trafik cezası

arkadaşlar ne zamandır kafamda soru işareti bu.
ağustos 2007 de ehliyetsizlikten 600 küsür ytl ceza yedim. prosüdür tamamlandıktan sonra (trafik mahkeme vs.) nasıl ödicemi sorduğumda 15 gün içinde ödersen alırız yok ödemezsen 1 sene içinde biz seni bulur alırız dediler. geçen süre zarfında hala bulamadılar sanırım beni. sonuç ne olur acaba.? vergi dairesinde plakaya ait herhangi bi cezada gözükmüyor üstelik.

Sen Trafik tescil bürosuna gidip bir sorsana sakın boş verme yada bir trafik polisine danış yolda yönlendireceği yer traffik bürosudur vergi ceza ödedimiz bir veznesi var önce cezanı öğreniyosun ruhsat ve kimliğinle git durumunu izah et cezanın yazısını alır vezneye ödersin dekontunuda sakın kaybetme herangi bir sorun olma ihtimaline karşın...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim bildiğim o 600ytl yi 15 gün içinde ödersen 450ytl ödüyosun.ödemezsen 6 yada 12 ay içinde ödersen(tam hatırlamıyorum) 600 ytl ödersin.onuda ödemezsen 1200 ytl oluyo bildiğim.sen biran önce borcun ne kadar öğren

arkadaşlar ne zamandır kafamda soru işareti bu.
ağustos 2007 de ehliyetsizlikten 600 küsür ytl ceza yedim. prosüdür tamamlandıktan sonra (trafik mahkeme vs.) nasıl ödicemi sorduğumda 15 gün içinde ödersen alırız yok ödemezsen 1 sene içinde biz seni bulur alırız dediler. geçen süre zarfında hala bulamadılar sanırım beni. sonuç ne olur acaba.? vergi dairesinde plakaya ait herhangi bi cezada gözükmüyor üstelik.
Ehliyetsizlikten Kesilen ceza plakaya kesilmez..
Şahsınıza ceza kesilir..
Ayrıca hakkında yakalama emri çıkartılmıştır..

Elinizdeki mahkemeden aldığınız evaklarla birlikte önce Adliye'ye sonrada Maliye'ye gidip araştırmalısın..

TRAFİK PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLER İLE KULLANILACAK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK :

Para Cezalarının Ödeme Süresi

Madde 12- Alındı karşılığı tahsilat derhal yapılamadığı takdirde düzenlenen ceza tutanağının bir örneğinin ilgiliye verildiği veya tebliğ edildiği tarihten itibaren para cezalarının on gün içinde ödenmesi gerekir.

On gün içinde ödenmeyen para cezaları iki katına çıkar ve ödeme süresi on gün daha uzar, bu süre içinde de ödenmeyen para cezaları üç katına çıkar.

PTT veya banka idareleri bu süreleri dikkat ederek tahsilat yapmak zorundadır.

cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
yazılanlara göre durum vahim. en iyisi trafik le irtibata geçip bu ceza işini halletmek. tabi hallettikten sonra gerekli bilgileri burda yazarım. bibaşkasına lazım olabilir.

Tebligat yapılan günden başlamak şartıyla
15.gün içersine 4/1 indirim ile 4/3 ü
30 gün içinde tamamı
30 gün sonrasında her ay için %5 gecikme zammı ile
gecikme zammı aslını geçemez.600+600 de kalır.
tc nonu yanında bulundurmayı ihmal etme

Ehliyetsizlikten Kesilen ceza plakaya kesilmez..
Şahsınıza ceza kesilir..
Ayrıca hakkında yakalama emri çıkartılmıştır..

Elinizdeki mahkemeden aldığınız evaklarla birlikte önce Adliye'ye sonrada Maliye'ye gidip araştırmalısın..
sitede bu tip konuları bilen biri olması ne kadar guzel teşekkurler

İhmal etmeye gelmez.O parayı eninde sonunda senden söke söke alıcaklar.İmkanın varsa borcun neymiş öğrenip yatır derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar