Toprak Razgatlıoğlu'nun MotoGP Kariyeri

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Toprak bugüne kadar yaptıklarıyla zaten bizi fazlasıyla şaşırttı. Superbike tarihine geçti.

MotoGP konusu biraz farklı. Zaten sosyal medyada çok büyük bir beklentiye sokulmadı kimse. Kariyeri açısından çok doğru bir hamle olmayabilir fakat yetiştireceği öğrencilerin kariyerleri için yol çizmede güzel bir aracı ve network olacağından eminim.

Sadece Kenan gibi cahillik yapıp siyasete el atmaması gerekli. Ropörtajlardan dinlediğim kadarıyla Kenan, Erdoğan zoruyla bu işlere el atmış ve pişman gibi duruyor. Gençliğindeki görmemişliğin getirdiği kusurlar sebep olmuş olabilir. Toprak'ın Kenan kadar gelenekçi fikirleri olmadığını düşünüyorum o yüzden bu işlere girişeceğine pek ihtimal vermiyorum.

Motosikleti
yok:(
biz kimiz ki böyle üst düzey bir adamın kariyeri hakkında yorumda bulunacağız? tek korkum, üzerindeki baskıyla ilk zamanlarda kendini çok zorlayıp sakat kalması

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ne bilelim ne olur. ama inşAllah iyi bir başarı yakalar diye dua ederiz, o kadar

Toprak, fabrika takımlarını sever yeni gittiği takım da Toprak ile uyumlu çalışır isteklerini yerine getirirlerse traktör dedikleri bmw ile şampiyon olması gibi burada da 2-3 sene içerisinde podyumda görebiliriz. Herkes yaşa takılmış da adı Toprak değil de Ricardo falan olsaydı çoktan motogpye geçmişti.

Beklentimin çok çok üzerinde bir performans sergiledi. Bu sezon kullanılacak lastikler Toprak'ın frenleme stiline pek uygun lastikler değil. 2027 sezonu ile MotoGP'ye Pirelli lastik üretecek. Bununla birlikte bambaşka bir Toprak izleyeceğimizden hiç şüphem yok.
Benim her anlamda anladığım. Pirelli hem motor hem araba lastiklerinde michelin den iyi ama çok fazla yerde bulunmayan bir lastik. Şirketinde sanki böyle bizim lastikler satmış satmamış çok miklerin de değillermiş gibi.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Çok yetenekli bir sürücü, motosikleti sadece sürmüyor sanki bir parçasıymış gibi kullanıyor. Hele bir limitlerini belirlesin o motordan hiç beklenmedik dereceler çıkaracaktır.

Benim her anlamda anladığım. Pirelli hem motor hem araba lastiklerinde michelin den iyi ama çok fazla yerde bulunmayan bir lastik. Şirketinde sanki böyle bizim lastikler satmış satmamış çok miklerin de değillermiş gibi.

Bu bir "iyi/kötü" konusu değil aslında. Firmaların ürettikleri lastiklerin bir "tarzı" var, belirli şeyler önceliklendirilerek bir karar alınıyor ve bu çerçevede ilerleniyor. Mevcut Michelin lastikleri tamamen arka odaklı, motorun arkasından tutuş sağlayarak hızlı olmasına olanak veriyor. Bu nedenle belki de en iyi iki ön tutuşa sahip belki en iyisi olan Yamaha yıllardır çile çekiyor. Eskiden arka fren viraj çıkışı dışında neredeyse hiç kullanılmazken bugün düzgün bir yavaşlama için gerekli hale geldi. Öte yandan mesela Brigdestone'dan Michelin'e geçildiğinde (2016 mydı 2017 mi?) bütün pilotlar aynı yorumu yapmıştı, Michelin ile daha fazla yatılabiliyor. Atıyorum 62 derece yerine 66 derece gibi. Ama çalışma aralığı daha dar, daha çabuk overheat oluyor; bir de o günden bugüne geldik halen Bridgestone'un son bıraktığı kadar stabil bir ön lastikleri yok, o yıllarda atılan bazı frenleri Michelin ile hala atamıyorlar bugün.

Ben MotoGP'yi (bana göre) böyle baltaladığı için Michelin'e inanılmaz uyuzum, arabama motoruma lastiklerinden almıyorum yıllardır. Ama bu kötü anlamına gelmemeli.

Bu arada bu Pirelli'ye geçiş meselesinde de sokakta yanlış anlaşıldığını düşündüğüm bir durum var. Pirelli'nin bugün WBSK'da verdiği lastikleri gidip satın alabilirsiniz. Michelin'in MotoGP lastiklerine dokunmanız bile imkansızdır. Pirelli de MotoGP'yi devraldığında SBK'daki Toprak'ın bildiği lastikleri getirmeyecek. yine prototip bir lastik yapacak. Tahminler benzer bir karaktere yani benzer önceliklerle hazırlanmış bir lastik olacağı.

Motosikleti
PM-01
Tek temennim sakatlık, kaza bela olmasın başarılar şampiyon

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi ilk mesaja baktım da, Nereden alıntı yapıldı bilmiyorum, son paragraf harici metin komple yapay zekaya yazdırılmış :) Hani forumda Admin'in böyle yazmasını umursamamda, bir haber sitesinden bu şekilde alındıysa yazık :)

toprak neden honda ya gitmedi ya ???

hiç mi imkan yoktu acaba ?

yamaha v4 u adam edene kadar.. ...

honda ise yukselişte.. hatta okuduğum son makaleye göre maximum hız ve duzluk hızlanmada en kuvvetli motor olduğu konuşuluyor.

2027 de zaten cok umutluyum.

mir, zarco, marini ve toprak.
bu ekip zaten ölüm grubu değil. ne guzel sivrilirdin aradan.

neyse..

zarco forefever o zaman toprak dsdhghjjj

Motosikleti
Yamaha XSR700
toprak neden honda ya gitmedi ya ???

hiç mi imkan yoktu acaba ?

yamaha v4 u adam edene kadar.. ...

honda ise yukselişte.. hatta okuduğum son makaleye göre maximum hız ve duzluk hızlanmada en kuvvetli motor olduğu konuşuluyor.

2027 de zaten cok umutluyum.

mir, zarco, marini ve toprak.
bu ekip zaten ölüm grubu değil. ne guzel sivrilirdin aradan.

neyse..

zarco forefever o zaman toprak dsdhghjjj
Adamın Honda aşkı ülkemizi temsil eden sporcumuzdan daha fazla. İlginç. Geçmişte Honda mühendisleriyle ne yaşandı acaba :unsure:

Adamın Honda aşkı ülkemizi temsil eden sporcumuzdan daha fazla. İlginç. Geçmişte Honda mühendisleriyle ne yaşandı acaba :unsure:

kardesim toprak ı dusunuyoruz bizzz.
haksız mıyım yani ?

honda daha iyi olurdu. gitti yamaha ya bok var sanki orda.

hayır motor iyi olsa desteklerim de değil. cok zayıf.

Motosikleti
Yamaha XSR700
kardesim toprak ı dusunuyoruz bizzz.
haksız mıyım yani ?

honda daha iyi olurdu. gitti yamaha ya bok var sanki orda.

hayır motor iyi olsa desteklerim de değil. cok zayıf.
Adam ülkemizi temsil ediyor. Motogp'de yarışması bile benim için bir gurur. Zontese de binse Fantice de binse ben desteklerim.

Adam ülkemizi temsil ediyor. Motogp'de yarışması bile benim için bir gurur. Zontese de binse Fantice de binse ben desteklerim.

offf son duzluğu toprak yamaha ile, zarco honda ile girmişş..

kalbimin yarısı toprak diyor diğer yarısı kaç yıldır yarış kazanamayan(yagmursuz olaysız) honda...

cok zor karar beee. iyi olan kazansın.

Motosikleti
Xp400
İlk 10’a girmesi zor olmaz diyorum. Çok bariz bir motosiklet yeteneği var. Motogp motorları farklıdır vs diyen arkadaşlar olmuş evet ama bu düşünceyi zaten ilk test gününde çöpe attık. İlk test günü ve kariyerinin ilk motogp motoru için yeteri kadar hızlı ve hatta fazlası var. Bilimsel, taktiksel ve istatiksel yorumların yanı sıra daha old school yaklaşmak gerek diye düşünüyorum. Bazı şeyler doğuştan gelir arkadaşlar; adamınkiler demirden… Ben bu inanışta olan birkaç kişiden biri olarak kalmaya devam edicem. 22 Kasım’da tekrar buraya geliriz 😃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar