Toprak Razgatlıoğlu WorldSBK tarihinde yarış kazanan ilk Türk oldu

Toprak Razgatlıoğlu Fransa yarışını kazanarak tarihi bir galibiyete imza attı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda (WorldSBK) fabrika takımları pilotlarına kök söktüren milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, Fransa’da 16. sıradan start aldığı yarışı birincilikle tamamladı. Turkish Team’in başarılı pilotu, Dünya Superbike Şampiyonası tarihinde yarış kazanan ilk Türk sporcu oldu. Başarılı yeteneğimiz ayrıca Magny-Cours (4,411 mt) pistinde start alan 800. yarışın da birincisi olarak tarihe geçti.

22 yaşındaki sporcumuz, “Benim için kolay değildi. Çünkü son iki tur büyük bir stres yaşadım. İlk galibiyetimi alabileceğimi düşündüm ve bütün turlarda bunun için zorladım. Son turlarda, Jonathan ilk sektörde çok hızlıydı ama diğer sektörlerde onu yakalayacağımı biliyordum. Son turda ilk galibiyet için daha fazla zorladım. İlk galibiyetimi aldığım için çok mutluyum” dedi.

Fransa’da milli sporcumuzu Dünya Şampiyonu ve Milletvekili Kenan Sofuoğlu yanlız bırakmazken, gurbetçi vatandaşlarımız da sporcumuza destek verdi.

Şampiyonada 29 Eylül Pazar günü ikinci yarış start aldı. Yarışa pole pozisyonundan başlayan milli sporcumuz, İspanyol Alvaro Bautista’nın arkadan çarpması sonucu düşerek yarış dışı kaldı.

FRANSA 1.YARIŞ SONUCU (İLK 5)

1. TOPRAK RAZGATLIOĞLU (TÜRKİYE) TURKISH TEAM-KAWASAKİ 21 TUR

2. Janothan Rea (İngiltere) Kawasaki Racing Team

3. Tom Sykes (İngiltere) BMW WorldSBK Team

4. Loris Baz (Fransa) Ten Kate Racing Yamaha

5. Alvaro Bautista (İspanya) ARUBA.IT Racing Ducati

FRANSA SUPER POLE YARIŞ SONUCU (İLK 5)

1. TOPRAK RAZGATLIOĞLU (TÜRKİYE) TURKISH TEAM-KAWASAKİ 10 TUR

2. Janothan Rea (İngiltere) Kawasaki Racing Team

3. Van Der Mark (Hollanda) Pata Yamaha

4. Chaz Davies (İngiltere) ARUBA.IT Racing Ducati

5. Alvaro Bautista (İspanya) ARUBA.IT Racing Ducati

WORLD SBK PUAN DURUMU

1. Janothan Rea (İngiltere) 544 Puan

2. Alvaro Bautista (İspanya) 415

3. Ales Lowes (İngiltere) 279

4. Van Der Mark (Hollanda) 274

5. TOPRAK RAZGATLIOĞLU (TÜRKİYE) TURKISH TEAM 260

BAĞIMSIZ SÜRÜCÜLER PUAN DURUMU

1. TOPRAK RAZGATLIOĞLU (TÜRKİYE) TURKISH TEAM 260

2. Marco Melandri (İtalya) 171

3. Sandro Cortese (Almanya) 122

4. Jordi Torres (İspanya) 117

5. Loris Baz (Fransa) 114

TMF

MrOIfp.jpg

LUY9wN.jpg

6ZB4l7.jpg

vfcP0Z.jpg

hJda21.jpg

Ekli dosyalar

• toprak-win-sbk-first.jpg
    toprak-win-sbk-first.jpg
    85.7 KB · Görüntüleme: 28,252
Moderatör tarafında düzenlendi:
İzlemek isteyenler için eurosport 1 saat 6'da yarışın tekrarını verecek.

Bu sefer harbiden asabilirsiniz.

2Xm67.png

Sonunda bir Dünya Şampiyonası en üst kategori yarışında İstiklal marşımızı duymak nasip oldu.

Büyük tebrikler Toprak. İnşallah ileride şampiyonluğu da alırsın.

Canlı izleseydim yetişemez derdim son 2 tur kaldığında birinciye. Gerçekten çok güzel kapatmış arayı. Umarım çok daha iyi başarılarla bizi gururlandırmaya devam eder.

Motosikleti
KTM 790 Adventure
2. yarış bugün saat kaçta? Bilgisi olan var mı?

Toprak az önce koşulan kısa sprint yarışını (superpole race) 16. sıradan başlayıp kazandı. 10 turluk kısa yarışta daha turların yarısı bitmeden 3.'lüğe çıkmıştı bile. Ki geçtiği adamlar amatör kulüp yarışçıları değil, dünya şampiyonları. Bu yarış, bugün koşulacak 2. yarışın da başlangıç sıralamasını belirlediğinden Toprak Dünya Superbike'da ilk defa bir yarışa 1. cepten başlayacak :cat:

2. yarış TSİ 15.00'da koşulacak.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Gurur verici. Tebrik ediyorum. :thumleft:

Toprak düştü geçmiş olsun. Bautista da yarış dışı. Nazara geldi ya da bu kadar birinciliği kaldıramadı. İnşallah alışır zamanla

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Toprak iyi. Ayağında biraz arıza var.
Ayrıca soranlara selamı da var.
Rea 5. Kez şampiyon oldu.
Bugün tribünlere baktığımda gördüğüm şey şu ki Rea her millettin sevgisini kazanmış.

Motosikleti
D400
yazık olmuş, gurur verici bir durum yine de.
İlerde umuyoruz büyük işler başaracaktır.

Abi dediği o cok sevdiğiniz orta yaşlı olup cocuk ligi şampiyonu tipin nazarı değmiştir.

Rea'yı severim, bir gün bir Türkün onu böyle geçeceğini düşünmezdim. Zevkle izledim. Umarım bizim için sıkça görülecek anlardan birisini yaşamışızdır. Böylece Toprak giderek daha iyilerine sahip olur. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------

Yani SBK sıralama linki şuna bakın. Alex Lowes ve Van Der Mark'ın hemen arkasında, Chaz Davies, Marco Melandri, Haslam ve Tom Sykes'ın üstünde bir Türk var!!!:queen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar