Trafik ihlal ihbarlarını nereye yapıyorsunuz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bursa için konuşayım; git gel güzergahımda sağ şerit en akıcı şerit, orta ve sol patates.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ailemdeki bütün şöförlerde sol şerit hastalığı var :) bir tek ben orta ve sağ şerit kullanıyorum.
Sol şerit aslında bana en güvenli şeritmiş gibi geliyor. Tehlike gelecekse genelde sağından geliyor. Orta şeritte iki tarafa da dikkat etmek gerekiyor, sağda da hiç beklemediğin emniyet şeridinde yapıştıran birilerine denk gelebiliyorsun.

Sol şerit aslında bana en güvenli şeritmiş gibi geliyor. Tehlike gelecekse genelde sağından geliyor. Orta şeritte iki tarafa da dikkat etmek gerekiyor, sağda da hiç beklemediğin emniyet şeridinde yapıştıran birilerine denk gelebiliyorsun.
Abi Bursa'da emniyet şeridi diye bir kavram daha gelişmediği için böyle bir risk meydana gelmiyor, gerçi Bursa sürücüleri psikopat her an her yerden gelebilirler. :D

Abi Bursa'da emniyet şeridi diye bir kavram daha gelişmediği için böyle bir risk meydana gelmiyor, gerçi Bursa sürücüleri psikopat her an her yerden gelebilirler. :D

Sırasız tam liste 41-16-54 gördüğüm zaman bi kendime çeki düzen verip derin nefes alıyorum, acaba ne olacak diye.
Eskiden Uludağ'a çıkarken özellikle 16'lar çekilmez çile olurdular.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bursa trafiğinde arabalara alıştım ama motosikletlere hala alışamadım. Silme geçiyor bir çok motorcu. Düzenli ayna kontrolü yapmasam 10 defa yere yapışmıştım.

Sırasız tam liste 41-16-54 gördüğüm zaman bi kendime çeki düzen verip derin nefes alıyorum, acaba ne olacak diye.
Eskiden Uludağ'a çıkarken özellikle 16'lar çekilmez çile olurdular.
UIudağ yolunda virajdan taşanımı ararsınız yoksa yavaş gidenimi, her türlü cinsi var o yolda. Neredeyse her hafta çıkarım o yola her hafta canım sıkılır. :)

UIudağ yolunda virajdan taşanımı ararsınız yoksa yavaş gidenimi, her türlü cinsi var o yolda. Neredeyse her hafta çıkarım o yola her hafta canım sıkılır. :)

Ben kağnı gibi gidip yanından geçince vatanı satmışım gibi sinir krizi geçirenlere takılıyordum en çok. Ekseriyetle de bunlar beyaz SUV süren abilerimiz oluyorlar, X5'leri Qbilmemkaçları ile dört çekere güvenip fıyk fıyk çıkarken bir götü boklu Ford Fiesta geliyor bunları tepeleye tepeleye geçiyor, deliriyorlardı =)

İnişler ayrı şenlik, uludağ'ın da kartalkaya'nın da en sevmediğim tarafı.. hepsi 5'le giden, zincirleri takılı, dörtlüleri yakık dayılar.. göt göte gidiyorlar bir de.. mecbur toplu solluyordum ben de ne yapayım =))

Bu olaya ne sövüyorlardır :) halbuki kazaya o kadar çok davetiye getiriyorlarki, bir bilseler keşke...

Yaw normalde ben de istemem öyle yapmayı. Ama cidden 5kmh - 10kmh ile her yanları zincir, 4'lüler yanıyor işaret fişekleri atılmış beyaz bayraklar göndere çekilmiş.. Ulan madem kaymaktan o kadar korkuyorsunuz inanılmaz tehlikeli bir yoldasınız :p ulan aralara boşluk bırakın o zaman 2 araba? =))
Eh yani dağdan 3 saatte inmek istemiyorum böyle tipler yüzünden.

Yaw normalde ben de istemem öyle yapmayı. Ama cidden 5kmh - 10kmh ile her yanları zincir, 4'lüler yanıyor işaret fişekleri atılmış beyaz bayraklar göndere çekilmiş.. Ulan madem kaymaktan o kadar korkuyorsunuz inanılmaz tehlikeli bir yoldasınız :p ulan aralara boşluk bırakın o zaman 2 araba? =))
Eh yani dağdan 3 saatte inmek istemiyorum böyle tipler yüzünden.
E tabi abi, Uludağ oteller bölgesinden Jandarma 35 kilometre civarı olması lazım. 35 Kilometreyide 3 saatte inmek uyuz bir durum, aslında yeni kar yağdığı zaman bu durum oluyor genelde yollar açık olur. Şansınıza yollar açık olursa gişeler çıkışından hemen sola dönerseniz o yol boyunca dümdüz giderseniz Keles yoluna çıkarsınız ve yüksek ihtimalle daha kısa sürede şehir merkezine inersiniz, o yolda artık genelde açık oluyor çünkü Karacakaya su fabrikasının tırları hep o yolu kullanır ancak gişeler ve Soğukpınar arası yolların açık olması gerekir.

E tabi abi, Uludağ oteller bölgesinden Jandarma 35 kilometre civarı olması lazım. 35 Kilometreyide 3 saatte inmek uyuz bir durum, aslında yeni kar yağdığı zaman bu durum oluyor genelde yollar açık olur. Şansınıza yollar açık olursa gişeler çıkışından hemen sola dönerseniz o yol boyunca dümdüz giderseniz Keles yoluna çıkarsınız ve yüksek ihtimalle daha kısa sürede şehir merkezine inersiniz, o yolda artık genelde açık oluyor çünkü Karacakaya su fabrikasının tırları hep o yolu kullanır ancak gişeler ve Soğukpınar arası yolların açık olması gerekir.

Ben bu gidişleri genelde hep kış sezonunda yapıyordum, artık çok gitmiyorum.
Yalnız Keles güneye bakmıyor mu? Ordan merkeze çok dolanır gibime geldi ya da ben yolu anlamadım.
Bir de yol genişleyince biraz daha rahatladı tabi.

Ben bu gidişleri genelde hep kış sezonunda yapıyordum, artık çok gitmiyorum.
Yalnız Keles güneye bakmıyor mu? Ordan merkeze çok dolanır gibime geldi ya da ben yolu anlamadım.
Bir de yol genişleyince biraz daha rahatladı tabi.
Abi sadece 10 kilometre civarı artıyor ancak yol neredeyse 1.5 kat daha geniş ve Orhaneli yolunun Bursa istikametine çıktığınızda yol çift şeride çıkıyor oradanda odunluğa çıkıyorsunuz, biz merkezde oturmamıza rağmen dağ yolunda çok trafik olursa bahsettiğim Keles-Orhaneli-Odunluk istikametini kullanıyoruz.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Halamın şeyi olsaydı, amcam olurdu şeklinde bir yere varamayız.

Şimdi sen bu CG ci tayfasına milyon milyon yazsan ne olur, adam ödeyemeyecek, devlette tahsil edemeyecek bir müddet sonra bunlar baktılar bir şey olmuyor daha pervasız olacak, olay bu.

Kısacası gerçekçi olmak lazım. Cezaların yüksek olması normal vatandaşı pasifize eder.

Çözüm ceza miktarını artırmak değil denetimi artırmak, her suç işlediğinde cezasını çekeceğini bilmek.
Motoru sadece o CG'ci tayfa kullanmıyor, bu cezaları ödemenin yasal zorunluluğu bilen apaçiler de kullanıyor.

Halanızın neyi olsaydı gibi değimler beni pek ilgilendirmiyor, ama insanın huzuru beni ilgilendiriyor. Denetimi arttır, ceza olmadığı sürece denetim olsa ne yazar?

Bursa için konuşayım; git gel güzergahımda sağ şerit en akıcı şerit, orta ve sol patates
Ankara'da da böyle. O yüzden arabada sağ, motosiklette sol favorimdir.

Bunun sebebini birinci ağızdan öğrendim, küçük kardeşim yeni B ehliyetini aldı. Hocası bunlara "nasıl giderseniz gidin, orta şeritten gidin, sağ tehlikeli" diye tembihlemis. O yüzden hocasını sabaha bırakarak, ufaklığın direksiyon eğitimini ben devraldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar