Ailemdeki bütün şöförlerde sol şerit hastalığı varBursa için konuşayım; git gel güzergahımda sağ şerit en akıcı şerit, orta ve sol patates.
Sol şerit aslında bana en güvenli şeritmiş gibi geliyor. Tehlike gelecekse genelde sağından geliyor. Orta şeritte iki tarafa da dikkat etmek gerekiyor, sağda da hiç beklemediğin emniyet şeridinde yapıştıran birilerine denk gelebiliyorsun.Ailemdeki bütün şöförlerde sol şerit hastalığı varbir tek ben orta ve sağ şerit kullanıyorum.
Abi Bursa'da emniyet şeridi diye bir kavram daha gelişmediği için böyle bir risk meydana gelmiyor, gerçi Bursa sürücüleri psikopat her an her yerden gelebilirler.Sol şerit aslında bana en güvenli şeritmiş gibi geliyor. Tehlike gelecekse genelde sağından geliyor. Orta şeritte iki tarafa da dikkat etmek gerekiyor, sağda da hiç beklemediğin emniyet şeridinde yapıştıran birilerine denk gelebiliyorsun.
Abi Bursa'da emniyet şeridi diye bir kavram daha gelişmediği için böyle bir risk meydana gelmiyor, gerçi Bursa sürücüleri psikopat her an her yerden gelebilirler.![]()
UIudağ yolunda virajdan taşanımı ararsınız yoksa yavaş gidenimi, her türlü cinsi var o yolda. Neredeyse her hafta çıkarım o yola her hafta canım sıkılır.Sırasız tam liste 41-16-54 gördüğüm zaman bi kendime çeki düzen verip derin nefes alıyorum, acaba ne olacak diye.
Eskiden Uludağ'a çıkarken özellikle 16'lar çekilmez çile olurdular.
Bursaya taşındınız sanırım, benimde bir ayağım orada. "Bursa da trafik sağdan akar" diye bir terim vardırBursa için konuşayım; git gel güzergahımda sağ şerit en akıcı şerit, orta ve sol patates.
UIudağ yolunda virajdan taşanımı ararsınız yoksa yavaş gidenimi, her türlü cinsi var o yolda. Neredeyse her hafta çıkarım o yola her hafta canım sıkılır.![]()
2 Ay önce Bursa'ya taşındım ama yine işten kaynaklı 1 ay sonra İzmir'e geri taşınıyorum.Bursaya taşındınız sanırım, benimde bir ayağım orada. "Bursa da trafik sağdan akar" diye bir terim vardır![]()
Bu olaya ne sövüyorlardırmecbur toplu solluyordum ben de ne yapayım =))
Bu olaya ne sövüyorlardırhalbuki kazaya o kadar çok davetiye getiriyorlarki, bir bilseler keşke...
E tabi abi, Uludağ oteller bölgesinden Jandarma 35 kilometre civarı olması lazım. 35 Kilometreyide 3 saatte inmek uyuz bir durum, aslında yeni kar yağdığı zaman bu durum oluyor genelde yollar açık olur. Şansınıza yollar açık olursa gişeler çıkışından hemen sola dönerseniz o yol boyunca dümdüz giderseniz Keles yoluna çıkarsınız ve yüksek ihtimalle daha kısa sürede şehir merkezine inersiniz, o yolda artık genelde açık oluyor çünkü Karacakaya su fabrikasının tırları hep o yolu kullanır ancak gişeler ve Soğukpınar arası yolların açık olması gerekir.Yaw normalde ben de istemem öyle yapmayı. Ama cidden 5kmh - 10kmh ile her yanları zincir, 4'lüler yanıyor işaret fişekleri atılmış beyaz bayraklar göndere çekilmiş.. Ulan madem kaymaktan o kadar korkuyorsunuz inanılmaz tehlikeli bir yoldasınızulan aralara boşluk bırakın o zaman 2 araba? =))
Eh yani dağdan 3 saatte inmek istemiyorum böyle tipler yüzünden.
E tabi abi, Uludağ oteller bölgesinden Jandarma 35 kilometre civarı olması lazım. 35 Kilometreyide 3 saatte inmek uyuz bir durum, aslında yeni kar yağdığı zaman bu durum oluyor genelde yollar açık olur. Şansınıza yollar açık olursa gişeler çıkışından hemen sola dönerseniz o yol boyunca dümdüz giderseniz Keles yoluna çıkarsınız ve yüksek ihtimalle daha kısa sürede şehir merkezine inersiniz, o yolda artık genelde açık oluyor çünkü Karacakaya su fabrikasının tırları hep o yolu kullanır ancak gişeler ve Soğukpınar arası yolların açık olması gerekir.
Abi sadece 10 kilometre civarı artıyor ancak yol neredeyse 1.5 kat daha geniş ve Orhaneli yolunun Bursa istikametine çıktığınızda yol çift şeride çıkıyor oradanda odunluğa çıkıyorsunuz, biz merkezde oturmamıza rağmen dağ yolunda çok trafik olursa bahsettiğim Keles-Orhaneli-Odunluk istikametini kullanıyoruz.Ben bu gidişleri genelde hep kış sezonunda yapıyordum, artık çok gitmiyorum.
Yalnız Keles güneye bakmıyor mu? Ordan merkeze çok dolanır gibime geldi ya da ben yolu anlamadım.
Bir de yol genişleyince biraz daha rahatladı tabi.
Motoru sadece o CG'ci tayfa kullanmıyor, bu cezaları ödemenin yasal zorunluluğu bilen apaçiler de kullanıyor.Halamın şeyi olsaydı, amcam olurdu şeklinde bir yere varamayız.
Şimdi sen bu CG ci tayfasına milyon milyon yazsan ne olur, adam ödeyemeyecek, devlette tahsil edemeyecek bir müddet sonra bunlar baktılar bir şey olmuyor daha pervasız olacak, olay bu.
Kısacası gerçekçi olmak lazım. Cezaların yüksek olması normal vatandaşı pasifize eder.
Çözüm ceza miktarını artırmak değil denetimi artırmak, her suç işlediğinde cezasını çekeceğini bilmek.
Ankara'da da böyle. O yüzden arabada sağ, motosiklette sol favorimdir.Bursa için konuşayım; git gel güzergahımda sağ şerit en akıcı şerit, orta ve sol patates