konusu geçmişken şunu açıklamak gerek, anayasaya göre önceden izin almaya gerek olmadan silahsız şiddetsiz protesto yapmak haktır, polisin görevi korumaktır, ama bizde çevik direkt dalıyor. eskiden jopla kafamıza kafamıza vururlardı şimdi toma çıktı, bibergazı çıktı, fena ıslatıyorlar.Ayrıca çoğu "medeni" ülkede çevik izinsiz gösteri ve protesto yapanları korur bizdeki gibi kendi psikolojilerini bahane edip garibanlara saldırmaz.
Allah'ım kafa yapısına bak. Ortada koskoca yazılı ANAYASA var ve biri çıkıp bence sorabilir diyor. Anayasa'da yazan ve belirlenen kurallar sizin veya polisin keyfine göre bencesi sencesi olamaz. Yazılı olan bir kural var ve bunun BENCESİ olmadan herkes uymak zorunda. Uymayana da onun ölçüsünde belirli bir cezai yaptırımı vardır.Katılmıyorum, yani elbette sorabilir bana göre. Bir şüpheliyi arıyorlardır, yahut gizli bir operasyon yapıyorlardır, vs. bilinmez ki devletin işleri.
Anayasa konusunda emin misin?Allah'ım kafa yapısına bak. Ortada koskoca yazılı ANAYASA var ve biri çıkıp bence sorabilir diyor. Anayasa'da yazan ve belirlenen kurallar sizin veya polisin keyfine göre bencesi sencesi olamaz. Yazılı olan bir kural var ve bunun BENCESİ olmadan herkes uymak zorunda. Uymayana da onun ölçüsünde belirli bir cezai yaptırımı vardır.
Bir şüpheliyi ararken EHLİYET sorulduğu nerede görülmüş? Ehliyeti olan şüpheli hareket yapamıyor mu? Bir insan motorun başında bir şeyler yapıyor sorması gereken ruhsat ve kimlik mi yoksa EHLİYET mi? Lütfen ya.
Koruma dediğin herhangi bir tesisin, etkili ve yetkili kişinin, büyükbaşın birinin kıçında dolaşan kişidir. Tesadüfen oradan geçsen hırlar tırmalar.Senin koruma ve çevik kuvvetle ne işin olacak toplumsal bir olaya karışmadıysan
Hangi kanun? Resmi Gazetede yayım tarihini ve numarasını alalım lütfen.Araç park halinde iken ve sürüş eylemi yokken EHLİYET SORULAMAZ. Bu açıkça kanunlarda belirtilmiştir.
Özel harekatçıları nerede buluruz abi geçmeyelim oradan. ?Koruma dediğin herhangi bir tesisin, etkili ve yetkili kişinin, büyükbaşın birinin kıçında dolaşan kişidir. Tesadüfen oradan geçsen hırlar tırmalar.
Çevik kuvvetle işim olmaz diye düşünme. Sokaktan geçerken birden bire kucaklarına düşüverirsin. Trafikçileri nerede göreceğini anlatmayayım.
23 sene boyunca her gün karakolluk oldum. Oradan biliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hangi kanun? Resmi Gazetede yayım tarihini ve numarasını alalım lütfen.
Uygulamaya girdin, polis sağa çek dedi çektin ve arabanı durdurdun. Bu durumda park halindesin ve sürüş eylemi yok mesela?
Onlarla bir şekilde karşılaşmış isen Allah'ın sevgili kulu, çok özel birisin demektir.Özel harekatçıları nerede buluruz abi geçmeyelim oradan. ?
vatandaş polis için değil polis vatandaş için varDoğru. Ama vatandaşın da polisten üstün olmadığını bilmesi gerekir.
Kimileri ya takvadan ya da takladan dolayı kendilerini memurdan üstün görüyor. Kim olduğunun bilinmesini istiyor. "Kim olduğu, kimin çocuğu olduğu" elli metreden belli oluyor hâlbuki. (Bkz. Vezirköprülü Turan Kaya'nın cıvata yeğeni)
13 yıla vurduk abi özel olmuşuzdur artık.Onlarla bir şekilde karşılaşmış isen Allah'ın sevgili kulu, çok özel birisin demektir.
Ama Özel Hakaretçilerden (yeni tip bekçi) kaçınmanızı tafsiye ederim.
Sen bizle bir kahve içmeden bu ön yargını yıkamayacaksın kardeşim.vatandaş polis için değil polis vatandaş için var
bu ön yargı değil sadece yargı bir şeyi görmeden değil gördükten sonra oldu13 yıla vurduk abi özel olmuşuzdur artık.
ESPRESSO abiye bir şafak düşünüyorum onaylıyorsan bak gülüyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sen bizle bir kahve içmeden bu ön yargını yıkamayacaksın kardeşim.
Poliste vatandaş ya.
Değişir o yaşın genç her yanlış yapanı direkt yargılama.bu ön yargı değil sadece yargı bir şeyi görmeden değil gördükten sonra oldu
Denk geliriz bir gün.
Ya kardeşim normal normal
Osman Abi'yi al, trakya'ya oğlak çevirme mevsiminde gelin.Ya kardeşim normal normal
Böyle değil.
Osman abiyle geleceğim bak.
Benim içindeki bireylerle bir sorunum yok, kurum olarak karşıyım.Değişir o yaşın genç her yanlış yapanı direkt yargılama.
Şikayet et eleştir ama genelleme benim ki tavsiye.
Otursan konuşsan zaten dersin anlarsın.
Denk geliriz bir gün.
Genel olarak işim gereği trafikteyim ve polisler ile alakalı bir problem yaşamadım, çevirmeye girdiğimde kaskımı çıkartıp skuterimden inip belkiyorum (gerçi kimi zaman zor gelip kontağı kapatıp bekliyorum) ve absürt bir karşılama daha yaşamadım. 2 dakikalık bir sorgu için saçma sapan triplere girmeyip istediklerini yapıp çekip gidiyorum.Abi sert olunacak insana sert olunuyor istisnalar var meslekte dangalak çok.
Terör suçlusuna narkotik satıcısına zaten kibar olamazsın el bombası atan var desem burada polisliği trafikten sanan bazı dallama arkadaşlar hak ettiler attılar der.
Asayiş uygulamasın da denk gelip sorun yaşamazsın istisna tabi var dediğim gibi .
Sen nasılsan öyle gelirler kimse seni kovalamaz kovalamadı diye düşünüyorum.
Çürük çok orasını zaten biz biliyoruz maalesef.
Sen şapka kanununa uyuyor musun mesela? İstisnasız her dışarı çıkışında şapkanı takıyor musun?Allah'ım kafa yapısına bak. Ortada koskoca yazılı ANAYASA var ve biri çıkıp bence sorabilir diyor. Anayasa'da yazan ve belirlenen kurallar sizin veya polisin keyfine göre bencesi sencesi olamaz. Yazılı olan bir kural var ve bunun BENCESİ olmadan herkes uymak zorunda. Uymayana da onun ölçüsünde belirli bir cezai yaptırımı vardır.
Bir şüpheliyi ararken EHLİYET sorulduğu nerede görülmüş? Ehliyeti olan şüpheli hareket yapamıyor mu? Bir insan motorun başında bir şeyler yapıyor sorması gereken ruhsat ve kimlik mi yoksa EHLİYET mi? Lütfen ya.
Araç park halinde iken ve sürüş eylemi yokken EHLİYET SORULAMAZ. Bu açıkça kanunlarda belirtilmiştir.
Sen şapka kanununa uyuyor musun mesela? İstisnasız her dışarı çıkışında şapkanı takıyor musun?
Motosiklet kullandığını farz ediyorum, aralardan geçme, emniyet şeridi kullanma, filtreleme vs., bunlarla ilgili yasaklara uyuyor musun? (Motorcuların %99'u bunlara uymadığından, senin de uymadığın görüşü bende ağır basıyor).
Yani polis varken, tüm gücüyle mevcutken şu ülkede her gün olan olaylara aklım ermiyor artık benim.
Polisin olmadığını, yahut yetkilerinin tırpanlanmış olduğunu düşünemiyorum bile.
O yüzden polisin ehliyet sormasını bu kadar büyütmeyeceksin kafanda, sanki sen her kurala harfiyen uyuyormuşsun gibi.
Ha büyütüyorsan da, örneğin biri sokakta boğazına bıçak dayayıp "sökül cüzdanı" dediğinde, "polis, polis!" diye cıyaklamayacaksın.