Trafik Polislerin Saçmalaması

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ayrıca çoğu "medeni" ülkede çevik izinsiz gösteri ve protesto yapanları korur bizdeki gibi kendi psikolojilerini bahane edip garibanlara saldırmaz.
konusu geçmişken şunu açıklamak gerek, anayasaya göre önceden izin almaya gerek olmadan silahsız şiddetsiz protesto yapmak haktır, polisin görevi korumaktır, ama bizde çevik direkt dalıyor. eskiden jopla kafamıza kafamıza vururlardı şimdi toma çıktı, bibergazı çıktı, fena ıslatıyorlar.

Katılmıyorum, yani elbette sorabilir bana göre. Bir şüpheliyi arıyorlardır, yahut gizli bir operasyon yapıyorlardır, vs. bilinmez ki devletin işleri.
Allah'ım kafa yapısına bak. Ortada koskoca yazılı ANAYASA var ve biri çıkıp bence sorabilir diyor. Anayasa'da yazan ve belirlenen kurallar sizin veya polisin keyfine göre bencesi sencesi olamaz. Yazılı olan bir kural var ve bunun BENCESİ olmadan herkes uymak zorunda. Uymayana da onun ölçüsünde belirli bir cezai yaptırımı vardır.

Bir şüpheliyi ararken EHLİYET sorulduğu nerede görülmüş? Ehliyeti olan şüpheli hareket yapamıyor mu? Bir insan motorun başında bir şeyler yapıyor sorması gereken ruhsat ve kimlik mi yoksa EHLİYET mi? Lütfen ya.

Araç park halinde iken ve sürüş eylemi yokken EHLİYET SORULAMAZ. Bu açıkça kanunlarda belirtilmiştir.

Allah'ım kafa yapısına bak. Ortada koskoca yazılı ANAYASA var ve biri çıkıp bence sorabilir diyor. Anayasa'da yazan ve belirlenen kurallar sizin veya polisin keyfine göre bencesi sencesi olamaz. Yazılı olan bir kural var ve bunun BENCESİ olmadan herkes uymak zorunda. Uymayana da onun ölçüsünde belirli bir cezai yaptırımı vardır.

Bir şüpheliyi ararken EHLİYET sorulduğu nerede görülmüş? Ehliyeti olan şüpheli hareket yapamıyor mu? Bir insan motorun başında bir şeyler yapıyor sorması gereken ruhsat ve kimlik mi yoksa EHLİYET mi? Lütfen ya.
Anayasa konusunda emin misin?
Devletin kendi birimleri anayasaya uymazken .........................

Motosikleti
Honda Forza 250
Hırsızlar genelde iterek götürür, poliste tedirgin olmuş ehliyet sormuş, artislik yapacam diye olayı büyütmüşsün. insan gibi konuşsan zaten anahtarı gördükleri anda giderler, egzosla felan uğraşmazlar. Adamlar iplemeden de gidebilirdi, ama kayıtsız kalmamış kontrol etmek istemişler. Güzel ülkemin suçlu olanı ayrı sıkıntı, olmayanı ayrı sıkıntı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Senin koruma ve çevik kuvvetle ne işin olacak toplumsal bir olaya karışmadıysan
Koruma dediğin herhangi bir tesisin, etkili ve yetkili kişinin, büyükbaşın birinin kıçında dolaşan kişidir. Tesadüfen oradan geçsen hırlar tırmalar.
Çevik kuvvetle işim olmaz diye düşünme. Sokaktan geçerken birden bire kucaklarına düşüverirsin. Trafikçileri nerede göreceğini anlatmayayım.
23 sene boyunca her gün karakolluk oldum. Oradan biliyorum. 🥱
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Araç park halinde iken ve sürüş eylemi yokken EHLİYET SORULAMAZ. Bu açıkça kanunlarda belirtilmiştir.
Hangi kanun? Resmi Gazetede yayım tarihini ve numarasını alalım lütfen.

Uygulamaya girdin, polis sağa çek dedi çektin ve arabanı durdurdun. Bu durumda park halindesin ve sürüş eylemi yok mesela?

Koruma dediğin herhangi bir tesisin, etkili ve yetkili kişinin, büyükbaşın birinin kıçında dolaşan kişidir. Tesadüfen oradan geçsen hırlar tırmalar.
Çevik kuvvetle işim olmaz diye düşünme. Sokaktan geçerken birden bire kucaklarına düşüverirsin. Trafikçileri nerede göreceğini anlatmayayım.
23 sene boyunca her gün karakolluk oldum. Oradan biliyorum. 🥱

Hangi kanun? Resmi Gazetede yayım tarihini ve numarasını alalım lütfen.

Uygulamaya girdin, polis sağa çek dedi çektin ve arabanı durdurdun. Bu durumda park halindesin ve sürüş eylemi yok mesela?
Özel harekatçıları nerede buluruz abi geçmeyelim oradan. ?

Ben ne okudum az önce ya... ya bu olayın elle tutulur hiç bir yanı yok Allah sabır versin geçmiş olsun

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Onlarla bir şekilde karşılaşmış isen Allah'ın sevgili kulu, çok özel birisin demektir.
Ama Özel Hakaretçilerden (yeni tip bekçi) kaçınmanızı tafsiye ederim.
13 yıla vurduk abi özel olmuşuzdur artık.

ESPRESSO abiye bir şafak düşünüyorum onaylıyorsan bak gülüyor :ROFLMAO:

vatandaş polis için değil polis vatandaş için var
Sen bizle bir kahve içmeden bu ön yargını yıkamayacaksın kardeşim.
Poliste vatandaş ya.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
13 yıla vurduk abi özel olmuşuzdur artık.

ESPRESSO abiye bir şafak düşünüyorum onaylıyorsan bak gülüyor :ROFLMAO:

Sen bizle bir kahve içmeden bu ön yargını yıkamayacaksın kardeşim.
Poliste vatandaş ya.
bu ön yargı değil sadece yargı bir şeyi görmeden değil gördükten sonra oldu

bu ön yargı değil sadece yargı bir şeyi görmeden değil gördükten sonra oldu
Değişir o yaşın genç her yanlış yapanı direkt yargılama.
Şikayet et eleştir ama genelleme benim ki tavsiye.
Otursan konuşsan zaten dersin anlarsın.
Denk geliriz bir gün.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Denk geliriz bir gün.
EhlbOnYWsAIoXSI.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ya kardeşim normal normal :D
Böyle değil.
Osman abiyle geleceğim bak.
Osman Abi'yi al, trakya'ya oğlak çevirme mevsiminde gelin.

Değişir o yaşın genç her yanlış yapanı direkt yargılama.
Şikayet et eleştir ama genelleme benim ki tavsiye.
Otursan konuşsan zaten dersin anlarsın.
Denk geliriz bir gün.
Benim içindeki bireylerle bir sorunum yok, kurum olarak karşıyım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Abi sert olunacak insana sert olunuyor istisnalar var meslekte dangalak çok.
Terör suçlusuna narkotik satıcısına zaten kibar olamazsın el bombası atan var desem burada polisliği trafikten sanan bazı dallama arkadaşlar hak ettiler attılar der.
Asayiş uygulamasın da denk gelip sorun yaşamazsın istisna tabi var dediğim gibi .
Sen nasılsan öyle gelirler kimse seni kovalamaz kovalamadı diye düşünüyorum.
Çürük çok orasını zaten biz biliyoruz maalesef.
Genel olarak işim gereği trafikteyim ve polisler ile alakalı bir problem yaşamadım, çevirmeye girdiğimde kaskımı çıkartıp skuterimden inip belkiyorum (gerçi kimi zaman zor gelip kontağı kapatıp bekliyorum) ve absürt bir karşılama daha yaşamadım. 2 dakikalık bir sorgu için saçma sapan triplere girmeyip istediklerini yapıp çekip gidiyorum.

Ama şundan eminim eşgale göre çevirdikleri çok oluyor, mesela bizimkilerin araba ile çıkınca çevriliyorum ama kendi arabam ile çıkınca genelde çevrilmeden gidiyorum. :)

Motosikleti
Yok

Sen şapka kanununa uyuyor musun mesela? İstisnasız her dışarı çıkışında şapkanı takıyor musun?

Motosiklet kullandığını farz ediyorum, aralardan geçme, emniyet şeridi kullanma, filtreleme vs., bunlarla ilgili yasaklara uyuyor musun? (Motorcuların %99'u bunlara uymadığından, senin de uymadığın görüşü bende ağır basıyor).

Yani polis varken, tüm gücüyle mevcutken şu ülkede her gün olan olaylara aklım ermiyor artık benim.

Polisin olmadığını, yahut yetkilerinin tırpanlanmış olduğunu düşünemiyorum bile.

O yüzden polisin ehliyet sormasını bu kadar büyütmeyeceksin kafanda, sanki sen her kurala harfiyen uyuyormuşsun gibi.

Ha büyütüyorsan da, örneğin biri sokakta boğazına bıçak dayayıp "sökül cüzdanı" dediğinde, "polis, polis!" diye cıyaklamayacaksın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Sen şapka kanununa uyuyor musun mesela? İstisnasız her dışarı çıkışında şapkanı takıyor musun?

Motosiklet kullandığını farz ediyorum, aralardan geçme, emniyet şeridi kullanma, filtreleme vs., bunlarla ilgili yasaklara uyuyor musun? (Motorcuların %99'u bunlara uymadığından, senin de uymadığın görüşü bende ağır basıyor).

Yani polis varken, tüm gücüyle mevcutken şu ülkede her gün olan olaylara aklım ermiyor artık benim.

Polisin olmadığını, yahut yetkilerinin tırpanlanmış olduğunu düşünemiyorum bile.

O yüzden polisin ehliyet sormasını bu kadar büyütmeyeceksin kafanda, sanki sen her kurala harfiyen uyuyormuşsun gibi.

Ha büyütüyorsan da, örneğin biri sokakta boğazına bıçak dayayıp "sökül cüzdanı" dediğinde, "polis, polis!" diye cıyaklamayacaksın.
00-47-21-570_512.gif

Motosikleti
Forza 250
Eski evim karakolun yanındaydı. Senin gibi yıkamaya , tamirat için motorun yanına gittiğimde bazen polisler gelir senin yaşadığın gibi davranırlardı. Hemen anahtarı gösteriyorsun, gerekirse ehliyeti de problem kalmıyor. Polisin kesiciye sokması falan kabul edilemez ama yok bana ehliyet soramaz yok sürmüyordum geç bunları. Baştan ılımlı yaklaşırsan konu kapanır. İnada bindirirsen uğraşır durursun. Ders olsun sana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar