Trafik cezalarında ilk aşım tolerans uygulaması devam edecek

10-tolerans-devam-1.jpg

İçişleri Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklik taslağına ilişkin sosyal medyada yayılan iddialar üzerine, “Radar cezalarında sürücülere tanınan %10’luk tolerans payının kaldırıldığı ve hız sınırını 1 km/s dahi aşan sürücülere ceza kesileceği” yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklik taslağıyla ilgili bazı sosyal medya platformlarında yayılan iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Bakanlık, “Radar cezalarında sürücülere tanınan %10’luk tolerans payının kaldırıldığı ve hız sınırını 1 km/s dahi aşan sürücülere ceza kesileceği” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan resmi açıklamada, kanun taslağında hız cezalarının oransal bazlı yüzdelik artış yerine kademeli rakamsal artışa ve yerleşim yeri içi/dışı ayrımına gidildiği belirtildi.

“İlk aşım tolerans uygulaması devam ediyor”​

Bakanlık, ilk aşım tolerans uygulamasının devam ettiğini belirterek şunları aktardı:

“Karayolları Trafik Kanun değişiklik taslağına istinaden bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, “Radar cezalarında sürücülere tanınan % 10’luk tolerans payının kaldırıldığı, hız sınırını 1 km/s dahi geçen sürücülere para cezası kesileceği” şeklindeki haber ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kanun taslağında hız cezalarının oransal bazlı yüzdelik artışı yerine, kademeli rakamsal artış ve yerleşim yeri içi/ dışı ayrımı yapılmıştır. Bu kapsamda; Yerleşim yerlerinde 50 km/s olan hız sınırında % 10 tolerans uygulanarak ilk kademe cezası 56 km/s üzerinden verilmektedir.

Yeni yapılan düzenlemede de yerleşim yerlerinde ilk kademe cezası 56 km/s üzerinden başlamaktadır. Halen mevcut mevzuatta yerleşim yeri dışındaki iki yönlü karayollarında 90 km/s hız sınırına %10 tolerans uygulanmaktadır. Yeni yapılan düzenlemede de yerleşim yeri dışındaki iki yönlü karayolundaki ilk kademe hız cezası için 10 km/s tolerans öngörülmüştür.

Sonuç olarak hız ile ilgili yerleşim yeri içerisinde 5km/s; yerleşim yeri dışındaki 10 km/s İLK AŞIM tolerans uygulaması devam etmektedir.”

1760537531-1024x593.png

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
Bi açıdan mantıklı. otobanda 150 ile giden de 250 ile gidende aynı yiyordu :D

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Sabah ki haberin doğrusu bu ise, tamam, yine birşey değişmemiş. Böyle kullanmaya devam. Ben yasal süratlerde kullanıyorum zaten.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Katlamalı olarak vatandaşa nasıl geçirsem PART438928473....
Yenisi gelene kadar en yenisi bu... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek deniyor buna.

Motosikleti
Dominar D250
Son zamanların karar mekanizması bu şekilde işliyor.

Haberi çeşitli kanallarla önden bir duyur tepki ölç, tepki geliyorsa dezenformasyon de, gerçeği yansıtmıyor de cart curt bahaneyle haberi yalanla.
Tepki yoksa yada kabul edilebilir seviyedeyse yapıştır millete, gelsin paralar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Klasik türk mantığı. O zaman gitme? :D
Ben düz yol gazcısıyım, otoban dışında hızlı gitmiyorum zaten, anca bomboş otoban bulucam da biraz yardırıcam.
Yoksa sokak aralarında 30'u, şehir içi caddelerde 50yi geçmem. Trafik kurallarına devletin koyduğu kurallar olduğu için değil de uyulmadığında birileri ölebileceği için uyuyorum. Şimdiye kadar yalnızca 2 kez trafik cezası yedim, ilki de yaya olaraktı, taksim meydanında kırmızı ışıkta gelen araba yok diye bir koşu karşıdan karşıya geçtim, yolun karşısında trafik polisleri çevirdi, meğer o gün oradan kırmızıda geçen yayaları çeviriyorlarmış, bir kağıt yazdı verdi, vergi dairesine ödersin dedi,kağıdı buşuşturup top yapıp o sırada atacak çöp kutusu olmadığı için cebime koyup ilerlerken de tekrar çevirip sen devletin resmi kağıdını nasıl buruşturursun diye karakola götürmeye kalkmıştı da neyse ki yanındaki diğer polis biraz aklı başındaydı bırak gitsin demişti. ikinci trafik cezam da o olaydan 20 yıl kadar sonra arabayla giderken telefondan navigasyon ayarlamak için sürüş sırasında telefonla uğraşmayayım diye 4lüleri yakıp kenara çekip duraklamıştım, tam da park yapılmaz tabelasına denk gelmişim gezici eds fotoumu çekmiş eve geldi ceza.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar