Trafik ihlal ihbarlarını nereye yapıyorsunuz?

Arkadaşlar selam,

Epeydir araç kamerası olsun, kask kamerası olsun, kaydettiğim trafik ihlallerini, ilk gördüğüm trafik polis memuruna ibraz ediyorum. Polis arkadaşların da bu konuda epey istekli ve ciddi olduğunu gördükçe, bende baya baya keyif almaya başladım zira adalet müptelasıyım. Fakat her zaman da polise denk gelemiyorum.

Aradım taradım ama karşıma sadece 112'nin sayfası ve Cimer çıkıyor. Buralardan ihbar yapmak, video paylaşmak vs tam bir külfet. Doğru bir kanal da değil gibi.

Şimdi, sana mı kaldı, hiç işin gücün yok mu v.s. diyebilirsiniz. Bir hayvanı sevgiyle ehlilleştirebilirsiniz fakat kimi mankafalar anca cezadan, sopadan anlar.

Var mı bu işin daha efektif bir yolu?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
EGM Online ya da EGM mobil üzerinden yapabilirsiniz ama kendi içinizde kendinizi "ispiyoncu" olarak görmek kötü bir şey olacaktır.

Arkadaşlar selam,

Epeydir araç kamerası olsun, kask kamerası olsun, kaydettiğim trafik ihlallerini, ilk gördüğüm trafik polis memuruna ibraz ediyorum.

Bence doğru bir iş yapmıyorsun.

Niye diyeceksin.

Kurallara herkes uymalı o konuda hem fikiriz, yanlış gördüğümüzü bildirmeliyiz ama bunu bir iş haline getirmemeliyiz.

Trafikte ki düzenlemelerin her zaman güncel olduğuna ve yolun şartlarını karşıladığına inanmıyorum.

Ceza miktarlarının da ihlali önlemek için değil halkı sindirmek, pasifize etmek için çok yüksek olduğuna inanıyorum. Ceza miktarlarına da karşıyım ve çok yüksek buluyorum.

Son düzenleme:
Ceza miktarlarının da ihlali önlemek için değil halkı sindirmek, pasifize etmek için çok yüksek olduğuna inanıyorum. Ceza miktarlarına da karşıyım ve çok yüksek buluyorum.
2026'da yapılan %10 hız ihlal payının kaldırılıp garip bir hesaplama skalasının getirilmesinde kötü bir niyet var, buna katılıyorum. Fakat bunun haricinde olan cezaların bir kısmı caydırıcı ve yeterli değil;

- Kırmızı ışıkta geçen bir dangaloz ile burun buruna gelip, acaba durmasaydım bu beni kesin biçerdi dediğiniz oldu mu? Canınıza kast etmenin cezası sadece 5000 TL.
- Cep telefonu kullanan birinin dikkatsizliği mesela? Bu da 5000 TL.
- Hatalı şerit değiştirme yapan birinden son anda kurtulduğunuz oldu mu mesela? Daha bugün yaşadım, bu gece kendi yatağım yerine hastanede yatıyor da olabilirdim mesela. Ha cezası da 2700 TL cik.

Benim bahsettiğim ihlaller bu tip zaten. Elime kamera veya radar alıp, yol kenarında ağacın altına tüneyip trafiği kaydetmiyorum elbette...

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Bence doğru bir iş yapmıyorsun.

Niye diyeceksin.

Kurallara herkes uymalı o konuda hem fikiriz, yanlış gördüğümüzü bildirmeliyiz ama bunu bir iş haline getirmemeliyiz.

Trafikte ki düzenlemelerin her zaman güncel olduğuna ve yolun şartlarını karşıladığına inanmıyorum.

Geçenlerde bir akrabamın içinde bebek olan arabasına yan tıraşlı CG sürücüleri tarafından saldırı gerçekleşti, hatta neredeyse akrabam refüje çıkıyordu. Şikayetler edildi ve o "abartı" bulduğunuz, yüksek olarak söylediğiniz cezaların tamamını aldı o CG sürenler.

Şimdi soruyorum, benim akrabam ölseydi, bebeğe bir zarar gelseydi, bu cezalar yeter miydi?

Yapmayın Allah aşkına, cezalardan önce memleket Teksas'a dönmüştü, en azından belirli bir güruhu tamamen susturdu bu cezalar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2026'da yapılan %10 hız ihlal payının kaldırılıp garip bir hesaplama skalasının getirilmesinde kötü bir niyet var, buna katılıyorum. Fakat bunun haricinde olan cezaların bir kısmı caydırıcı ve yeterli değil;

- Kırmızı ışıkta geçen bir dangaloz ile burun buruna gelip, acaba durmasaydım bu beni kesin biçerdi dediğiniz oldu mu? Canınıza kast etmenin cezası sadece 5000 TL.
- Cep telefonu kullanan birinin dikkatsizliği mesela? Bu da 5000 TL.
- Hatalı şerit değiştirme yapan birinden son anda kurtulduğunuz oldu mu mesela? Daha bugün yaşadım, bu gece kendi yatağım yerine hastanede yatıyor da olabilirdim mesela. Ha cezası da 2700 TL cik.

Benim bahsettiğim ihlaller bu tip zaten. Elime kamera veya radar alıp, yol kenarında ağacın altına tüneyip trafiği kaydetmiyorum elbette...
Sonuna kadar katılıyorum, bu cezalar milyon liralara çıkmalı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dün sabahtan ailecek arabaya doluştuk İstanbula gittik. TEM otoyolunda ahmetbey gişeleri öncesi Avcılar yol ayrımından gişelere kadar olan yer hep adım adım dur kalk trafik. ben de arabada en sol şeritteyim, sağımda orta şeritte kocaman tır var, arkamda bir mrcedes içinde bir ablayı gördüm dikiz aynsından, cep telefonunu direksiyona koymuş belli ki telefondan bir şeylere bakıyor, bir yandan makyaj yapıyor öyle basit şekilde de yapmadı, yaklaşık yarım saat boyunca uğraştı durdu. aman ya arkadan bana çarparsa diye tırsmadım değil ama neyse ki mercedes arabada tonla sensör falan vardır çarpmaz herhalde dedim.
Arabada arka kameram olsaydı o görüntülerle şikayet etmeyi düşünürdüm o kadar kızdım. zaten trafikte bakıyorum hemen hemen ben hariç herkes cep telefonuna bakıyor. aynı yolun dönüşünde yine gişeler civarı dur alk trefikte solundaki şeritteki arabada ortadaki kocaman ekranda video oynuyordu, adam dizi izliyor, normalde o ekranlarda navigasyon dışında video görüntüleme vb. araba yürür haldeyken kısıtlı, demek ki bir şekilde kırıyorlar cihazların yazılımını değiştiriyorlar. Yuh dedim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu fahri abi olmak isteyen kişilerin sağlam bir psikolojik muayeneden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. @onurdroid sözüm meclisten dışarı.@Osm@n sözüm senin meclisin dış kapısının da dışında.
Hiç gerek yok. Boşa masraf. Silah ruhsatı raporu alırken "pişikolok" beni ortopedici kadar bile incelemeden onay verdi. :rolleyes:

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Dün sabahtan ailecek arabaya doluştuk İstanbula gittik. TEM otoyolunda ahmetbey gişeleri öncesi Avcılar yol ayrımından gişelere kadar olan yer hep adım adım dur kalk trafik. ben de arabada en sol şeritteyim, sağımda orta şeritte kocaman tır var, arkamda bir mrcedes içinde bir ablayı gördüm dikiz aynsından, cep telefonunu direksiyona koymuş belli ki telefondan bir şeylere bakıyor, bir yandan makyaj yapıyor öyle basit şekilde de yapmadı, yaklaşık yarım saat boyunca uğraştı durdu. aman ya arkadan bana çarparsa diye tırsmadım değil ama neyse ki mercedes arabada tonla sensör falan vardır çarpmaz herhalde dedim.
Arabada arka kameram olsaydı o görüntülerle şikayet etmeyi düşünürdüm o kadar kızdım. zaten trafikte bakıyorum hemen hemen ben hariç herkes cep telefonuna bakıyor. aynı yolun dönüşünde yine gişeler civarı dur alk trefikte solundaki şeritteki arabada ortadaki kocaman ekranda video oynuyordu, adam dizi izliyor, normalde o ekranlarda navigasyon dışında video görüntüleme vb. araba yürür haldeyken kısıtlı, demek ki bir şekilde kırıyorlar cihazların yazılımını değiştiriyorlar. Yuh dedim.
Carplay takıyorlar maalesef... Netflix'e girenler bile var. Devlet bir ara yasaklamıştı ama ne oldu bilmiyorum. Şuan benzerleri motosiklet için de üretilmeye başlandı şaka gibi ama doğru.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Carplay takıyorlar maalesef... Netflix'e girenler bile var. Devlet bir ara yasaklamıştı ama ne oldu bilmiyorum. Şuan benzerleri motosiklet için de üretilmeye başlandı şaka gibi ama doğru.
Benim arabada da motosiklette de carplay ekranları var, arabadaki orjinal üzerinde gelen, motordaki de tripmate marka ben taktırmıştım. bunlarda video oynatma seçenekleri yok çünkü yasal olarak o özelliği kapatmaları gerekiyor satabilmeleri için, demek yazılımlarını değiştiriyorlar, ne de olsa içlerinde bir süperbilgisayar var.
O yolda gördüğüm dizi izleyen araba da 4 serisi kocaman bir BMW, ordaki kocaman ekran da orjinal ekranıydı.

bazıları laftan anlamıyorum, iyi yapıyorsun, aynen devam. egm nin internet sayfası bazen hata verebiliyor, cimer en temizi.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Katılmıyorum. para cezası çözüm olmaz. Hürriyeti kısıtlayıcı ceza verilmeli. Kamu hizmeti olarak umuma açık tuvaletler temizletilmeli, bu hizmet TRT kanallarından birinde canlı yayınlanmalı.
Fikrimi değiştirdim, bu daha çok hoşuma gitti. Hatta ekstra olarak yüz kızartıcı suçlarla aynı muameleyi görmeliler.

cezaların bir kısmı caydırıcı ve yeterli değil;

Bak ne güzel örneklemişsiniz,

Kamera olan yerde kırmızı ışık ihlali oluyor mu? Hayır.

Kamera olan yerde emniyet şeridi ihlali oluyor mu ? Hayır.

Peki neden? Çünkü yüzde yüzde ceza geleceğini biliyor, yani işin püf noktası denetim, cezanın miktarı değil, değil 5.000 lira, 1.000 lira bile olsa kimse geçmez.

Sen vatandaşı, vatandaşa şikayet ettirirsen, toplumsal kırılmalar olur. Millet alakası olmasa bile sırf başka bir olayın öcünü, intikamını almak için bir birini şikayet eder. O da bana şunu yapmıştı diye haksız şikayetine mazeret bulur.

Veya kırk kişi kırmızı ışıkta geçer biri ceza alır o da devlete, kaderine isyan eder, neden ben der.

Bırak bu denetim işini devlet yapsın.

Bu nedir ya, akşam evde kamerayı açıp raporlama yapmak,

1 - Ya çok gençsiniz, iş yaptığınızı düşünüyorsunuz

2 - Ya da ciddi doktora ihtiyacınız var.

Son düzenleme:
Geçenlerde bir akrabamın içinde bebek olan arabasına yan tıraşlı CG sürücüleri tarafından saldırı gerçekleşti, hatta neredeyse akrabam refüje çıkıyordu. Şikayetler edildi ve o "abartı" bulduğunuz, yüksek olarak söylediğiniz cezaların tamamını aldı o CG sürenler.

Şimdi soruyorum, benim akrabam ölseydi, bebeğe bir zarar gelseydi, bu cezalar yeter miydi?

Yapmayın Allah aşkına, cezalardan önce memleket Teksas'a dönmüştü, en azından belirli bir güruhu tamamen susturdu bu cezalar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonuna kadar katılıyorum, bu cezalar milyon liralara çıkmalı.

Halamın şeyi olsaydı, amcam olurdu şeklinde bir yere varamayız.

Şimdi sen bu CG ci tayfasına milyon milyon yazsan ne olur, adam ödeyemeyecek, devlette tahsil edemeyecek bir müddet sonra bunlar baktılar bir şey olmuyor daha pervasız olacak, olay bu.

Kısacası gerçekçi olmak lazım. Cezaların yüksek olması normal vatandaşı pasifize eder.

Çözüm ceza miktarını artırmak değil denetimi artırmak, her suç işlediğinde cezasını çekeceğini bilmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar