Toprak Razgatlıoğlu Avustralya'da sezonu birincilikle açtı !

Superbike Şampiyonası'nın sezon açılışı etabını ilk sırada tamamlayan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, kutlamalara katılmadı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, sezonun açılış etabı Avustralya’daki ilk yarışı birinci sırada bitirdi.

Razgatlıoğlu, zaferinin ardından asker selamıyla poz verdi. Genç sporcu, 2 ve 3. sıradaki rakipleriyle birlikte podyuma çıktı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından podyumdan ayrıldı. Razgatlıoğlu, şehitlerimize olan saygısından dolayı kutlamalara katılmadığını açıkladı.

4 bin 445 metrelik Phillip Island Pisti’ndeki ilk etap yarışında Toprak 22 tur sonunda bitiş çizgisini ilk sırada tamamladı ve sezonu galibiyetle açtı. Genç sporcumuz, 33:48.344’lük derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı ve şampiyonluk favorileri arasında gösterildiği sezona iyi bir derece ile başladı. Yamaha ve Red Bull sporcusu Razgatlıoğlu, asker selamı vererek zaferini kahraman Mehmetçiklerimize adadı.

Yarışın ardından bitiş çizgisinde asker selamı veren Toprak Razgatlıoğlu İdlib’de hain saldırı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimize selam gönderdi.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU: SON TURDA ENDİŞELENDİM

Yarışı değerlendiren Toprak Razgatlıoğlu, “3. serbest antrenmanda motosikleti çok daha iyi hissettim. İyi dönüyordu ve arka kavrama çok daha iyiydi. Kendi kendime yarışa hazır olduğumu söyledim. Ama yarıştan önce inanılmaz derecede stresliydim. Çünkü bu benim ilk kez resmi bir binici olarak R1 ile yarışıyordum. İyi bir pozisyona ihtiyacım olduğunu biliyordum ve starttan sonra yarış koşullarına odaklandım. Çünkü lastikleri korumak zorunda olduğumu biliyordum. Motosikletim kayıyordu ve son turda endişelendim. Çünkü gazı açtığımda dönmeye başlamıştı, ilerlemiyordu. Rakiplerim çok yakındı ama yeni R1 ile kazandım. Pazar günü arka lastikte iyi bir kurulum yapmaya çalışacağız. Belki on tur yarışı sorun olmaz ama uzun yarış için önemli olacak” dedi.

AVUSTRALYA 1. YARIŞ SONUCU (İLK 5)

1.Toprak Razgatlıoğlu – TÜRKİYE (Pata Yamaha WorldSBK)

2.Alex Lowes – İngiltere (Kawasaki Racing Team)

3.Scott Redding – İngiltere (ARUBA.IT Ducati)

4.Michael van der Mark – Hollanda (Pata Yamaha WorldSBK)

5.Leon Haslam -İngiltere (HRC Team)

Kaynak: Sözcü

0jhNMs.jpg

ZbOYhg.jpg

64b5F6.jpg

ezJBNp.jpg

CT1DvF.jpg

ev6g5o.jpg

TzRLFA.jpg

tRcuDM.jpg

zW2Ffp.jpg

[MTsport]wBvFi9t9[/MTsport]

Ekli dosyalar

• razgatlioglu-sezon-2020-first-leg.jpg
    razgatlioglu-sezon-2020-first-leg.jpg
    70.5 KB · Görüntüleme: 15,633
Moderatör tarafında düzenlendi:
yarış mükemmeldi, ilk 5 sürekli değişti, Toprak'ın galip gelmesi çok büyük başarı. 0,007 ve 0,041 saniye fark belirkedi 2. ve 3.yü..

yepyeni roketten bozma bmw s1000rr ve uzay gemisi dedikleri cbr1000rrrrrr kendisinden 2 nesil eski r1 ve zx10'a karşı nal topladı :mrgreen:

gurur verici bir başarı izlerken tüylerim diken diken oldu. ama o fes olayı olmadı yakışık almadı

Fes bizim kıyafetimiz değildir. Tuğ, börk veya sarık olsa daha iyi olurdu.
Kutlamaya katılmaması? Tamamen destekliyorum.

Toprak zaten şampanya patlatılırken hep ayrılıyordu podyumdan. Haber yanlış verişmiş; sözcü son birkaç senedir malesef 20-30 civarı iq kaybetti. Asker selamı ise çok anlamlı. Yürekten teşekkür ediyorum kendisine ve başarılarının devamını diliyorum. Tüm zamanların en iyi Superbike yarışlarından biriydi ve muhteşem bir zafer kazandı.

Şampanya patlatılırken niye ayrılıyor ki? İçmiyorsa içmez. Patlatsın milleti ıslatsın. Ben olsam öyle yaparım.
Sözcü'ye gelirsek, o da AHaber'in ayna yansıması.

Motosikleti
D400
Fes olayı sacma olsa da insanların bu tür durumlarda duyarlı olması gerekıyor.

Elımızden tek gelen saygı göstermek oldugu için en azından bunu düzgün yapalım.

yarış mükemmeldi, ilk 5 sürekli değişti, Toprak'ın galip gelmesi çok büyük başarı. 0,007 ve 0,041 saniye fark belirkedi 2. ve 3.yü..

yepyeni roketten bozma bmw s1000rr ve uzay gemisi dedikleri cbr1000rrrrrr kendisinden 2 nesil eski r1 ve zx10'a karşı nal topladı :mrgreen:
abi bizim evde TV yok internette nerden izleyebilirim biliyor musun?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Nefes kesen bir yarış oldu.
Toprak yarış boyunca arka tekeri toparlamaya çalıştı, düşmemesi mucize.
Rea düşünce Toprak bir numaralı favori haline geldi.
Honda resmen çağ atlamış. Seneler sonra önlerde görmek nasip oldu nihayet.
Haslam Honda'ya değil de diğer motorlara da binse yapabileceği bu kadar.
Honda'da kürsü yapacak tek isim Bautista ve hatta bu sezon şampiyon bile olabilir ama görülüyor ki sıralı 4 silindire hala alışamamış.
Bu gayet doğal adam hayatı boyunca V motora bindi alışması zaman alacak.
Toprak bu yıl büyük favori ama takım arkadaşı geçen sezonki formunu koruyor her zaman önlerde ve tehlikeli olacak.
Ducati hala çok hızlı.Redding, Bautista'yı aratmayacak hale gelmiş.
Tabi Toprak'ın en tehlikeli rakibi Rea.
Adam testlerde de pek ortalıkta görünmedi.
Bu yarışta önce pist dışına çıktı, bir kaç tur sonra da düştü.
Bakalım ne yapacak?

rea'nın ilk turlarda pistten çıkıp, sonuncu olarak geri piste dönmesinden sonra en iyi pist zamanını yapa yapa yükselişini heyecanla takip ettim valla. Aşırı zorladığı için tekrar çıktı pistten, rea'da olsaydı ilk 5 kıran kırana geçmiş olacaktı. Ve bu müthiş SBK mücadelesinde Toprak'ı görmek bir de üzerine kazanması gerçekten gurur verici.

Motosikleti
KTM 790 Adventure
2. yarış Türkiye saati ile kaçta olacak? Bilginiz var mı? Canlı izlemek istiyorum gece 3 te olsa bile.

2. yarış Türkiye saati ile kaçta olacak? Bilginiz var mı? Canlı izlemek istiyorum gece 3 te olsa bile.

32GLt.png

Superbike kısa yarışı (superpole race) TSİ sabah 4.00'da. Superbike 2. yarış TSİ sabah 7.00'da. Supersport'da da Can Öncü var, o da TSİ sabah 5.15'de :king:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Worldsbk'nın sitesinden parası mukabilinde izleyebilirsiniz.
Önceden eurosporttan izliyordum ben ama geçen yıl motogp yarışlarını kaldırınca bu yıl abonelik yenilemedim.
Başka bir spor ile ilgilenmediğimden bein sport falan aboneliğim yok.
Wsbk videopass bir çok detay videosu da yayınladığı için bence daha mantıklı.
Aylık ya da yıllık abone olabiliyorsunuz.
Ben yarışların çoğuna gittiğim için aylık abonelik alıyorum.
Aslında pahalı gelebilir ama sadece bir yarış için bilet parası daha çok.
Kenan yarışırken daha fazla vaktim oluyordu ve ondan bir kaç tane beleş kart yürütebiliyordum ama bir kaç senedir ancak günübirlik gidebiliyorum zaten bizim kadro da dağıldı.:)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Adamın benzini bitti iyi mi?:pr:
Tam adam gibi takım bulduk diyoruz, takımın yaptığı hataya bak!

Hataya bak .teknik bir arza deniliyordu malesef benzin bitmiş..olsun vardır bunda bir hayır..adam kimsenin yapamadığı işleri yapıyor.takdir etmemiz gerekir ken yok şampanyadan niye kaçıyor vay efendim fes olmamış..bu çocuk çok büyük saygıyı hak ediyor bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar