Trabzon'dan Manzaralar

Trabzon'u bilenler için bu fotoğraflar gayet normal fotoğraflar ancak benim gibi bir İç Anadolu Yetişkini'ne göre çok enterasan ve bir o kadar da güzel manzaralardı. İç Anadolu'nun kurak bozkırından sonra yeşil ve mavinin kesiştiği yöreler, zihnimi de güzelliği doğrultusunda geliştiriyor, bambaşka duygularla bakmamı sağlıyordu hayata.

1003677wa5.jpg

1003678ks0.jpg

Dağlara karşıdan baktığınızda yer yer insanların buldukları düzlüğe, çoğu zaman düzlük bulmadan, bina yaptığını görüyorsunuz. Binalara giden yolların (patikaların) görünmüyor olması insanı hayrete düşürüyor ve bir an için o insanların nasıl oralara çıktıklarını düşünüyorsunuz.

1003679sj3.jpg

Aşağıdaki resimde askerliğimde 1 aylık acemilik dönemini geçirdiğim İl Jandarma Komutanlığı ve arkasında da Karadeniz var. Güzel havalarda masmavi denizi görmeniz mümkün, ancak Trabzon'un genel havası kapalı ve yağışlı olduğu için fotoğraf çekildiğinde ikinci rengi olan griyi almış Karadeniz.

1003734gr2.jpg

Atatürk Köşkü, Trabzon Merkez'de yer alan gezip görülesi mekanlardan biridir. İçeride fotoğraf ve kamera çekimi yasak olduğu için bu kadarla yetinmek zorunda kaldım. Şu an müze durumunda olan köşkte birçok tarihi eser ve Atatürk'e ait eşyalar var.

1003739qh0.jpg

Bir dönem kaldığım KTÜ Misafirhanesi ve arka bahçesi. Trabzon'da kalınabilinecek güzel mekanlardan bir tanesi. Ancak KTÜ'den tanıdığınız olmazsa işiniz biraz zor.

1003740ab6.jpg

Hırçın Karadeniz yine yaramazlık yapmakta :)

1003741zj5.jpg

"Duble Yol" diye mahvedilen Karadeniz kıyılarından bir görünüm. Bütün Karadeniz kıyıları bu şekilde taşlarla doldurularak üzerlerine asfalt otoban yapılmış.

1003742nq6.jpg

Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Beldesi'nin başı dumanlı dağları :)

1003746zq4.jpg

Uzungöl...

1003748pu6.jpg

Yine Uzungöl...

1003751tr3.jpg

Askerde ustalığımı yaptığım Trabzon'un Sürmene İlçesi, Çamburnu Beldesi'nde gün batımı. Bu fotoğraftan çok güzel "wallpaper" oluyor :)

1003754bj8.jpg

Trabzon'un tehlikeli yollarından birisi... Aşağıdaki yoldan bulunduğumuz yola olan yükseklik 100 metre civarı. Resim çekildikten birkaç hafta önce aşağı bir araba uçmuş ve araçtan 2 ölü 2 yaralı çıkarmıştık.

img3118rd9.jpg

Trabzon'un motosiklet sürüşüne uygun, keyifli, virajlı yolları. :)

img3114dl3.jpg

img3115jr4.jpg

Trabzon'da sıkça rastlanılan patika yollar. İki araç karşılıklı denk geldiğinde gerilim dolu dakikalar başlıyor :)

img3151ry0.jpg

Ve son olarak fıkra gibi resim :) Dağ başında bir Akbank bankamatiği. Sanırım iş yapmıyor diye makinasını sökmüşler, kala kala dış kısmı kalmış.

img3147eb9.jpg

Trabzon; yemyeşil bitki örtüsüyle, gürül gürül akan sularıyla ve sıcak insanları ile ziyaret edenlere huzur veren bir şehir. Her noktasında ayrı bir güzellik, ayrı bir fotoğraf karesi yatmakta. Trabzon'a gideceğiniz en iyi mevsm ağustostur. Çünkü Karadeniz'in gri değil mavi olduğunu ağustos ayında anlıyorsunuz. :) Bu ayda mavi ile yeşil kaynaşıyor ve köy şenlikleri artıyor. Gitmişken yaylalara çıkıp, köy şenliklerine de katılmanızı tavsiye ederim.

Asker olduğum için rahat rahat, doyana kadar fotoğraf çekemedim. En kısa zamanda tekrar ziyaret etmek istiyorum. Kimbilir, belki benden önce ziyaret edip çektiğiniz fotoğrafları benimle paylaşırsınız. ;)

Super Moderator
Tam Ankaralılar'a İstanbullular'ın klasik takılması olan deniz muhabbetine girmeyi düşünüyordum ki, o yeşili gördükten sonra benim de hayatımda geçek yeşil görmemiş olduğum fikrine kapıldım...:cyclopsan

Neyse, zorunlu geziden güzel kareler hatıra kalmış, paylaştığın için teşekkürler.:rendeer:

Defterden de alıntılar beklerdim ama aralarda:p

Defterden de alıntılar beklerdim ama aralarda:p

Basit bir anektod söyleyim o zaman. Trabzon'dan Rize'ye giderken Araklı, Sürmene ve Of ilçeleri var. Sürmene'ye Araklı yönünden girerken nüfus 22.000 yazıyor, Of tarafından girerken 17.500 yazıyor :queen:

Super Moderator
Bulunduğun yerin Karadeniz'de olduğundan şüphem kalmadı artık...:p:queen:

Basit bir anektod söyleyim o zaman. Trabzon'dan Rize'ye giderken Araklı, Sürmene ve Of ilçeleri var. Sürmene'ye Araklı yönünden girerken nüfus 22.000 yazıyor, Of tarafından girerken 17.500 yazıyor
:queen:
tam ortasına geçip, saysaydın :queen:
hoşgeldin.

çok güzel fotolar paylaşım için teşekkürler. fotoğraf sanatçılarının en uğrak yerlerindendir karadeniz...

Hoş bulduk :) Gerçekten bir enduro motosiklete atlayıp, eline de güzel bir fotoğraf makinesi alacaksın. Ver elini Doğu Karadeniz.

çok güzel resimler...
umarım birgün gidebilirim...
teşekkürler

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
şu anda trabzondayım mondıal 125 mt ile izmirden beri geliyorum 8. gün daha 20 günlük yolum var. PROMETHAUS. ÇOK HAKLI.bende çektim güzel fotolar yayınlıyacağım sonra izmire gidince.

Ümmet Abi, ben ordayken gelseydin görüşürdük :) Hayırlı yolculuklar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar