var arabada tekrar gazladım.

Büyükçekmece Tüyap yokuşunda ticariye ile karşılaştım. Bi baktım direksiyonda ergenin teki var. Kibarca ne olduğunu sordum. Özür diledi, boşluğuna geldiği için motoru boğup stop ettirmiş. Biz muhabbet ederken yandakiler sanki bi bok varmış gibi dahil olup çığırtkanlık yaptılar.
İkimizde muhabbeti kesip o ibişlerle laf dalaşına girdik. Az daha dayak diyorduk :D

Çocuk da edirneye mal bırakıp geri dönecekmiş. Numarasını aldım, akşam saati köfte yiyerek muhabbeti kurduk.

Siz böyle sağdan soldan atlayan gerzeklere nasıl tahammül ediyorsunuz? Gerçekten sabır işi...

Motosikleti
Ns200 15"
Artık sallamıyorum, değiştiremeyeceğimiz şeyler bunlar. Değiştiremeyeceğimiz şeylere kafa yorup kendi canımızı sıkmaya gerek yok, onlara ne anlatsanız boş. Trafikte defansif sürmekten başka yapacak bir şey yok.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba Dostlar.

Cumartesi günü Tekirdağ'a köfte yemeye gideyim dedim. E5/Beylikdüzü yokuşunda dengesizin teki yüzünden az daha kaza yapıyordum.
MediaMark galiba sağda kalan yer, onun hizasında, metrobüs durağına yakın bir noktada beyaz ticari transporter orta şeritte, sinyalsiz ve kontrolsüz bir şekilde bir anda durdu. Sağ akıyor, sol akıyor; bi bu dangalak durmuş yolun ortasında. Arıza mı falan derken adam kaçtı gitti, ben motorla kalakaldım. Bir anda arkadaki yeni yanaşmış sallama kornaya abandı. İçimden bırak git motoru al kapıdan ibişi dedim ama baktım çocuk var arabada tekrar gazladım.

Büyükçekmece Tüyap yokuşunda ticariye ile karşılaştım. Bi baktım direksiyonda ergenin teki var. Kibarca ne olduğunu sordum. Özür diledi, boşluğuna geldiği için motoru boğup stop ettirmiş. Biz muhabbet ederken yandakiler sanki bi bok varmış gibi dahil olup çığırtkanlık yaptılar.
İkimizde muhabbeti kesip o ibişlerle laf dalaşına girdik. Az daha dayak diyorduk :D

Çocuk da edirneye mal bırakıp geri dönecekmiş. Numarasını aldım, akşam saati köfte yiyerek muhabbeti kurduk.

Siz böyle sağdan soldan atlayan gerzeklere nasıl tahammül ediyorsunuz? Gerçekten sabır işi...
Ya sabır deyip yoluma devam ediyorum. Küçükken dedemden duyardım, "dövmekle adam olsaydı bizim köyün eşekleri adam olurdu" derdi.

E5'in o kısmı da tam Mordor gibi çok feci bir yol. Aşırı dikatli gitmek gerekiyor.

Sabır etmezsek 100 metre arayla ya birini döversin ya dayak yersin .
Allah korusun ya katil ya maktül olursun .
Ben de yapıp pişman oluyorum insanız ama 2 dakikalık korna için bir ömür uğraşmaya gerek yok.
İstanbul bize sabır testinin maksimum seviyesini yaşattı sağ olsun.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Ya sabır deyip yoluma devam ediyorum. Küçükken dedemden duyardım, "dövmekle adam olsaydı bizim köyün eşekleri adam olurdu" derdi.

E5'in o kısmı da tam Mordor gibi çok feci bir yol. Aşırı dikatli gitmek gerekiyor.

Isengard yolları taştan, goldwing gibi çıkarttın beni baştan, nidalarıyla kara kapılara dayanırız gerekirse :D

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
E5'in ne moktan yeridir. Şirinevler-Beylikdüzü Tüyap arası.

Aslında girişte ve k.çekmece/ATATÜRK havalimanı köprüsündeki eds olmasa cillop gibi akacak da. Millet eds var diye özellikle minimuma iniyor.
Hatta bu hafta sonu hayret ettim. Polis otoları trafik yaratıyordu. Artık kim geldiyse her yeri kesmişler. Trafiğin içinde de olabildiğince yavaş gidiyorlardı.

Motosikleti
D400
çok stres yapmalık bir hikaye değil bence :D

Motosikleti
Aslında girişte ve k.çekmece/ATATÜRK havalimanı köprüsündeki eds olmasa cillop gibi akacak da. Millet eds var diye özellikle minimuma iniyor.
Hatta bu hafta sonu hayret ettim. Polis otoları trafik yaratıyordu. Artık kim geldiyse her yeri kesmişler. Trafiğin içinde de olabildiğince yavaş gidiyorlardı.
O yol boyunca bütün eds kameraları arabalarda hız sınırını geçene ceza yazıyor. Am ahız sınırı 80, o sınırda düzgün aksa trafik yine akar ama hem aşırı kalabalık hem de çok fazla denyo sürücü var, arabayla bile fena geliyordu o yol bana.

Motosikleti
cbf 150
Bakın abi tavsiyesi, o yoldan gitmeyin parası neyse verin yolu uzatın ama 3.köprüden beri gidin. sonra sahile inin. O yolda çok kaza olur ayrıca kekolarda çoktur. Ben avrupaya gidiceğim vakit o yoldan gitmemek için aracımı profosyonel motor taşıyan firmalara veriyorum. Çok tehlikeli yol

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben 2002 senesini dağlarda kırlarda geze geze geçirdim. Trekking yapıyorum diye insanlardan kaçtım. 5 sene sürdü kafamın boşalması. 5 sene toplayamadım kafamı ben.

Motosikleti
Ben 2002 senesini dağlarda kırlarda geze geze geçirdim. Trekking yapıyorum diye insanlardan kaçtım. 5 sene sürdü kafamın boşalması. 5 sene toplayamadım kafamı ben.
Ben de 1 buçuk sene oldu istanbul'dan taşındım, geçen yazı Trakya'nın köy yollarında tek başıma geze geze geçirdim insanlardan uzak kafamı dinledim iyi geldi. Artık İstanbul'a gittiğimde Beylikdüzünden içeri girmemeye çalışıyorum mecbur değilsem.
Geçenlerde lastikleri değiştirmek için istinyedeki lastikçiye gittim, TEM yolundan Maslak'a girdikten sonrası trafik feciydi, istanbul trafiği tecrübemi de unutmuşum, köyden indim şehire şeklinde korka korka gidebildim oralarda. Motorun periyodik bakımı için İstanbul'da servise götürme niyetim vardı ama o trafikten sonr avazgeçtim yaşadığım küçük ilçede sanayide usta buldum ona yaptıracağım. Sonuçta yetkili servis de servis manuelini açıp yapacak bu usta da onu açtı bu kmde şunlar şunlar değişecek bu işlemler yapılacak dedi demek ki ille yetkili servise gitmeme gerek yokmuş dedim.

Düsünsenize, 16-17 Milyonluk bir sehir bir ucu cayirovadan basliyor sayarsak,silivriyi hesaba katarsak hemen hemen 60-70 km lik bir yerlesim, carpik yapilasma, ic göc, yasam mücadelesi, üstelik bu nüfüsun ezici bir cogunlugu ülkenin dörtbir tarafindan eski deyimle TASI TPORAGI ALTIN dedikleri sehri Istanbulu mekan tutmuslar,degisik yetisme tarzi ,degisik tahsil durumlari, sehir planlamaci büyüklerimiz de sagolsunlarda gecmiste hic^de gelecegi hesaba katmamislar, veeee veee, iste icinde bulundugumuz ulasim zorluklari,otobüs, metro,tramvay,vapur,Marmaray vs.vs kullanmanin zorluklari yaninda birde tasit trafigi ile cebellesmek hayati git gide tahammülü zor bir duruma sokuyor, tabiri caize eskilerin tabiri ile 72.5 milletin yasadigi bu metropolde tasit sürmek icin insanda peygamber sabri gerekiyor,saba evden cikip ise gitmek aksamda isten cikp eve gelmek artik kahramanlikla esdeger hale geldi,bu cümleden olarak yanimiza bol miktarda SABIR tasi alarak yola cikmamiz icinde bulundugumuz sartlar altinda yapilabilecek en hayirli uygulama olacaktir, yoksa ne yaparsak kendimize ve sevenlerimize yapariz, herkese bol bol sabir ve metanet dileklerimle.

Özellikle pazar günü İstanbul'da trafiğe çıkmak istemiyorum , değişik bir kullanıcı kitlesine denk geliyorum , sadece otomobil değil motosiklet kullananlarda değişik , yani bu insanların bütün hafta toplu ulaşımı kullandıklarına eminim ve pazar günü arabasına , motoruna binip keyif almak yerine alel acele biryerlere yetişme çabasında olmaları gerçekten anlaşılabilir değil , her kavşak kilit , çevre yolu bile dur kalk ilerliyor ama insanlarda inanılmaz bir çabayla ha babam ilerleme çabası , sürekli şerit değiştirme , sağa sola uzun korna çalma , kırmızı yandığı halde tapagaz gidip beş metre kala frene abanma , şeride azcık burnunu yaklaştırana asla müsade etmemek , say say bitmez :) birkaç haftadır uzaktım dün şehir içi takılınca yazdığım güruhla muhatap olmak zorunda kaldım , birşey değişmeyecek ama yazınca biraz stres attım oh be 😃

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de İstanbul'da yaşarken aynı olaylara maruz kalsam bile dert etmiyordum. Benim kendimce bazı kurallarım var;

1) Trafikte benim dışımda herkes mal, herkes ebleh o nedenle önümdeki arkamdaki, sağımdaki solumdaki her araç o an denyo bir hareket yapabilir.
2) Ben kornayla uyarmam, arkam müsaitse dururum, değilse kaçarım.
3) Hızım ne olursa olsun arkama, dibime bir araç gelmişse kaçabiliyorsam kaçarım, kaçamıyorsam sağa çekilir yol veririm.
4) Es kaza ben de abartıp biriyle otobanda yarışmışsam da yarışı kendimce bitirme zamanı geldiğinde adamla yan yana gelir, elimle başparmak ok yapar adamın da gönlünü alırım, hırs yapmasının önüne geçerim.
5) Sürekli yanımı ve arkamı kontrol ederim.
6) Aynalar neyi gösteriyorsa göstersin omuz bakışı yapmadan şerit değiştirmem.
7) Trafiğin kanunlardan bağımsız bir hız düzeni vardır, üstüne çıkarım ama asla altında kalmam. Bir yolda hız limiti en fazla 50 km ise asla o kurala uymam, varsın olsun radara denk geleyim.
8) Motor sürdüğüm zamanlar trafikte kavga etmem, ben o hızda giderken şerefsiz benim sadece arka tekerime yavaşça dokunsa bilirim ki ya sakat kalırım ya ölürüm.

Motosiklet almak üzereyim. En büyük iki endişem:
1) Herşeyi doğru yaptığım ve kurallara uyuduğum halde bir davar yüzünden yaralanmak/ölmek
2) Hayatımı tehlikeye atacak şekilde süren bir davara saldırmak, karakolluk olmak

Geri kalan herşeyin üstesinden gelirim diye düşünüyorum, bu ikisi en büyük sınav gibi.

Çok fazla Zafer Akçay videosu izledim, motorcunun da kuralsızı beter oluyor. Kuryeler ve ergen/keko/gözüdönmüş bir tayfa var, "gel beni döv" diye yalvaran.

KırmızıKulak Instagram'daki şu video beni çok etkiledi. Bu zihniyetle ve enerjiyle hareket etmeye gayret edeceğim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Motosiklet almak üzereyim. En büyük iki endişem:
1) Herşeyi doğru yaptığım ve kurallara uyuduğum halde bir davar yüzünden yaralanmak/ölmek
2) Hayatımı tehlikeye atacak şekilde süren bir davara saldırmak, karakolluk olmak

Geri kalan herşeyin üstesinden gelirim diye düşünüyorum, bu ikisi en büyük sınav gibi.

Çok fazla Zafer Akçay videosu izledim, motorcunun da kuralsızı beter oluyor. Kuryeler ve ergen/keko/gözüdönmüş bir tayfa var, "gel beni döv" diye yalvaran.

KırmızıKulak Instagram'daki şu video beni çok etkiledi. Bu zihniyetle ve enerjiyle hareket etmeye gayret edeceğim.

Trafikte 2 hata bir olursa kaza olur. Her zaman karşındakinin hatalarını telafi edebilecek hızda ve konumda gitmen gerekiyor. Defansif sürmek çok önemli.

Kesinlikle. Manisa'da kendisine yeşil ışık yanınca sağına bakmadan geçen, sonra da o taraftan gaz bile kesmeden gelen sorumsuz kadın yüzünden hayatından olan kurye arkadaş vesilesiyle iyice dank etti. Hak senin, yol senin bile olsa kontrolü elden bırakmamalısın.

Bir de matematiksel olarak şöyle bir olasılık var. İki araçlı kazada kurala uymayan iki sürücünün çarpışma riski herşeyden fazla. Sonra bir kurala uyan, bir de uymayan tarafın riski geliyor. En son, en düşük olasılık iki taraf da kurallara uyuyorsa... Artık o noktada yol kaygan olacak gibi çevresel faktörler veya sabotaj vs. (sevgilinle kavga ettin arabada direksiyona asıldı mesela) ancak kazaya yol açabilir.

Sadece kurala uyarak riski büyük olasılıkla azaltıyorsun ama motosikletin iki teker olması, yollarımızın kötü olması. Zihnin berrak olacak, sakin olacaksın, hiç kolay değil. Dört teker sürücüsü olarak (a2 kursuna bu hafta yazılacağım) ülkemizdeki bilinçli motosiklet sürücüsüne büyük saygı duyuyorum. Trafikte kuralsızlarla uğraş, bozuk yollarla uğraş, MotoPixel paylaştı geçen motosikletin hız sınırı kamyon ile aynı, tankerden yakıt dökülür, ona dikkat et; bir yandan bir de viteli motosiklet kullanıyorlar ve yıllarca bunu başarıyla yapıyorlar, cidden çok zor birşey, olağanüstü bilişsel beceri ve sağlam psikoloji istiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar