Aynen KM/L de kalmış.isin ilginç yani fotoğraf çekip kardeşler yamaha servisine gösterdim adam bunu söylemedi.bende yeni öğreniyorum. Çok sağolun.
Anlamaz onlar. Türkiye'de pek az insan yaptığı işten anlıyor. Veyahut it gibi anlıyorlar da işin içinde iyi para yoksa kıllarını kıpırdatmıyorlar.
Size bir anımı anlatayım. Türkiye'nin ve İstanbul'un en bilinen Honda servislerinden biri. Bakımlar için motorumu hep oraya götürüyorum(dum). Servisin sahibi. Motorumun karbüratör izolatörü (karbüratörden silindir başına yakıt hava karışımını götüren kalın kauçuk boru) yırtılmış, yanından hava/yakıt karışımı kaçırıyor. Kaçırmıyor, fışkırtıyor resmen. O zamanlar daha acemiyim, bi halttan çaktığım yok, olayın da farkında değilim. "Usta aşağıdan fıs fıs bir sesler geliyor" diyorum. Usta geliyor, boş viteste gazı iki çevirip bırakıyor, motorun sağına soluna doğru düzgün bakmadan "yok bişiy, devam devam" diyor. 1-2 hafta sonra o zamanlar dükkanını daha yeni açan Gökhan arkadaşımıza (aynı zamandan GKN nickli forumdaşımızdır) hayırlı olsuna uğruyorum, arada geyik çevirirken 30 saniye motora bakıyor ve sesin geldiği yere elini koyup gazı iki çevirdikten sonra durumu anlıyor. Şimdi sizin aklınız alıyor mu birkaç on yıl tecrübesi olan bir 'ustanın' durumu anlamayıp, dükkanını yeni açan bir arkadaşın olayı çözmesine ? 'Usta' pür dikkat kesilse şüphesiz o da bulacaktı sorunu. Ama baktı ki motor 125 cc, 5 dakika onla uğraşacağına 1000 cc'lik bir motorla uğraşsa temiz 4-5 katı para var. O arıza bulunmasaydı er ya da geç yolda kalacak, bir ihtimal yarığın büyümesi ve yakıt/havanın sıcak silindir bloğuna muhtemel temasıyla seyir halinde motor tutuşup kaza yapacaktım.
Bu arada dediğiniz gibi gösterge Km/L gösteriyorsa 100/15.7 = ~
6.37 litre/100 km gibi bir tüketiminiz var, ki o motor için gayet normal geldi bana.
Bir de motorla ilgili ilerde buna benzer karşılaşmanız muhtemel diğer sorunlar için kullanım kitapçığını baştan sona iyice incelemeniz lazım gelir :wiinkk: