- Motosikleti
- Husqvarna Svartpilen 250
3-5 tanesine hepimizi karaliyorsun yapma. Ben Türkiye‘ye geldigimde araç bile süremiyorum kural olmadigindan. Yaziyi paylasan arkadasin yazdiklarini iyi okumadin sanirim, sagdan sollama yapilmamasina ragmen kazaya sebebiyet vermis, gurbetci arkadasin sinyalinin yandiginida belirtmis. Burada daha gurbetci olan arkadas siz laf söylemeyin diye ne yapabilirdi ? Motorcu gecsin diye komple araci stop edip yolun ortasında mi bekleyecekti?
Gurbetci nefreti size birsey kazandirmaz bilginiz olsun, iyi forumlar.
Çoğunluğun böyle olduğu bir gerçek dostum. Yazıyı okuyan arkadaşın yazdıklarını gayet iyi okudum, zaten ben de kendisinin suçsuz olduğunu söylemedim. Sağdan sollama yapmak elbette yanlış ancak bahsi geçen aracın sağa dönüş sinyalinin unutulmuş olması da bence bir ihmaldir. Sinyallerinin koyu film ile kaplanması zaten sürücünün normal bir zekaya sahip olmadığının bir kanıtıdır. Benzer durumda metrelerce sağa sinyal veren bir araç karşısında motosiklet ile ben de sağdan sollardım ancak gerçekten sağa dönüş yapılabilen bir kavşak var ise veya sağ tarafta duraklama yapılabilecek bir bölge ise oldukça temkinli yaklaşırdım.
Avrupa plakalı araçlar ile verdiğim örnekler tamamen benim kendi gözlemlerimdir. Tekrar belirtiyorum elbette hepsi bu şekilde değil ancak 10 araç gördüysem 8'inin bu şekilde olduğuna şahit oluyorum ve evet bunların pislik olduğunu düşünüp tamamen ego tatminliği ile alakalı olduğunu varsayıyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve Antalya ve Fethiye'de yazları bulunuyorum. Zaman zaman Almanya, Fransa ve İspanya'da da araç kullanıyorum ve farkı rahatlıkla anlayabiliyorum. Gerçekten Türkiye'de trafikte gurbetçi arkadaşlardan çektiğim kadar hiç birinden çekmiyorum. Hatta o mesajı yazdığım hafta Tem otoyolunda, Ankara'dan İstanbul'a seyahat ediyordum. Araç ile genellikle sağ veya orta şeritte arabam ile ilerlerim, sadece sollama yapacağım zaman en sol şerite çıkarım. Ancak hız limitine uymayan veya makas atarak ilerleyen araçlar yüzünden tam 4 kere arkadan çarpılma tehlikesi geçirdim, abartmıyorum hepsi de Avrupa plakalı araçlardı. Ben sizi bilmem ancak trafikte bu araçla karşılaştığım zaman ekstra dikkat ediyorum. Yaklaşık 20 yıldır araç kullanıyorum ve bu şekilde daha çok örnek verebilirim gurbetçi arkadaşlar ile ilgili.
Yakın zamanda yürürlüğe giren, yabancı plakalı araçların cezalarını ödemeden gümrükten çıkamama maddesi sayesinde belki bir caydırıcılık olabilir önümüzdeki senelerde. Ben de yaklaşık 3 sene sonra fahri müfettişliğe başvuru yapacağım ve eğer yetki varsa bahsettiğim şekilde tehlikeli araç kullanan kişilere ceza yazılmasına katkıda bulunacağım.
Size de iyi forumlar, güvenli sürüşler...
Son düzenleme: