trafik cezaları madde 2918 değişti

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu 36. ve 48. maddeleri DEĞİŞTİ !
• Ehliyetsiz sürücüye 1407 TL, ruhsat sahibi değilse ruhsat sahibine de 1407 TL ve ARAÇ TRAFİKTEN MEN
• Alkol metre üflemeyene; 2.000 TL ve Ehliyet 2 yıl alınacak. Ehliyet yanında yoksa ARAÇ TRAFİKTEN MEN
• Taksilerde 0,50 (diğer. 0,20) promil üstüne 700 TL ve 6 Ay ehliyet men.
• Alkollü 5 yıl içinde 2. yakalanmaya 877 TL ve 2 yıl ehliyet men.
• Alkollü 5 yıl içinde 3. yakalanmaya 1407 TL ve 5 yıl ehliyet men.
• Kontrollerde 1,00 promil üstüne sürücülere adli işlem için polis merkezine teslim.
• Kontrollere uyuşturucu kontrolü eklenmekle beraber tespitinde 3600 TL ve 5 yıl ehliyet men.

vay arkadaş bu yasaya rağmen hala ehliyet almamakta direnen varsa bence çok cesaretli.

usta motorun ruhsat plaka bugün çıkıcak etrafta geziyodum ara sıra bunları gördükten sonra motoru kapadım depoya plaka ruhsat ne zaman elime geçer o dakka çıkarım artık yasaya bak ya ilk defa iyi bişey yapmışlar galiba.ama şu ehliyet işine bişey bulunsa çok iyi olur bence çünkü kusursuz değiliz abi unutmamak elde değil ki illa bigün unutulur kanımca.

Ehliyetsiz sürücüye 1407 TL, ruhsat sahibi değilse ruhsat sahibine de 1407 TL ve ARAÇ TRAFİKTEN MEN
Ondan sonra neden polisten kaçıyosun derler.

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şakamı lan bu !!! Sonra millet neden polisten kaçıyor neden polise tepki gösteriyor yuhhh el insaf yha

Süper olmuş az bile.
Şaka mı bu diyen arkadaşlar asıl siz şaka mısınız?
Neyi savunuyorsunuz farkında mısınız?
Neden polise tepki gösteriyor nedir ?
Sen direksiyon başına alkol alıp geç ve/veya ehliyetin olmasın sonra gel bana sevdiklerime zarar ver.
Birde 1400 küsür paraya laf et.
Adamın bir tarafından kan alırlar Kâmil demiş usta :)

para cezası üstüne men edilmesi iyi olmuş alkollü direksiyona geçene:cat:

Bir yanlış anlaşılma var sanırım. Ehliyetsiz derken ehliyeti henüz almamış anlamında mı? Yoksa ehliyeti evde unutan yada dalgalınlığına gelip benim gibi cüzdanı gittiği yerde bırakanlarada aynı işlem uygulanacak mı?

Motosikleti
Forza 250
Ehliyetsiz araç kullanmaya az bile. X2 istiyoruz!

Bir yanlış anlaşılma var sanırım. Ehliyetsiz derken ehliyeti henüz almamış anlamında mı? Yoksa ehliyeti evde unutan yada dalgalınlığına gelip benim gibi cüzdanı gittiği yerde bırakanlarada aynı işlem uygulanacak mı?
Bu dediğinizin cüzi bir miktar cezası var bu durum ile alakalı değildir. Ehliyet numaranızı bilmeniz işlemin daha kolay yapılmasını sağlar

F54

alkol uyuşturucu kullanan adama bu cezalar az gelir zaten adamın kafa 1 milyon:thumleft:

ya hacılar 20 promil dio diger araclarda yanı motorla icmicen kamyon kamyonetle ıcmıcen ucak kullanırken ıcmıcen iş makınası kullanırken ıcmıcen biskilet kullarken ıcmıcen oo oo o

acaba 1 kutu efer %5 vol. degeri kac promil alkol ediyor

ilk defa ii bir uygulamaya rastladım.......
ehliyetin yoksa , alkollü isen kullanma arkadaş....
ceza bi yana canına kastın mı var.............

alkol konusuna değinmiyorum bile iyi etmişler.Ama ehliyet ruhsat konusunu çok daha iyi etmişler.Ehliyet alanlar enayi değil.Keşke kask korumalıklar konusunada şöyle sağlam el atsalar.Dün trafikte bi tane zibidiyle yan yana durduk.Malum ankaranın modifiyeli ybrleri.adamın arka çantada dım tıs dım tıs müzik.korumalıklar desen nerdeyse atlet kilot binecek yanıma yanaştı bana baktı bi güldü robot muamelesi yaptı geçti gitti.o değilde çok iyi sürüyolar yav :cherry:

eee çaldıkları paraları nereden çıkarıcaklar başka..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar