Trafik ihlal ihbarlarını nereye yapıyorsunuz?

Arkadaşlar selam,

Epeydir araç kamerası olsun, kask kamerası olsun, kaydettiğim trafik ihlallerini, ilk gördüğüm trafik polis memuruna ibraz ediyorum. Polis arkadaşların da bu konuda epey istekli ve ciddi olduğunu gördükçe, bende baya baya keyif almaya başladım zira adalet müptelasıyım. Fakat her zaman da polise denk gelemiyorum.

Aradım taradım ama karşıma sadece 112'nin sayfası ve Cimer çıkıyor. Buralardan ihbar yapmak, video paylaşmak vs tam bir külfet. Doğru bir kanal da değil gibi.

Şimdi, sana mı kaldı, hiç işin gücün yok mu v.s. diyebilirsiniz. Bir hayvanı sevgiyle ehlilleştirebilirsiniz fakat kimi mankafalar anca cezadan, sopadan anlar.

Var mı bu işin daha efektif bir yolu?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
EGM Online ya da EGM mobil üzerinden yapabilirsiniz ama kendi içinizde kendinizi "ispiyoncu" olarak görmek kötü bir şey olacaktır.

Arkadaşlar selam,

Epeydir araç kamerası olsun, kask kamerası olsun, kaydettiğim trafik ihlallerini, ilk gördüğüm trafik polis memuruna ibraz ediyorum.

Bence doğru bir iş yapmıyorsun.

Niye diyeceksin.

Kurallara herkes uymalı o konuda hem fikiriz, yanlış gördüğümüzü bildirmeliyiz ama bunu bir iş haline getirmemeliyiz.

Trafikte ki düzenlemelerin her zaman güncel olduğuna ve yolun şartlarını karşıladığına inanmıyorum.

Ceza miktarlarının da ihlali önlemek için değil halkı sindirmek, pasifize etmek için çok yüksek olduğuna inanıyorum. Ceza miktarlarına da karşıyım ve çok yüksek buluyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Doğrudan ceza yazmak için "Fahri Abi" olacağım da beş senedir üşengeçlikten emniyete dilekçe veremedim.🥱

Ceza miktarlarının da ihlali önlemek için değil halkı sindirmek, pasifize etmek için çok yüksek olduğuna inanıyorum. Ceza miktarlarına da karşıyım ve çok yüksek buluyorum.
2026'da yapılan %10 hız ihlal payının kaldırılıp garip bir hesaplama skalasının getirilmesinde kötü bir niyet var, buna katılıyorum. Fakat bunun haricinde olan cezaların bir kısmı caydırıcı ve yeterli değil;

- Kırmızı ışıkta geçen bir dangaloz ile burun buruna gelip, acaba durmasaydım bu beni kesin biçerdi dediğiniz oldu mu? Canınıza kast etmenin cezası sadece 5000 TL.
- Cep telefonu kullanan birinin dikkatsizliği mesela? Bu da 5000 TL.
- Hatalı şerit değiştirme yapan birinden son anda kurtulduğunuz oldu mu mesela? Daha bugün yaşadım, bu gece kendi yatağım yerine hastanede yatıyor da olabilirdim mesela. Ha cezası da 2700 TL cik.

Benim bahsettiğim ihlaller bu tip zaten. Elime kamera veya radar alıp, yol kenarında ağacın altına tüneyip trafiği kaydetmiyorum elbette...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar